Varning utfärdad för smyckestölder riktade mot äldre personer i Lincoln

Lincolns polisavdelning har utfärdat en varning för en serie smyckestölder där två misstänkta i en bil riktar in sig på offer som är 60 år eller äldre. Under de senaste åtta månaderna har nio liknande stölder rapporterats, främst i Lincolnområdet Sun City och närliggande köpcentrum, enligt polisen.

De rapporterade stölderna, som började i juli, involverar en man och en kvinna i en bil som närmar sig offren och ber om vägbeskrivning. Mannen har setts köra bilen medan kvinnan sitter som passagerare. När kvinnan ber om vägbeskrivning stiger hon även ur bilen och går fram till offren. Hon påstår att det är hennes födelsedag och låter offren prova på låtsassmycken, samtidigt som hon stjäl deras riktiga smycken.

Polisen har beskrivit de misstänkta fordonen som en vit Audi Q3 från 2022 med kaliforniskt registreringsnummer 8ZZM847, en vit Jeep Wrangler från 2022 med kaliforniskt registreringsnummer 9AAK690, samt en svart SUV med okänt registreringsnummer. Polisavdelningen har även släppt bilder från övervakningskameror där Audi och Jeep syns.

Enligt polisen verkar den manliga misstänkta vara i 40-årsåldern med en kraftig kroppsbyggnad, lång och med mörkt hår samt svarta bågar på glasögonen. Den kvinnliga misstänkta verkar vara mellan 30 och 40 år gammal och vara cirka 5 fot och 2 till 5 fot och 5 tum lång.

Här är platserna där de rapporterade smyckestölderna inträffade:
– I kvarteret 900 på Sterling Parkway.
– I kvarteret 100 på Sawmill Lane.
– I kvarteret 600 på Violet Lane.
– I kvarteret 2000 på Winding Way.
– I kvarteret 1600 på Sweet Juliet Lane.
– I kvarteret 600 på Gold Strike Court.
– I kvarteret 1700 på Andover Lane.
– I närheten av Graeagle och Hawk Hill Lane.
– Vid Raley’s-butiken på 39 Lincoln Blvd.

Utredare uppmanar alla som har information om dessa smyckestölder eller vittnar om liknande misstänkt aktivitet att ringa polisen på telefonnummer 916-645-4040.

Artikel: Lincolns polis varnar för smyckestölder riktade mot äldre personer

En serie smyckestölder har inträffat i Lincoln, där två misstänkta angriper offer som är 60 år eller äldre. Under de senaste åtta månaderna har det rapporterats nio liknande stölder, främst i området Sun City och närliggande köpcentrum, enligt polisen.

Här är några vanliga frågor och svar baserat på informationen i artikeln:

1. Vad involverar de rapporterade smyckestölderna?
De misstänkta, en man och en kvinna i en bil, närmar sig offren och frågar efter vägbeskrivning. Kvinnan går sedan fram till offren och låter dem prova på låtsassmycken samtidigt som hon stjäl deras riktiga smycken.

2. Vilka fordon använder de misstänkta?
De misstänkta använder sig av en vit Audi Q3 från 2022 med kaliforniskt registreringsnummer 8ZZM847 och en vit Jeep Wrangler från 2022 med kaliforniskt registreringsnummer 9AAK690. Det finns även en svart SUV med okänt registreringsnummer som används.

3. Har polisen släppt bilder på de misstänkta fordonen?
Ja, polisen har släppt bilder från övervakningskameror där Audi och Jeep syns.

4. Hur beskrivs de misstänkta personerna?
Den manliga misstänkta är i 40-årsåldern, har en kraftig kroppsbyggnad, långt mörkt hår och bär svarta bågar på sina glasögon. Den kvinnliga misstänkta är mellan 30 och 40 år gammal och är cirka 5 fot och 2 till 5 fot och 5 tum lång.

5. Vilka platser har smyckestölderna inträffat på?
Smyckestölderna har inträffat på följande platser:
– Kvarteret 900 på Sterling Parkway.
– Kvarteret 100 på Sawmill Lane.
– Kvarteret 600 på Violet Lane.
– Kvarteret 2000 på Winding Way.
– Kvarteret 1600 på Sweet Juliet Lane.
– Kvarteret 600 på Gold Strike Court.
– Kvarteret 1700 på Andover Lane.
– I närheten av Graeagle och Hawk Hill Lane.
– Vid Raley’s-butiken på 39 Lincoln Blvd.

6. Vad ska man göra om man har information om smyckestölderna?
Om man har information om dessa smyckestölder eller observerar liknande misstänkt aktivitet uppmanas man att ringa polisen på telefonnummer 916-645-4040.

Länkar till ytterligare information:
Lincoln Police Department
LPD News

Definitioner:
– Smyckestölder: Stölder där smycken blir stulna från offren.
– Kaliforniskt registreringsnummer: Ett registreringsnummer som används för att identifiera fordonets ägare och ursprung i delstaten Kalifornien i USA.
– Övervakningskameror: Kameror som används för att övervaka och spela in händelser på allmänna platser eller i privata fastigheter.
– Kraftig kroppsbyggnad: En form av kroppsstyrka och muskelmassa som är större än genomsnittet.
– Graeagle och Hawk Hill Lane: Specifika geografiska platser i Lincoln där smyckestölderna har inträffat.
– Raley’s-butiken: En matvarubutik vid adressen 39 Lincoln Blvd i Lincoln.