Den växande utvecklingen inom kuwaitisk mode

Med en ständigt utvecklande modeindustri i Kuwait finns det en rad moderna märken som dagligen utvecklar fantastiska design. Emirates Woman har sammanställt en lista över kuwaitiska mode- och accessoarmärken som är värda att uppmärksamma.

Aubade Jewelry, grundat av Duha AlRamadhan, öppnade sin första butik i april 2014 i hjärtat av Kuwaits huvudstad. Nu har Aubade expanderat och öppnat sin första flaggskeppsbutik i The Dubai Mall. Märket fokuserar på att erbjuda noggrant utvalda smycken och representerar 22 fina smyckesdesigners. Detta gör Aubade till en exklusiv butik i regionen, och de erbjuder även en e-handelsplattform.

Liudmila är företaget som skapar skor för vardagslivet. Märket grundades av designer Najeeba Hayat från Kuwait och hennes snörskor är en modern hyllning till Jane Eyres era samtidigt som de fokuserar på komfort genom sin lågklacksdesign. Dessa skor blir pratsamma på vilken fest som helst.

Marzook är känt för att skapa unika handgjorda lyxkonstverk som tar inspiration från konst, arkitektur och natur. Deras design kan sträcka sig från Swarovski-prydda sfäriska former till västinspirerade mönster. Märket har blivit ett stiltestamente och påminner om en glamorös era.

May Al Qassar Jewelry använder arabisk typografi som design för sina smycken och tar inspiration från det flytande språket. Designern började göra smycken till sina vänner och familj 2007, och tre år senare lanserade hon sitt namnsgivna märke efter att ha återvänt till Kuwait. Hon är även känd för att kombinera glittrande diamanter med en modern touch.

Yousef Al-Jasmi är känd för att klä några av de största namnen i modeindustrin. Han är framför allt känd för sina lyxiga kreationer som omfattar figurframhävande silhuetter och volyminösa balklänningar som får huvuden att vända sig.

Bazza Alzouman grundades i Kuwait år 2014 och syftar till att skapa eleganta klänningar för den moderna kvinnan. Märket lägger stor vikt vid etiskt mode, och all design, provning och produktion sker lokalt internt. Det har även fått stöd från lokala talanger som Maya Diab och Huda Kattan samt andra internationella stjärnor.

Montaha Al-Ajeel blev genombrottsstjärnan när hon som första kuwaitiska designer visade sin kollektion på Paris Fashion Week. Hennes märke har snabbt blivit det ledande inom modestilen och trendiga kaftaner i regionen.

Den kuwaitiska modeindustrin är en spännande och blomstrande värld där dessa märken förkroppsligar innovation och stil. Var medveten om dessa namn och deras viktiga bidrag till modevärlden.

[Källa: Emirates Woman]

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Vad är Aubade Jewelry?
Aubade Jewelry är ett kuwaitiskt mode- och smyckesmärke som erbjuder noggrant utvalda smycken från 22 olika designers. De har även en flaggskeppsbutik i The Dubai Mall och en e-handelsplattform.

2. Vem grundade Aubade Jewelry?
Aubade Jewelry grundades av Duha AlRamadhan.

3. Vad är speciellt med Liudmila-skor?
Liudmila är ett kuwaitiskt skomärke som skapar moderna snörskor som är inspirerade av Jane Eyres era. De fokuserar på komfort genom sin lågklacksdesign och passar bra för vardagslivet.

4. Vem är grundaren av Liudmila?
Liudmila grundades av designer Najeeba Hayat från Kuwait.

5. Vilken typ av konstverk skapar Marzook?
Marzook är känt för att skapa unika handgjorda lyxkonstverk som är inspirerade av konst, arkitektur och natur. Deras design sträcker sig från Swarovski-prydda sfäriska former till västinspirerade mönster.

6. Vad är May Al Qassar Jewelry känt för?
May Al Qassar Jewelry använder arabisk typografi som design för sina smycken och kombinerar detta med en modern touch. De är även kända för att använda glittrande diamanter i sin design.

7. Vem är Yousef Al-Jasmi?
Yousef Al-Jasmi är en känd kläddesigner från Kuwait som har klätt några av de största namnen inom modeindustrin. Han är speciellt känd för sina lyxiga kreationer som inkluderar figurframhävande silhuetter och volyminösa balklänningar.

8. När grundades Bazza Alzouman?
Bazza Alzouman grundades i Kuwait år 2014.

9. Vad är särskilt med Bazza Alzoumans klänningar?
Bazza Alzouman strävar efter att skapa eleganta klänningar för den moderna kvinnan och lägger stor vikt vid etiskt mode. All design, provning och produktion sker lokalt internt.

10. Vem är Montaha Al-Ajeel?
Montaha Al-Ajeel är en kuwaitisk designer som har blivit känd inom modestilen i regionen. Hon blev även genombrottsstjärnan när hon som första kuwaitiska designer visade sin kollektion på Paris Fashion Week.

Relaterade länkar:
Aubade Jewelry
Emirates Woman