Nya Grand Seiko Masterpiece Collection SBGD215: En Juvelklocka med Lejoninspiration

Grand Seiko fortsätter att visa upp extravagant och elegant design när de utökar sin kollektion av juvelklockor. Varje ny modell blir mer utsmyckad än föregående. Tidiga exempel på Grand Seikos oväntade intåg inom juvelklockor, som började 2020, hade endast två rader med ädelstenar runt urtavlan och var inspirerade av naturen. Det verkade vara ett säkert drag för varumärket att ge sig in på en marknad med utsmyckade klockor för att hålla jämna steg med trenderna. Sedan tog de ett steg vidare med White Lion, som har diamantbesatta horn och en diamantinfattning. Nu, för 2024, presenterar de ännu en iteration av serien med några dekorativa förändringar till boetten – Grand Seiko Masterpiece Collection 8-Day Jewelry Watch SBGD215.

Den nya Grand Seiko SBGD215 är den senaste utgåvan av “White Lion”, en juvelklocka som är inspirerad av Grand Seikos lejonglysfik. Den behåller många av de samma funktionerna som sina föregångare, såsom diamantbesatta horn och en ädelstensinfattad bezel, samt två rader med baguette- och briljantslipade stenar som tim- och minutmarkörer. Men den nya modellen är dekorerad med en dynamisk, texturerad finish istället för släta, polerade ytor där inga stenar finns. För att garantera läsbarheten har Grand Seiko placerat kontrasterande blå safirer vid varje timmarkör. Resultatet är en urtavla som kombinerar både skönhet och praktisk användning.

Den nya modellen har en silverfärgad urtavla med ett karakteristiskt lejonglystema. Istället för blå safirer har man lagt till graduerade blå safirer på bezeln och diamantbesatta horn. Detta inkorporerar designelement från tidigare modeller och ger klockan en unik charm. Den enda designaspekten som kanske kunde förbättras är visarna, som verkar smälta in i urtavlan på grund av deras liknande utseende.

Lejonmotivet återspeglas också i andra delar av klockan, inte bara på urtavlan. Boettens vinklade horn böjer sig nedåt som klor och de skarpa linjerna längs sidan av boetten förkroppsligar styrka och intensitet, något som tidigare har setts på Grand Seikos sportklockor. Trots att Grand Seiko SBGD215 är en juvelklocka passar dess sportiga boett perfekt inom kollektionen med sitt lejoninspirerade formspråk. Boetten är robust och tillverkad av platina och är 44,5 mm bred och 14,4 mm tjock.

Kalibern 9R01 Spring Drive-rörelsen är synlig genom en baksida av safirglas. Formen på den enfaldiga bron påminner om berget Fuji och är utsmyckad med vackert placerade juveler och skruvar som påminner om blommande blommor. Spring Drive-teknologin ger rörelsen oändlig kraft som i en handuppdragen mekanisk rörelse och den höga precisionen hos en kvartsrörelse, upp till +/- 5 sekunder per dag eller +/- 10 sekunder per månad. Rörelsen har också tre fjäderhus istället för ett för att erbjuda en mycket längre gångreserve på 8 dagar, vilket visas på bron till höger för att spara yta på urtavlan.

För några år sedan skulle vi aldrig ha trott att Grand Seiko skulle vara en del av den extravagant och ädelstensbesatta klockvärlden, men här är vi. “White Lion” står i linje med varumärkets passion för hantverk inom klocktillverkning och betalar hyllning till dess symbol på ett sätt som bara Grand Seiko kan uppnå. Som förväntat är den nyaste Grand Seiko-klockan oerhört exklusiv, begränsad till bara åtta exemplar och prisad till $ 300,000 USD. Ett pris som förväntas för en platinabesatt klocka med 293 ädelstenar. För mer information, besök Grand Seikos hemsida.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) baserat på informationen i artikeln:

1. Vad är Grand Seikos nya klockmodell som presenteras för 2024?
Svar: Grand Seiko Masterpiece Collection 8-Day Jewelry Watch SBGD215.

2. Hur många rader med ädelstenar hade tidigare modeller av Grand Seiko-juvelklockor?
Svar: Tidigare modeller hade endast två rader med ädelstenar runt urtavlan.

3. Vad är speciellt med den nya Grand Seiko SBGD215-modellen?
Svar: Den är dekorerad med en dynamisk, texturerad finish och har en urtavla med en kombination av Safirer och blå safirer som timmarkörer.

4. Vilket material är boetten tillverkad av?
Svar: Boetten är robust och tillverkad av platina.

5. Vad är den nya modellens gångreserve?
Svar: Rörelsen har tre fjäderhus istället för ett och erbjuder en gångreserve på 8 dagar.

6. Hur många exemplar finns det av den nya Grand Seiko-klockan?
Svar: Den är begränsad till bara åtta exemplar.

Definitions:

– Juvelklockor: Klockor som är utsmyckade med ädelstenar.
– Modell: En specifik klockdesign eller variation.
– Urtavla: Den del av klockan där tim- och minutmarkörer finns.
– Bezeln: En ring runt urtavlan på en klocka.
– Baguette- och briljantslipade stenar: Steiner med olika slipningar som används i juvelklockor.
– Platina: Ett ädelmetallmaterial som används i smycken och klockor.
– Gångreserve: Tiden som en klocka kan fortsätta gå utan att bli uppdragen eller laddad.

Föreslagna länkar:

Grand Seikos hemsida (https://www.grand-seiko.com/)