Rachel Boston Explores Chunky Charms: A Bold Departure

London-baserade smyckesdesignern Rachel Boston är känd för sina nyskapande tolkningar av traditionella förlovningsringar. Nu har hon riktat sin unika lins mot den klassiska berlocken. Hennes nya smyckeskollektion förvandlar grafisk art deco-stil genom att väva in vintageelement med moderna proportioner och skapa en serie robusta berlocker.

Lanseringen av kollektionen sammanfaller med Rachels expansion in i en ny och betydligt större lokal i Londonförorten Shoreditch. Den nya flaggskeppsbutiken, designad av Hollie Bowden, erbjuder en elegant bas för försäljning och rymmer även en verkstad samt ett privat avsnitt för kundmöten.

Vi har fått chansen att prata med Rachel Boston om vad smyckesdesign betyder för henne.

Rachel Bostons robusta berlocker (Bildkälla: Rachel Boston)

Hur lyckas de nya smyckena vara trogna din unika estetik?

Rachel Boston: “Jag har alltid varit förtjust i djärva och grafiska design, vilket i själva verket är en signaturstil för våra smycken. Vi skapar ofta smycken med bredare ringar, infattningar och dubbla band… Våra robusta berlocker är en spegling av denna estetik. Hängarfästet är designat för att ge en association till vår signatur knivskarps-bandring, och infattningarna skapar en fin kontrast mellan metallen och diamanten – jag älskar särskilt de guldiga versionerna av dessa halsband. De är relativt enkla i sin design, men de blir djärva och intressanta tack vare sitt format; de rör sig smidigt mellan att vara statement-smycken och eleganta vardagssmycken.”

Vad är inspirationen bakom dessa smycken?

Rachel Boston: “Jag ville verkligen utforska skapandet av smycken med en karaktäristisk ‘RB-look’, men som inte var bröllopssmycken: något som en kund skulle kunna köpa som en present till sig själv. Det är alltid kul att utforska modiga silhuetter! Jag älskar att dessa smycken kan stylas upp eller ner och fungerar lika bra med jeans och en vit t-shirt som till en byxdress eller klänning för en större tillställning. Många halsband vi har designat tidigare har varit ganska små och fina: jag ville göra en avvikelse från den stilen och skapa något som känns lekfullt och karaktärsfullt, samtidigt som det är elegant och vuxet.”

Rachel Bostons flaggskeppsbutik (Bildkälla: Rachel Boston)

Vilka huvudsakliga utmaningar stötte du på?

Rachel Boston: “Eftersom storleken var viktig i denna design, diskuterade vi länge om vi skulle använda naturliga diamanter eller lab-odlade diamanter – till slut föll valet på lab-odlade, eftersom vi inte ville att dessa smycken skulle vara alltför dyra. Kollektionen med robusta berlocker har diamanter i storleken från 1,70 till 2,50 karat. Normalt sett arbetar vi gärna med naturliga stenar, men i detta fall var det meningsfullt att erbjuda både lab-odlade och naturliga alternativ för att inte kompromissa med visionen bakom designen.”

Rachel Bostons utforskning av robusta berlocker utgör en djärv avvikelse från hennes traditionella förlovningssmycken. Med en tydligt personlig estetik och inspiration vävs de moderna och vintageelementen samman till smycken som är både lysande och lekfulla.

Vanliga frågor om Rachel Bostons robusta berlocker:

1. Vad är Rachel Bostons unika estetik?
Rachel Boston är känd för sin djärva och grafiska design. Hennes smycken har bredare ringar, infattningar och dubbla band, och hennes robusta berlocker är inget undantag. De är relativt enkla i sin design men blir djärva och intressanta tack vare sitt format. De kan användas som statement-smycken eller eleganta vardagssmycken.

2. Vad inspirerade Rachel Boston att skapa dessa smycken?
Rachel Boston ville göra smycken med en karaktäristisk “RB-look” som inte var bröllopssmycken. Hon ville skapa något som en kund kunde köpa som en present till sig själv. Smyckena är lekfulla och karaktärsfulla samtidigt som de är eleganta och vuxna. De kan bäras både till vardags och till en större tillställning.

3. Vilka utmaningar stötte Rachel Boston på under designprocessen?
En av de största utmaningarna var att välja vilka typer av diamanter som skulle användas i smyckena. Eftersom storleken var viktig, övervägdes både naturliga diamanter och lab-odlade diamanter. Till slut valdes lab-odlade diamanter för att hålla smyckena prisvärda. Kollektionen innehåller diamanter med storleken från 1,70 till 2,50 karat.

Relaterade länkar:
Rachel Bostons officiella webbplats