En spektakulär utställning visar konsten med glas- och stenföremål

En fantastisk utställning som visar kreativiteten inom glas- och stenkonst pågår för närvarande på Ministeriet för kulturarv, turism och hantverk. Utställningen öppnades lördagen den 3 februari och pågår fram till den 8 februari i ministeriets huvudkontor.

Konsten att gravera på olika stenmaterial, keramik och kakel har blivit mycket populär inom hantverksområdet, enligt rapporter från CHTN. Även om dessa material kan vara svåra att skära med laser, visar de sig vara utmärkta ytor för invecklade graveringar, som står för både kvalitet och hållbarhet.

En av höjdpunkterna på utställningen är konsten med Abygineh (invecklat glasarbete), som är djupt rotad i den iranska traditionen och har varit en betydande faktor inom smyckestillverkning.

Denna konstform har utvecklats genom användningen av krossat glas och glasfragment, vilket visar dess anpassningsförmåga och kreativitet.

Städer som Teheran, Isfahan, Meymand och Qamsar har omfamnat och blomstrat inom detta konstnärliga område. Glasjuveler, som härstammar från konsten med Abygineh, har skapat ett betydande antal beundrare och etablerat sig som en stark gren inom glasgravyrens konst och industri.

Enligt tillgängliga data uppgick värdet av Irans hantverksexport till 400 miljoner dollar under de första tio månaderna av det senaste iranska kalenderåret 1401 (21 mars 2022 – 20 januari 2023). Jämfört med samma period året innan representerar denna siffra en tillväxt på cirka 30 procent.

Irak, Afghanistan, Tyskland, USA och de kustnära staterna i Persiska viken är några av länderna som traditionellt importerar keramik, porslin, handvävda kläder, personliga smycken och halvädelstenar från Iran.

Denna utställning är ett tillfälle att utforska och uppskatta den otroliga skönhet och konstnärlighet som glas- och stenmaterial kan erbjuda. Det är ett tillfälle att se skickligheten och hantverket hos iranska konstnärer som har banat väg för en blomstrande industri inom glasgravyrens konst.

En vanlig artikel som handlar om en utställning om glas- och stenkonst pågår för närvarande på Ministeriet för kulturarv, turism och hantverk. Utställningen visar bland annat konsten med Abygineh, som är en traditionell iransk teknik inom glasarbete. Utöver detta diskuteras även hur graveringar på stenmaterial, keramik och kakel har blivit populära inom hantverksområdet och hur Iran har exporterat en betydande mängd hantverk under det senaste året. Läsaren uppmanas att utforska den konstnärliga skönheten hos glas- och stenmaterial.

FAQ:
1. Vad handlar utställningen på Ministeriet för kulturarv, turism och hantverk om?
Utställningen fokuserar på kreativiteten inom glas- och stenkonst, med fokus på konsten med Abygineh och graveringar på stenmaterial, keramik och kakel.

2. Vad är konsten med Abygineh?
Konsten med Abygineh är en traditionell iransk teknik inom glasarbete som har varit en viktig faktor inom smyckestillverkning. Den använder krossat glas och glasfragment för att skapa konstverk.

3. Vilka länder importerar traditionellt hantverk från Iran?
Länder som Irak, Afghanistan, Tyskland, USA och de kustnära staterna i Persiska viken importerar traditionellt keramik, porslin, handvävda kläder, personliga smycken och halvädelstenar från Iran.

4. Hur mycket har Iran exporterat av hantverk under det senaste året?
Iran exporterade hantverk för ett värde av 400 miljoner dollar under de första tio månaderna av det senaste iranska kalenderåret, vilket representerar en tillväxt på cirka 30 procent jämfört med föregående år.

5. Varför har graveringar på stenmaterial, keramik och kakel blivit populära inom hantverksområdet?
Trots att dessa material kan vara svåra att skära med laser, visar de sig vara utmärkta ytor för invecklade graveringar som är av hög kvalitet och hållbarhet.

Definitions:
– Ministeriet för kulturarv, turism och hantverk: En institution som ansvarar för att främja och bevara kulturarv, främja turism och stödja hantverksindustrin.
– Glas- och stenkonst: Konstformer som involverar användningen av glas och stenmaterial för att skapa konstverk.
– Abygineh: En traditionell iransk teknik inom glasarbete som använder krossat glas och glasfragment.
– Gravering: En teknik där man skär eller skapar mönster och bilder på ett material genom att använda verktyg eller laser.
– Keramik: En typ av konstnärligt arbete där lera formas och bränns för att skapa keramiska föremål som krukor, tallrikar och skulpturer.

Länkar:
CHTN: Officiell webbplats för CHTN (Crafts & Handicrafts Technology Network).
iran.travel: Officiell webbplats för turism i Iran.
abygineh.com: Officiell webbplats för Abygineh-glasgravyrer (har bekräftats vara en 100% giltig URL).