Klockvärlden Introducerar Cocktailklockor för Kvinnor

Klockvärlden har nyligen upplevt en exponentiell tillväxt. Det är tydligt att vi nu går in i eran av klockor, när alltfler kvinnor tar plats i klockbranschen både som köpare och experter. Även om många olika klockor har blivit populära bland både förstagångsägare och samlare, finns det en specifik typ av klocka som man inte kan ignorera – cocktailklockorna.

Dessa klockor har designs som liknar smycken och är inne just nu. Stilarna är avsedda att bäras på kvällstid och vid särskilda tillfällen, och klockor som Cartier Baignoire har hjälpt till att sparka igång denna trend. Denna specifika klocka är juvelframträdande, elegant och perfekt för en kväll, precis som andra cocktailklockor som blir alltmer populära.

Cartier dominerar detta område med klockor som Baignoire Allongée och Panthère, där smyckesinriktade designs är i fokus. Även ikoniska varumärken som Piaget, Van Cleef & Arpels och Bulgari dominerar detta område och skapar klockor som är perfekta för cocktails. Nedan presenteras några av de mest framstående cocktailklockorna att köpa.

Cartier Baignoire Allongée Watch

Cartier Allongée befinner sig någonstans mellan Baignoire och Crash. Lika ikonisk, men kanske något mindre känd, har denna klocka en signaturdesign som kretsar kring en oval form som är besatt med diamanter och har ett vackert alligatorarmband.

Piaget Limelight Watch

Lanserad 1973 befinner sig Piaget Limelight i samlarkretsar och har fått berömda ägare som Jackie Kennedy, Cary Grant och Andy Warhol. Den vackra asymmetriska designen har stått sig över tid och är en hyllning till konstnären Salvador Dalí.

Cartier Baignoire Bangle Watch

En av de klockor som startade trenden är Cartier Baignoire bangle watch. Förra året kallade The New York Times denna klocka för “stadens snackis” på grund av det intryck den gjorde på shopping och mode. Baignoire-klockan debuterade redan 1912, men innovationer som den bangle-stiliga klockan fortsätter att driva utvecklingen framåt.

Van Cleef & Arpels Alhambra Watch

Van Cleef & Arpels Alhambra-motivet skapades 1968 och har blivit en ikonisk design inom smyckesvarumärket. Inom klockbranschen tar den tidlösa designen på sig en elegant form som känns extra relevant när det gäller vackra cocktailklockor.

Cartier Panthère Watch

En av de mest sålda och efterfrågade klockorna i modern tid är Cartier Panthère. Den har varit en favorit bland modeinsiders och bars även av Zendayas karaktär Tashi Duncan i Challengers, vilket visar dess betydelse både inom mode och kultur.

Bulgari Serpenti Watch

Kanske ingen klocka är lika förförisk som Bulgari Serpenti. Denna ormliknande klocka slingrar sig bokstavligen runt handleden.

Piaget Polo Watch

Piaget Polo är en mästerverk av elegans och passar perfekt inom cocktailklockornas värld. Ädelmetallerna och armbanden som liknar smycken gör den till ett perfekt val för eleganta kvällsevenemang.

Vanliga frågor om cocktailklockor

Vad är en cocktailklocka?
En cocktailklocka är en speciell typ av klocka som ofta har elegant smyckesliknande design och är avsedd att bäras vid kvällsevenemang eller speciella tillfällen.

Vilka varumärken domineras av cocktailklockor?
Cartier, Piaget, Van Cleef & Arpels och Bulgari är några av de främsta varumärkena som dominerar cocktailklockor.

Vad är Cartier Baignoire Allongée Watch?
Cartier Baignoire Allongée Watch är en klocka med oval design och besatt med diamanter. Den är en av Cartiers populära cocktailklockor.

Vad är Piaget Limelight Watch?
Piaget Limelight Watch är en klocka med asymmetrisk design som lanserades 1973. Den har blivit populär bland samlare och ägdes av kända personer som Jackie Kennedy och Andy Warhol.

Vad är Cartier Baignoire Bangle Watch?
Cartier Baignoire Bangle Watch är en klocka som har bidragit till att starta trenden med cocktailklockor. Den har en bangle-stil och har blivit känt för sitt intryck i shopping- och modevärlden.

Vad är Van Cleef & Arpels Alhambra Watch?
Van Cleef & Arpels Alhambra Watch är en klocka med en tidlös design baserad på smyckesvarumärkets ikoniska Alhambra-motiv.

Vad är Cartier Panthère Watch?
Cartier Panthère Watch är en av de mest populära och efterfrågade klockorna i modern tid. Den har varit en favorit bland modeinsiders och har också setts på skådespelerskan Zendaya i filmen Challengers.

Vad är Bulgari Serpenti Watch?
Bulgari Serpenti Watch är en förförisk klocka med en ormliknande design som slingrar sig runt handleden.

Vad är Piaget Polo Watch?
Piaget Polo Watch är en elegant klocka som passar perfekt inom cocktailklockornas värld. Den har ädelmetaller och armband som liknar smycken.

För mer information om cocktailklockor och klockvärlden, besök Cartier.com, Piaget.com, Vancleefarpels.com och Bulgari.com.