Okategoriserade

Torsken fortsätter återhämta sig i Östersjön

Trots överfiskning i två decennier och global uppvärmning ser det enligt ICES ut som om torskbestånden i Östersjön fortsätter återhämta sig.

Det är P4 Sörmland som rapporterar om det internationella Havsforskningsrådet ICES slutsatser när de nu presenterar de biologiska råden för hur fiskebestånden i Östersjön ska förvaltas under 2013. En av slutsatserna är att torskbestånden fortsätter återhämta sig. Ändå väljer man att sänka det rekommenderade kvotuttaget något för nästa år.
– Utvecklingen för torsken i Östersjön är bra. Återhämtningen visar att politiska beslut i enlighet med förvaltningsplanen under de senaste åren har gett bra resultat, säger SLU:s fiskeexpert Max Cardinale som är  svensk representant i ICES rådgivande kommitté till P4 Sörmland.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s