Den överraskande sanningen om preferentiell behandling i smyckesbutiker

Nyligen har ett nytt begrepp dykt upp i det allmänna språket – “nepo baby”. “Nepo” är en förkortning för nepotism och en “nepo baby” avser någon som får möjligheter på grund av sina föräldrars berömmelse eller inflytande. Vanliga exempel på “nepo babies” är Zoë Kravitz, Maude Apatow och till och med Dakota Johnson, som först dök upp på skärmen bredvid sin mamma Melanie Griffin.

Men medan vi vanligtvis tänker på “nepo babies” som strikt kändisar, visar den här användarens historia om preferentiell behandling i en smyckesbutik att vem som helst kan vara en “nepo baby”!

Meg Ruoccos historia börjar oskyldigt nog med en halskedja hon fick i julklapp. Men halskedjan passade inte riktigt, vilket Meg skämtsamt skyllde på sin “grova hals”. Hon ville ha den lite lägre på sig. Eftersom halskedjan kom från butiken där Megs mamma köpt allt sitt smycken föreslog hennes mamma att de skulle gå till butiken och förlänga kedjan.

Så Meg gick till butiken nästa dag och fick höra att “Susan” skulle hjälpa henne. Men Susans kundservice lämnade mycket att önska! Susan skyndade sig att berätta att kedjans lås inte var av riktig guld. Meg sa att trots Susans spydighet var det inget problem, hon hade inte förväntat sig att det skulle vara av äkta guld ändå.

Meg försökte fortsätta och frågade om Susan ändå kunde förlänga kedjan, men Susan snäste av detta. “Att lägga till en guldkedja till metallen på den här halskedjan skulle vara som att lägga till guld på en Timex istället för en Rolex!” Ursäkta mig! För andra gången frågade Meg om förlängningen skulle vara möjlig. Susan svarade att det skulle vara väldigt dyrt. Hon sa till Meg att hon nog skulle hitta det hon behövde på Claire’s istället.

Efter att ha blivit förödmjukad av Susans nedlåtande attityd lämnade Meg butiken. När hennes mamma frågade hur besöket hade gått, blev hon chockad över att höra hur hennes dotter hade blivit behandlad. Då sa hennes mamma till Meg att gå tillbaka till butiken och nämna att hon var hennes dotter, och se hur Susan behandlade henne.

När hon gick tillbaka möttes hon återigen av Susans hemskt dåliga bemötande, men när hon avslöjade vilken hennes mamma var blev Susan plötsligt en helt annan person! Plötsligt erbjöd Susan en tredje möjlighet som hon hade missat att nämna dagen innan: att helt byta ut kedjan till äkta guld så att längden passade Meg.

Nu erbjöd Susan Meg gratis kaffe och snacks, och småpratade med henne om var hon bodde. Susan var till och med tillräckligt trevlig för att säga att hon hoppades kunna få tag på hennes halskedja innan hon återvände till college. Var detta ens samma person som innan? Slutligen tackade Susan Meg för att hon kom tillbaka och sa: “När du kom in igår hade jag ingen aning om vem hon pratade med.”

Det är otroligt hur snabbt någon kan ändra uppfattning när de inser att de kan förlora pengar. Plötsligt var Susan världens mest hjälpsamma smyckesförsäljare! TikTok blev besatta av Susans förändring och många ville veta vilken makt Megs mamma hade över henne!

Många delade sina egna upplevelser som “nepo babies” inom vardagliga situationer. En användare såg en chans att citera den ikoniska repliken från filmen Pretty Woman med Julia Roberts. En kommentator hoppades att Susan hade lärt sig sin läxa, annars passade hon nog bättre på Claire’s!

Slutligen delade en användare sin historia som en “omvänd nepo baby”! Vilket tillfredsställande slut på historien, men om jag ska vara ärlig får det mig bara att vilja se Pretty Woman igen. “Stort misstag. Jättestort.”

Nu när du har läst den här berättelsen, kolla in den här om en leveransförare som tog tillbaka en matbeställning värd $400 eftersom hon inte fick någon dricks.

FAQ-sektion baserat på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Frågor och svar:
1. Vad betyder “nepo baby”?
En “nepo baby” är någon som får möjligheter på grund av sina föräldrars berömmelse eller inflytande.

2. Vilka är några exempel på kända “nepo babies”?
Exempel på kända “nepo babies” inkluderar Zoë Kravitz, Maude Apatow och Dakota Johnson.

3. På vilket sätt visar användarens historia om preferentiell behandling i en smyckesbutik att vem som helst kan vara en “nepo baby”?
Användarens historia visar att även personer utan kända föräldrar kan erhålla förmåner eller föredragen behandling i vardagliga situationer.

4. Vad hände under Meg Ruoccos besök i smyckesbutiken?
Meg besökte butiken för att förlänga en halskedja hon fick i julklapp. Trots ursprungliga svårigheter att få hjälp av en anställd vid namn Susan, ändrades Susan plötsligt attityd när Meg nämnde att hon var dottern till en kund.

5. Varför behandlade Susan Meg annorlunda när hon fick veta att hon var dottern till en kund?
När Susan insåg att Megs mor kunde påverka deras affär negativt, ändrade hon sin attityd för att undvika att förlora pengar och erbjöd Meg bättre service samt gratis erbjudanden.

6. Vad är “nepotism”?
“Nepotism” refererar till att ge förmåner eller privilegier till familjemedlemmar eller bekanta på grund av deras relationer snarare än förtjänst.

7. Vilken replik från filmen Pretty Woman citerades av en användare?
En användare citerade den ikoniska repliken “stort misstag, jättestort” från filmen Pretty Woman med Julia Roberts.

Relaterade länkar:
Exempel på smyckenbutiker
TikTok
Pretty Woman film