Skapa nya smycken genom att omarbeta dina ärvda juveler

Ädelstenar som diamanter, guld och silver är tidlösa, precis som alla andra ädelstenar. Det är särskilt spännande när du kan ta dina oanvända smycken och repurposa dem till nya designs som glittrar. Royal Family’s pärlor, smaragder, safirer och diamanter har levt många liv och har omvandlats från broscher till halsband till diadem. Ett annat känt exempel är Taylor-Burton-diamanten på 69,42 karat som Elizabeth Taylor bar både som ring och halsband efter att hennes make Richard Burton köpte den för 1,1 miljoner dollar 1969 (fler än 7 miljoner pund 2024).

En känd person som nyligen omdesignat sina smycken är Emily Ratajkowski. Hon förvandlade sin två-stens förlovningsring, i en typisk stil som kallas “Toi et Moi”, till två separata ringar som hon kallade “Divorce Rings”. “Jag tycker inte att en kvinna ska bli av med sina diamanter bara för att hon förlorar en man”, förklarade Ratajkowski exklusivt för Vogue.

Nedan följer Vogues guide till de bästa ställena att få dina smycken omdesignade.

Pragnell är en vintage-specialist som har varit verksam i sex generationer och är baserad på prestigefyllda Mount Street i London. De är pålitliga guldsmeder när det gäller att konvertera ärvda smycken till de senaste bijouerna. Inget är för stort eller för komplicerat för Pragnell. “Tänk på en vacker edwardiansk brosch med ädelstenar”, säger direktör Tom Crookenden. “Enkla renoveringar kan innebära att man fäster en kedja för att göra om smycket till ett mer användbart hänge, medan en mer komplex omgestaltning kan vara att ta bort alla ädelstenar och skapa en unik cocktailring.”

Sophie Breitmeyer i London specialiserar sig på att skapa skräddarsydda förlovningsringar. Hon förklarar att det ofta är svårt att få tillbaka hela kostnaden för en förlovningsring, så att göra om den till något nytt är ett bra sätt att behålla dess värde. I samband med äktenskapsskillnader är hon van vid att skapa skilsmässohalsband snarare än ringar. Men mer än något annat smyckesföremål kommer det ofta in antika broscher till Breitmeyers ateljé på jakt efter ett nytt liv. För tio år sedan ledde ett särskilt speciellt projekt till att hon satte in den centrala diamanten från en antik brosch i en ensamstående förlovningsring och nyligen la hon till en halo med multi-cut diamanter från samma brosch för att fira paret i frågas tionde bröllopsdag.

Lily Gabriella Elia, baserad vid Burlington Arcade, säger att omdesignade arvegodsmycken skapar det perfekta “något gammalt” för din bröllopsdag. “För en blivande brud renoverade jag ett par av hennes mormors örhängen genom att lägga till droppepärlor och uppdatera designen till moderna skapelser”, förklarar London-designern, som graviterar mot en Art Deco och modernistisk estetik. Hon blir ofta ombedd att ge pärlor en modern touch och råder till att återanvända smycken ibland kan vara utmanande på grund av begränsningar med material och ädelstenar. “Flexibilitet i design är avgörande för att uppfylla kundens vision”, säger hon.

Vanliga frågor (FAQ) baserade på de huvudsakliga ämnena och informationen i artikeln:

1. Vad är fördelarna med att omdesigna smycken?
Omdesign av smycken ger dig möjlighet att ge nytt liv åt oanvända smycken och skapa unika och glittrande design. Det kan också vara ett sätt att behålla värdet på smycken och undvika att förlora dem.

2. Var kan jag få mina smycken omdesignade?
Artikeln nämner tre platser:
– Pragnell, en vintage-specialist baserad i London på Mount Street. De har lång erfarenhet av att konvertera ärvda smycken till moderna bijouer.
– Sophie Breitmeyer, en guldsmed i London som specialiserar sig på att skapa skräddarsydda förlovningsringar och skilsmässosmycken.
– Lily Gabriella Elia, en designer baserad vid Burlington Arcade i London, som är känd för sin Art Deco och modernistiska estetik.

3. Vilka typer av smycken kan omdesignas?
Alla typer av smycken kan omdesignas, inklusive broscher, halsband, diadem och förlovningsringar. Omdesign kan vara enkel, som att lägga till en kedja för att göra ett smycke till ett hänge, eller mer komplex, som att skapa en unik cocktailring genom att ta bort ädelstenar från ett befintligt smycke.

4. Vad är “Toi et Moi”-stil?
“Toi et Moi” är en typisk stil för förlovningsringar där två stenar placeras bredvid varandra, symboliskt representerar två människor som är förlovade eller gifta.

5. Hur kan jag behålla värdet på mina smycken vid en skilsmässa?
Att omvandla förlovningsringen till något nytt, som skilsmässosmycken, kan vara ett sätt att behålla värdet på smycket. Sophie Breitmeyer är van att skapa skilsmässohalsband istället för ringar.

6. Vilka är utmaningarna med att återanvända smycken?
Återanvändning av smycken kan vara utmanande på grund av begränsningar med material och ädelstenar. Flexibilitet i design är avgörande för att möta kundens vision och önskemål.

Viktig terminologi:
– Ädelstenar: Värdefulla och sällsynta stenar, som diamanter, smaragder och safirer.
– Bijouer: Ett annat ord för smycken.
– Edwardiansk: Relaterat till tiden under Edvard VII:s regeringstid i Storbritannien (1901-1910).
– Cocktailring: En stor och iögonfallande ring, vanligtvis med ädelstenar, som bärs till festliga tillställningar.

Förslag på relaterade länkar:
Pragnell – offentlig webbplats för Pragnell.
Sophie Breitmeyer – offentlig webbplats för Sophie Breitmeyer.
Lily Gabriella Elia – offentlig webbplats för Lily Gabriella Elia.