En överraskande förlovningsring blir till en oförglömlig stund för smyckesdesignern Kitty Fuller

När smyckesdesignern Kitty Fuller, grundare av Kitty Joyas, fick en ovanlig förfrågan om en förlovningsring i november blev hon orolig över om hennes kund verkligen skulle gilla det slutliga skräddarsydda smycket. “Jag fick en härlig förfrågan [från en kund vid namn Matthew] som sa hur mycket hans flickvän älskade varumärket, men han gav mig fria händer när det gällde designen”, berättar hon för Vogue. Med lite information att gå på ordnade hon ett telefonsamtal med den mystiska kunden för att få en mer detaljerad beskrivning. “Men han sa i princip: ‘Vad skulle du älska? För jag tror att hon skulle älska det.'” Eftersom Fuller alltid har dragits till rosa stenar och tjocka guldsmycken bestämde hon sig för att skapa ringen med dessa element i åtanke och vände sig till betrodda leverantörer i Londons Hatton Garden för att få tag på ädelstenarna.

Ring med diamanter och två små rosa safirer.Design: Kitty Joyas
Den handgjorda förlovningsring skulle ta flera veckor att tillverka, vilket är en central del av hela Fullers varumärkesidé. “Varje smycke görs i studion av mig och mina hantverkare”, förklarar designern, som startade sitt varumärke efter att ha studerat smyckestillverkning i Barcelona (där “joyas” betyder smycken på spanska). “Vi använder bokstavligen två hammare för att smida allting, så det har den här icke-noggranna känslan som går tillbaka till den teknik jag lärde mig – det är det som är så vackert med [designerna].”

När förlovningsringen var färdig arrangerade Fuller för att klienten skulle hämta den i hennes studio i södra London. Tänk dig hennes överraskning när hon såg sin pojkvän genom sex år, Alex, komma runt hörnet till den förbestämda tiden. “Jag blev som förstenad och frågade ‘Vad gör du här?'” minns Fuller. “Han svarade: ‘Jag är Matthew’, tog ringen och gick ner på knä. Jag var i chock.”
En skiss på förlovningsringen. Smidesdesignern Kitty Fuller, grundare av Kitty Joyas, bestämde sig för att använda rosa safirer och diamanter. Design: Kitty Joyas
Hennes partner hade kommit på den perfekta planen utan att smyckesdesignern någonsin misstänkte något, eftersom han hade loggat in och ut från sin arbetsdator för att gömma kommunikationen om ringen från henne. “Det är den typen av ‘Hur blir man friad till som smyckesdesigner?’ jag trodde aldrig i mina vildaste drömmar att det skulle vara [så här] – det var supervackert.”

Nu när bröllopsdatumet är satt till maj 2025 ser Fuller redan fram emot att designa alla smycken till deras stora dag. “Jag har ett par riktigt vackra gamla pärlor från min mormor som jag aldrig har rört vid; jag har en vision om att göra en pärlkedja eller halsband”, säger hon och tillägger: “Jag kommer också att göra Alexanders ring, och det ser jag verkligen fram emot – nu kan jag överraska honom.”

Vanliga frågor (FAQ):

1. Vem är Kitty Fuller och vad är hennes varumärke?
Kitty Fuller är en smyckesdesigner och grundare av varumärket Kitty Joyas.

2. Vad gjorde Kitty Fuller när hon fick en ovanlig förfrågan om en förlovningsring?
Hon ordnade ett telefonsamtal med kunden för att få en mer detaljerad beskrivning av vad han ville ha.

3. Hur skapade Kitty Fuller förlovningsringen?
Hon bestämde sig för att använda rosa stenar och tjocka guldsmycken och vände sig till leverantörer i Londons Hatton Garden för att få tag på ädelstenarna.

4. Hur länge tog det att tillverka förlovningsringen?
Den handgjorda ringen tog flera veckor att tillverka.

5. Hur arrangerade Fuller för att klienten skulle hämta ringen?
Hon arrangerade för att klienten skulle komma till hennes studio i södra London för att hämta ringen.

6. Vad hände när hon såg sin pojkvän genom sex år, Alex?
Hon blev förvånad och frågade vad han gjorde där. Han svarade att han var Matthew, tog ringen och gick ner på knä för att fria.

7. Vad planerar Fuller att göra inför bröllopet 2025?
Hon ser fram emot att designa alla smycken till deras bröllopsdag, inklusive en pärlkedja eller halsband med sina mormors pärlor och en ring till Alexander.

Jargon och definitioner:

– Smyckestillverkning: Att tillverka smycken.
– Hatton Garden: Ett kvarter i London känt för sina juvelerarbutiker och smyckesaffärer.
– Pärlkedja: En kedja eller halsband som dekorerats med pärlor.
– Halsband: En smycke som bärs runt halsen.
– Ädelstenar: Värdefulla och attraktiva mineraler eller stenar som används i smycken.

Relaterade länkar:
Kitty Joyas: Officiell webbplats för Kitty Joyas, smyckesvarumärket grundat av Kitty Fuller.