Nya Smyckestrender: Stora och Djärva Smycken

Den senaste modeartikeln fokuserar vanligtvis på kläder, väskor och skor som visas på varje modevisning, men mitt intresse riktas ofta mot smycken. Varför inte? Accessoarer kan vara pricken över i:et för att fullända din outfit – och just nu letar jag efter de trendigaste smyckestrenderna för 2024 du bör känna till.

Du har förmodligen redan börjat bygga upp din samling av smycken med de bästa fina smyckesvarumärkena att investera i, men om du vill lägga till de bästa smyckestrenderna för hösten 2024 i ditt smyckeskrin, är jag här för att hjälpa dig. Nedan hittar du några av våra favoritstatement-smycken inspirerade av det vi såg under modeveckan.

Stora och Djärva Örhängen

Modellerna bar ständigt imponerande smycken på catwalken, men denna säsong kändes det som att saker blev ännu mer vågade. Från ungdomliga, rhinstensbelagda stjärnor hos Sandy Liang till konstnärliga bågformade örhängen hos Simone Rocha och Huishan Zhangs stora kristallknoppar – låt dina öron tala med dessa blickfångare.

Skulpturala Metaller

Om det finns en smyckestrend som känns både modern och tidlös samtidigt är det denna. Gabriela Hearst, Missoni och Bottega Veneta visade alla att abstrakta former i material som sterling silver, mässing och guld är det perfekta sättet att ge din outfit en subtil statement utan att dominera hela looken.

Uppdaterade Chokers

Håll i er: chokern är tillbaka år 2024. På catwalken såg vi den framför allt hos Gucci, där de pryddes med metallhängen. Detta nittiotalsstapeln kan få en nästan viktoriansk look när den kombineras med spetsklänningar och matchande tröjor. Connor Ives valde en feminin rosett för sin kollektion. På Versace fick stilen en punkbehandling med edgy metaller.

Extra-långa Örhängen

Det är inte varje dag man ser örhängen som sträcker sig nedanför axeln, så när Jil Sander, Carolina Herrera och Simone Rocha tillbehörade sina modeller med örhängen som svepte längs nyckelbenen kunde jag inte låta bli att stanna upp. Erdem valde en annan approach med omvända tulpaner där stjälkarna sträckte sig förbi öronspetsarna.

Så var redo att addera stora och djärva smycken till din look för att vara riktigt trendig år 2024!

Vanligtvis fokuserar modeartiklar på kläder, väskor och skor, men smycken är också viktiga accessoarer för att komplettera din outfit. Här är några av de trendigaste smyckestrenderna för 2024:

1. Stora och Djärva Örhängen: Modellerna bar imponerande smycken på catwalken, och denna säsong var det ännu vågadare. Rhinstensbelagda stjärnor, konstnärliga bågformade örhängen och stora kristallknoppar var några av de blickfångande smycken som syntes.

2. Skulpturala Metaller: Att använda abstrakta former i material som sterling silver, mässing och guld är en modern och tidlös trend. Smycken från Gabriela Hearst, Missoni och Bottega Veneta visade hur dessa metalliska former kan ge din outfit en subtil statement utan att ta över.

3. Uppdaterade Chokers: Chokern är tillbaka år 2024 och vi såg den främst hos Gucci, med metallhängen som dekoration. Den här nittiotalsstilen kan ge en nästan viktoriansk look när den kombineras med spetsklänningar och matchande tröjor.

4. Extra-långa Örhängen: Det är ovanligt att se örhängen som sträcker sig nedanför axeln, men Jil Sander, Carolina Herrera och Simone Rocha valde smycken som svepte längs nyckelbenen. Erdem använde omvända tulpaner där stjälkarna sträckte sig förbi öronspetsarna.

För att vara riktigt trendig år 2024, se till att addera stora och djärva smycken till din look.

Definitions:
– Smycken: dekorativa föremål som bärs för att komplettera en outfit.
– Trend: en populär modetendens eller stil som är populär under en viss tid.

Related links:
elle.se
vogue.se
elle.com
vogue.com