En Sökning efter det Förlorade: Stephen Walkers Jakten på en Försvunnen Bild

Ett foto kan sägas vara värt tusen ord – eller i fallet med södra Tier-juveleraren och säckpiparen Stephen Walker – tusen dollar. Walker, 67 år gammal, är fast besluten att hitta en bild av sig själv från för nästan 50 år sedan när han var en gatumusikant i några av Europas stora städer. Han är även beredd att betala för det. Walker har erbjudit ett pris på celtiskt smycke till ett värde av 1000 dollar om någon, någonstans kan producera en bild. Han hoppades kunna hitta den årtionden gamla ögonblicksbilden till Saint Patrick’s Day. Fastän turen inte har varit med honom ger han inte upp.

Det är en nostalgisk sökning för konstnären och säckpiparen från Andover, som har drivit Walker Metalsmiths och Celtic Jewelry sedan 1984. Det finns hundratals bilder på honom från tiden som ung musiker med Allegany Highlanders och som solist vid ceremonier och festliga tillställningar i västliga New York. Det finns också otaliga tillgängliga bilder på konstnärens celtiska smycken, hans välgjorda guld- och silverringar, halsband och armband, men gatumusikantbilden undkommer honom.

“Jag talade inte om det på länge för att det var nästan som kriminell verksamhet, att spela på gatorna, polisen skulle be mig att röra mig vidare och sådant”, säger Walker. “Men på senare tid har jag insett att det är som ett färgstarkt förflutet och nu när jag blir äldre vill jag … väl, det skulle vara fantastiskt att ha en bild på det.”

Tusentals bilder togs på Walker när han uppträdde mellan 1975 och 1977 i London, Paris och Dublin, men han har aldrig sett en.

“Det var helt vanliga människor; de förväntade sig inte mig och de kom fram och där var jag, och några av dem tog min bild”, minns Walker.

Att hitta en sådan bild kan vara en hopplös jakt. Bilder tagna för 50 år sedan var på film, framkallades och placerades i familjefotoböcker eller förvarades i dammiga lådor på vinden. Familjemedlemmar kanske inte inser betydelsen av tidigare generationers souvenirer.

För att göra det hela ännu mer lockande erbjuder Walker 1000 dollar i celtiska smycken som pris för ett äkta foto. Han gör allt för att hitta en bild, marknadsför sökningen i tidningar, radio och tv, på sociala medier och på en blogg.

Walker hoppades kunna tillkännage en vinnare till Saint Patrick’s Day. Trots nästan 400 delningar på sociala medier har inga bilder presenterats än.

Priset kommer att tilldelas det första autentiska 1970-talsfotot av Stephen Walker som gatumusikant. Om någon tror sig ha den vinnande bilden kan de skicka en skanning via e-post till Walker Metalsmiths eller via meddelande på hans Facebook-sida.

FAQ (Vanliga frågor):

1. Vad är Stephen Walker på jakt efter?
Stephen Walker är på jakt efter en bild av sig själv från för nästan 50 år sedan när han var en gatumusikant i några av Europas stora städer.

2. Vad erbjuder Stephen Walker som pris för bilden?
Han erbjuder ett pris på celtiskt smycke till ett värde av 1000 dollar.

3. Vilken typ av bilder finns det på Stephen Walker?
Det finns hundratals bilder på honom från tiden som ung musiker och solist vid ceremonier och festliga tillställningar i västliga New York. Det finns också otaliga bilder på hans celtiska smycken.

4. Varför har det varit svårt för Stephen Walker att hitta bilden?
Bilden är från för nästan 50 år sedan och kan vara förvarad på olika platser som familjefotoböcker eller dammiga lådor på vinden. Dessutom kanske inte alla förstår betydelsen av att spara sådana souvenirer.

5. Hur marknadsför Stephen Walker sin sökning?
Han marknadsför sökningen i tidningar, radio, tv, på sociala medier och på en blogg.

Definitions:
– Juvelerare: en person som arbetar med ädelstenar och tillverkar smycken.
– Säckpipare: en person som spelar säckpipa, ett musikinstrument.

Suggested related link: Walker Metalsmiths