Permament Jewelry: Fortifying Relationships with Style

Det finns många val för Gen Z. Med skiftande säsonger och utvecklande designers är mode utan tvekan dynamiskt. Trots denna övertygande nödvändighet att skifta accessoarer till varje outfit finns det en trend som går emot denna dynamiska atmosfär: permanenta smycken.

Permanent smycken är verkligen klassiska och tidlösa. Som kvinna hatar jag att ta på mig smycken. Vanligtvis har vi långa naglar eller är ensamma och kan inte riktigt fästa saker, säger Bella Preciado, ägare av La Belle Boutique.

Preciado började sälja permanenta smycken efter att ha lagt märke till trenden som började dyka upp i Utah och Colorado i början av 2022. Hon tillskriver framgången för permanenta smycken i sin butik och överlag till sociala medier. De vanliga syndabockarna för att popularisera vad som helst, Instagram och Tiktok, introducerade Preciados kunder till permanenta smycken.

Den automatiska reaktionen i början var förvirring. Men nu när det är så populärt, varje gång någon ser skylten, vi har vår banner, då säger de “Åh, jag har sett det här på TikTok. Åh, jag vill göra det”, säger Preciado.

Medan permanenta smycken ger fördelen av enkelhet till morgonrutinen, har dessa högkvalitativa, ändå prisvärda smycken också långvariga relationer. Armbandets rykte om hållbarhet gör att accessoaren kan fungera mer än bara som ett stilval. Istället kan de också bäras som en fysisk manifestation av kärlek och engagemang.

Jag tycker att många av människorna som kommer hit gillar att få den upplevelsen att göra det tillsammans som ett par eller som vänner eller familj, säger Samantha Cosio, ägare av smyckebutiken Bella Sol.

Sammanfogade i sterling silver eller guldbelagda smycken finns historier från romantiska komedier till familjeband. Ett par reste från Coachella Valley till Bella Sols studio i Downey för att fira sin årsdag med matchande permanenta armband. Även om de bara dejtat i sju månader bodde de bredvid varandra i 10 år innan deras första samtal.

Vänner, brudtärnor, par och familj söker dessa armband som en påminnelse om de människor de älskar. Enligt Preciado kom en grupp bästa vänner från mellanstadiet, nu i 20-årsåldern, in i La Belle Boutique för matchande permanenta smycken.

“Alla tjejer fick samma armband, och det fanns en liten bit kvar, och den som hade barnet sa “Vänta, räcker det till min dotter?” Och det var så oväntat, det var precis rätt storlek för den här lilla tre månader gamla bebisen, säger Preciado.

Medan permanenta smycken kan hålla i några år tar hela processen endast cirka tre till fem minuter, enligt Cosio. Första steget är att välja kedjan. Detta kan vara det mest tidskrävande steget med tanke på det stora urvalet av alternativ som kunden har att välja mellan. Nästa steg är att mäta handledens storlek för att hitta rätt passform. Efter att en trasa har placerats mellan armbandet och huden för att skydda det, löds armbandet igen på några sekunder. Om du någonsin behöver ta av armbandet kan ett par tångklippare eller till och med en stark sax göra tricket.

“Jag vill vara känd för upplevelsen som du får här,” säger Cosio. “Jag vill göra mer med varumärket, inte bara med själva smyckena, utan att ge tillbaka till min community och göra det till en del av något större än bara smycken.”

Februari markerar tre månadersjubileet för Bella Sol. Namnet kommer från Samanthas andranamn, Bella, och översätts till vackert på engelska. Det glittrande skenet av solen som sprakar över smycken inspirerade Sol.

Helt enkelt sagt är permanenta smycken sammanfogade accessoarer med förmågan att förstärka relationer. Med en essens av evighet och praktiskt användbara former kan trenden för permanenta smycken hålla längre än själva armbanden.

FAQ:

Vad är permanenta smycken?
Permanenta smycken är accessoarer som är sammanfogade och utformade för att bäras kontinuerligt utan att tas av eller avlägsnas.

Vad är fördelarna med permanenta smycken?
Fördelarna med permanenta smycken är att de är enkla att bära och kräver inte att man tar av och på dem varje dag. De kan också fungera som en symbol för kärlek, engagemang och relationer.

Varför har permanenta smycken blivit populära?
Permanenta smycken har blivit populära genom att de har marknadsförts och spridits genom sociala medier som Instagram och TikTok. Många människor som sett dessa smycken på sociala medier har blivit intresserade av att prova dem.

Hur länge kan man bära permanenta smycken?
Permanenta smycken är konstruerade för att vara hållbara och kan bäras under en längre tid, vanligtvis några år. Om man behöver ta av smycket kan det tas bort med tångklippare eller starka saxar.

Hur länge tar det att göra permanenta smycken?
Processen att göra permanenta smycken tar vanligtvis bara cirka tre till fem minuter. Det första steget är att välja kedjan, vilket kan ta lite tid på grund av det stora urvalet. Sedan mäts handledens storlek för att hitta rätt passform, och slutligen löds smycket till handleden på några sekunder.

Kan permanenta smycken användas som present?
Ja, många människor köper permanenta smycken som gåvor till vänner, familjemedlemmar och partners för att fira relationer eller särskilda tillfällen.

Definitioner:

Permanenta smycken: Accessoarer som är sammanfogade och designade för att bäras kontinuerligt utan att tas av.

Sociala medier: Webbplatser och applikationer som möjliggör användarnas interaktion och delning av innehåll, till exempel Instagram och TikTok.

Sterling silver: En typ av ädelmetalllegering som oftast består av 92,5% silver och 7,5% koppar.

Guldbelagd: En process där ett tunt lager av guld appliceras på en annan metall för att ge en guldfärgad yta.

Sammanfogade: Att kombinera eller sammanfoga olika delar för att skapa en helhet.

Suggested related links:

La Belle Boutique
Bella Sol