LeBron James Uppmanar unga NBA-spelare att fokusera på spelet snarare än lyxen

LeBron James har ett budskap till nästa generation av NBA-spelare: fokusera på basketen och inte på allt extra som kommer med idrottslivsstilen.

James sa efter segermatchen mot New York Knicks (klipp vid 3:15) “Lär er spelets historia. Visa respekt för dem som kom före er. Även om de visar brist på respekt gentemot er, är det okej. Det är absolut okej,” “Lär er vilka som banade vägen. Förstå vad det innebär att vara en professionell. Var en proffs. Dyk upp på jobbet, var redo att arbeta. Om ni kommer i tid, kommer ni för sent. Lägg ner arbetet, spelet ger tillbaka när ni lägger ner arbetet. Sådana är spelens gudar… Lägg allt i spelet om ni vill bli bäst och om ni vill vara någon som aldrig kommer att bli bortglömd i den här ligan.”

Bilar, smycken och allt annat strunt spelar ingen roll. Det betyder absolut ingenting. Jag ser många unga spelare som tappar fokus på sådana materiella saker och då förlorar sin inriktning. Oroa er bara för spelet. När ni oroar er för spelet, sköter sig allt annat självt. Oroa er för spelet, oroar er för er familj och oroa er sedan mer för spelet.”

James kommentarer är inget nytt. Det är ganska vanliga råd från en äldre medlem av en liga till unga spelare.

Med det sagt är det annorlunda att få råd från någon som faktiskt har levt efter sina ord.

James har sällan varit den som skryter om sin betydande rikedom, kanske som en reaktion på kritiken han fick för att köra en uppställd Hummer i gymnasiet. Han har tillbringat större delen av sin NBA-karriär som en hängiven familjeman där hans intressen utanför basketen har varit inriktade på att bredda sin portfölj snarare än att visa upp sin bankrulle.

Faktum är att James mest extravaganta köp ofta handlar om att förlänga sin basketkarriär. Han uppges spendera cirka 1,5 miljoner dollar per år på sin kropp, vilket har lett till att han har varit storartad längre än någon annan spelare i ligans historia.

Hans karriär har också varit helt fri från kontroverser som inte har varit relaterade till basketen. Det är anmärkningsvärt att “The Decision,” som samlat in 2,5 miljoner dollar till Boys & Girls Club, är den största kontroversen i James karriär nästan ett kvarts sekel in i rampljuset.

LeBron James ger råd till nästa generation av NBA-spelare att fokusera på basketen och inte bli distraherade av andra saker som kommer med idrottslivsstilen. Han betonar vikten av att lära sig spelets historia och visa respekt för tidigare spelare. Att vara professionell och att lägga ner arbete i spelet är också viktiga faktorer för att bli bäst i ligan. James säger att bilar, smycken och materiella ting inte spelar någon roll, utan att endast fokusera på spelet är det viktigaste. Han påpekar att han själv har levt efter dessa principer och att hans framgångar beror på att han har placerat fokus på basketen istället för på saker utanför den.

Enligt artikeln är det inte ovanligt att äldre medlemmar av ligan ger dessa råd till yngre spelare. Dock är det annorlunda att få råd från James själv, som har följt sina egna ord genom hela sin karriär. Han har inte varit känd för att skryta om sin förmögenhet och har fokuserat mer på att investera i sig själv och sin prestation på planen än att visa upp sin rikedom. Han har också lagt mycket pengar på att ta hand om sin kropp, vilket har hjälpt honom att vara framgångsrik längre än andra spelare i historien. James karriär har heller inte varit kontroversiell på det sätt som inte är relaterade till basketen, och den största kontroversen i hans karriär var när han annonserade sitt lagval och samtidigt samlade in pengar till en välgörenhetsorganisation.