Betrodd glamour på Oscars röda matta

På Oscarsgala 2024 var det ett återupplivande av vintage glamour på den röda mattan. Stjärnorna bar antingen glittrande, skulpterade klänningar som smetades åt eller strukturerade, arkitektoniska kreationer med haute couture-detaljer inspirerade av 1950-talets mode (tänk korsettsilhuetter, dramatiska peplum och överdrivna porträtt-halsringningar). Förutom några minimalistiska undantag så var smyckena som följde dessa looks djärva, extravagant och väl genomtänkta. Oavsett om det handlade om en samling ädelstenar som perfekt kompletterade färgen på klänningen (körsbärsblompinka turmaliner med broderat ros-siden, safirer med midnattsblått sammet, smaragder med grönt läder) eller stilrena och rena smycken för att kontrastera fladdrande detaljer och volanger.

Smycken med statement-halsband var kvällens måste, vilket gjorde att avsaknaden av halsband stack ut som missade chanser. Och om du var en man och inte bar en smyckad brosch så gjorde du allt fel. Nedan framhäver vi de bästa smyckesögonblicken från kvällen.

1. Emma Stone bär Louis Vuittons exklusiva smycken
Bästa kvinnliga skådespelerska-vinnaren för sin roll i Poor Things kontrasterade den mjuka, delikata färgen på sin mintgröna Louis Vuitton-klänning med en djärv diamant-choker smyckad med en levande gul, 30,47-karats Sri Lankesisk oktagonal steg-skuren safir från modehusets smyckesateljé. Vår “gyllene flicka” avslutade sin look med diamant-stiftörhängen.

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Frågor och svar:
1. Vilken typ av klänningar bar stjärnorna på Oscarsgala 2024?
– Stjärnorna bar antingen glittrande, skulpterade klänningar eller strukturerade, arkitektoniska kreationer med haute couture-detaljer inspirerade av 1950-talets mode.

2. Vilka typer av smycken bar stjärnorna för att komplettera sina looks?
– Smyckena var djärva, extravagant och väl genomtänkta. De inkluderade en samling ädelstenar som kompletterade klänningarnas färg, samt stilrena och rena smycken för att kontrastera fladdrande detaljer och volanger.

3. Vilken typ av smycken var ett måste för kvällen?
– Statement-halsband var ett måste för kvällen. Avsaknaden av halsband stack ut som missade chanser.

4. Vilka smycken bar Emma Stone och vilka var de smyckade med?
– Emma Stone bar en mintgrön Louis Vuitton-klänning och kontrasterade den med en djärv diamant-choker smyckad med en levande gul, 30,47-karats Sri Lankesisk oktagonal steg-skuren safir. Hon avslutade sin look med diamant-stiftörhängen.

Definitioner av nyckelord/jargon:
– Haute couture: Högt mode eller skräddarsytt mode av högsta kvalitet och exklusivitet.
– Peplum: En dekorativ detalj som är fastsatt vid midjan på kläder och som består av ett stycke tyg som faller i veck längs med höfterna.
– Statement-halsband: Stora, iögonfallande halsband som ofta fungerar som en central punkt i en outfit.

Föreslagna relaterade länkar:
louisvuitton.com
(Officiell webbplats för Louis Vuitton)
oscars.org
(Officiell webbplats för Oscarsgalan)