Unika Smycken av Katherine Alexander Fine Jewelry i Asheville

Grove Arcade i Asheville är känt för sin vackra interiör i art deco-stil. Med sina höga bågar, glittrande takfönster och fantasifulla trappor, balkonger och friser påminner byggnaden om en praktfull smyckesask. Inuti hittar man det skimrande guld och glimrande ädelstenar av Katherine Alexander Fine Jewelry hos Alexander and Lehnert Jewelry.

Katherine Alexander Fine Jewelry är ett samarbete mellan smyckesdesignern Katie Simonetti och hennes make Alex Tolini, en utbildad instrumentbyggare från Haywood Community College. Tillsammans skapar de vackra smycken med en passion för design och hantverk. Simonetti har alltid haft en dragning till konst och att skapa saker och det var inte förrän hon började arbeta som guldsmed som allting föll på plats för henne.

Efter att ha studerat smyckestillverkning vid North Bennet Street School i Boston och arbetat med en lokal guldsmed, tog Simonetti en oväntad vändning in i auktionsbranschen. Men när möjligheten att samarbeta med lokal guldsmed Bill Lehnert dök upp, visste Simonetti att det var dags att återgå till det hon älskade att göra. Det blev en ödesdiger beslut som ledde till att hon skapade en egen kollektion, ett eget företag och en personlig mission som konstnär.

Katherine Alexander Fine Jewelry erbjuder idag en rad eleganta och lyxiga smycken, både färdiga kollektioner och specialbeställningar. En ny kollektion som är under utveckling är “Ode to David Webb”, där Simonetti inspireras av den kända designerens modiga och robusta designs. Detta har utmanat Simonetti att arbeta utanför sin komfortzon och resulterat i spännande nya kreationer.

För Simonetti är smyckestillverkning inte bara att skapa vackra föremål, det handlar också om den kreativa och samarbetsprocessen med kunderna. Genom att skapa unika smycken för bröllop och andra speciella tillfällen får hon möjlighet att skapa något som har personlig betydelse och kan gå i arv genom generationer.

Med mer än 20 års erfarenhet i branschen vet Simonetti också att smycken är mer än bara föremål. Även ärvda smycken kan förvandlas och få nytt liv genom att anpassas efter dagens trender och stil. För henne är själva skapandet och arbetet vid smyckesbänken det viktigaste.

Besök Katherine Alexander Fine Jewelry hos Alexander & Lehnert Fine Jewelry i Grove Arcade i Asheville eller besök deras webbplats för att lära dig mer om deras vackra och unika smycken.

Här är en FAQ-avsnitt baserat på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Vad är Grove Arcade i Asheville?
Grove Arcade är en byggnad i Asheville, känd för sin vackra art deco-stil och imponerande interiör.

Vad erbjuder Katherine Alexander Fine Jewelry?
Katherine Alexander Fine Jewelry erbjuder en rad eleganta och lyxiga smycken, inklusive både färdiga kollektioner och specialbeställningar.

Vem driver Katherine Alexander Fine Jewelry?
Katherine Alexander Fine Jewelry är ett samarbete mellan smyckesdesignern Katie Simonetti och hennes make Alex Tolini.

Vad inspirerar Katie Simonetti i sin senaste kollektion “Ode to David Webb”?
Katie Simonetti inspireras av den kända designerens modiga och robusta designs i sin senaste kollektion.

Var kan man hitta Katherine Alexander Fine Jewelry?
Man kan besöka Katherine Alexander Fine Jewelry hos Alexander & Lehnert Fine Jewelry i Grove Arcade i Asheville eller besöka deras webbplats för att lära sig mer om deras smycken.

Definitions:

– Smyckestillverkning – Konsten att tillverka smycken.
– Art deco-stil – En arkitektonisk och konstnärlig stil som var populär på 1920- och 1930-talet och kännetecknas av geometriska mönster och dekorativa detaljer.
– Guldsmed – En person som tillverkar smycken och andra föremål av ädelmetaller.
– Auktionsbranschen – Branschen som är involverad i arrangemang och genomförande av auktioner.
– Kollektion – En grupp av liknande smycken eller andra föremål som skapats av en designer.

För att lära dig mer om Katherine Alexander Fine Jewelry, besök deras webbplats på alexanderandlehnert.com.