Tre ungdomar grips efter smyckesstöld i Oshawa

Tre ungdomar har gripits av Durham-polisen efter att de misstänks ha krossat displaykåpor och stulit varor från en smyckesaffär i Oshawa.

Under lördagen, vid 20:50-tiden, larmades polisen om ett pågående rån i Oshawa Centre.

Enligt polisen ska fyra unga män ha beväpnat sig med hammare och börjat krossa displaykåporna i Paris Jewellers innan de stal en mängd smycken och flydde från platsen.

Air1 lyckades hitta tre av de fyra misstänkta gömda i närheten. En fjärde misstänkt är för närvarande eftersökt av polisen.

En 15-årig pojke från Toronto har åtalats för rån, maskering med avsikt, innehav av vapen för att begå brott, misslyckande att efterleva villkor för frigivning och innehav av egendom som erhållits genom brott.

En 16-årig pojke från Brampton har åtalats för rån, maskering med avsikt, innehav av vapen för att begå brott, misslyckande att följa medgivande, misslyckande att efterleva villkor för frigivning, innehav av egendom som erhållits genom brott av mindre allvarlig grad samt innehav av egendom som erhållits genom brott av allvarlig grad.

En 17-årig pojke från Toronto har åtalats för rån, maskering med avsikt, innehav av vapen för att begå brott, innehav av egendom som erhållits genom brott av mindre allvarlig grad samt innehav av egendom som erhållits genom brott av allvarlig grad.

Alla tre är för närvarande föremål för tidigare frigivningsvillkor.

Den fjärde misstänkta beskrivs som en man i åldern 16 till 20 år, 183 cm lång med en smal kroppsbyggnad, och klädd i helt svarta kläder.

Personer med information om händelsen uppmanas att kontakta polisen på 1-888-579-1520 ext. 5361, eller ringa Crime Stoppers på 1-800-222-TIPS (8477).

Vad har hänt i Oshawa?
Tre ungdomar har gripits av Durham-polisen efter att de misstänks ha krossat displaykåpor och stulit varor från en smyckesaffär i Oshawa.

När skedde händelsen?
Händelsen inträffade på lördagen vid 20:50-tiden.

Vad använde de för att krossa displaykåporna?
De fyra misstänkta beväpnade sig med hammare för att krossa displaykåporna i Paris Jewellers.

Vad hände efter rånet?
Air1, en polisluftpatrull, lyckades hitta tre av de fyra misstänkta gömda i närheten av brottsplatsen.

Vad har de åtalats för?
– En 15-årig pojke från Toronto har åtalats för rån, maskering med avsikt, innehav av vapen för att begå brott, misslyckande att efterleva villkor för frigivning och innehav av egendom som erhållits genom brott.
– En 16-årig pojke från Brampton har åtalats för rån, maskering med avsikt, innehav av vapen för att begå brott, misslyckande att följa medgivande, misslyckande att efterleva villkor för frigivning, innehav av egendom som erhållits genom brott av mindre allvarlig grad samt innehav av egendom som erhållits genom brott av allvarlig grad.
– En 17-årig pojke från Toronto har åtalats för rån, maskering med avsikt, innehav av vapen för att begå brott, innehav av egendom som erhållits genom brott av mindre allvarlig grad samt innehav av egendom som erhållits genom brott av allvarlig grad.

Vad kan du berätta om den fjärde misstänkta?
Den fjärde misstänkta är en man i åldern 16 till 20 år, 183 cm lång med en smal kroppsbyggnad och klädd i helt svarta kläder. Polisen söker efter denne.

Hur kan man lämna information om händelsen till polisen?
Personer med information om händelsen uppmanas att kontakta polisen på 1-888-579-1520 ext. 5361 eller ringa Crime Stoppers på 1-800-222-TIPS (8477).

Definitioner

Rån: Att ta egendom från någon med hjälp av hot, våld eller genom att skapa rädsla.

Maskering med avsikt: Att dölja sin identitet genom att använda masker, huvor eller andra föremål för att begå brott.

Innehav av vapen för att begå brott: Att bära eller ha tillgång till vapen i syfte att använda dem vid brottslig verksamhet.

Misslyckande att följa medgivande: Att inte följa reglerna eller förutsättningarna i en överenskommelse eller avtal.

Innehav av egendom som erhållits genom brott: Att ha i sin besittning eller äga föremål som har stulits eller förvärvats på olagligt sätt.

Relaterade länkar

https://durhampolice.com (Huvuddomän för Durham-polisens webbplats)