Missing Link: Creating Lasting Memories with Permanent Jewelry

Missing Link, en permanent smyckesbutik i Fountain Square Mall, är till för personer som är intresserade av smycken av hög kvalitet och lågt underhåll. Den nya leverantören erbjuder ringar, ankelsmycken, armband och halsband till olika prisklasser beroende på materialtyp och smyckesdel. Permanent smycken är svetsade istället för att vara ihopkopplade med en låsning, vilket gör att man kan bära smycket så länge man vill tills man är redo att klippa av det. Att få en del svetsad är en snabb och smärtfri process, och Missing Link tar redan emot bokningar och erbjuder olika evenemang på sin webbplats. Bokningarna tar 30 minuter och inkluderar val av material, diskussion om passform och sedan svetsning av smycket.

Undrar du om att ha någon som svetsar nära din hud gör dig nervös? Var inte rädd, säger Missing Link ägare Amanda McPike. Butiken använder inte en blåslampa, utan istället en penna-liknande föremål som sänder en puls av elektricitet som smälter metallen samman. Det finns videor på Missing Links Instagram som visar svetsningsprocessen så att kunderna vet vad de kan förvänta sig.

McPike har bott i Bloomington hela sitt liv och har en examen i företagsekonomi. Hon säger att detta är det första företaget hon någonsin ägt och att hon fick idén från ett Instagram-inlägg om permanenta smycken och tyckte att det var en häftig koncept.

“Jag har erfarenhet av svetsning, av alla konstiga saker, så jag tog den kunskap jag redan hade och applicerade det på något roligt som jag trodde att människor skulle uppskatta”, säger McPike. “Jag tyckte att permanenta smycken var ett riktigt coolt sätt att tillämpa den här färdigheten och jag älskar även saker som går att anpassa.”

Missing Link erbjuder också smycken med lås för dem som vill kunna ta av sina smycken samt olika kedjestilar och hängsmycken för alla typer av smyckesälskare. Butiken erbjuder även möjligheten att applicera ett hängsmycke eller kedja på föremål, som till exempel handtag på en kopp eller skor, för personer som inte kan bära smycken, såsom idrottare. McPike säger att det var viktigt för henne att se till att smyckena var prisvärda.

“Mycket smycken är ganska dyra och jag ville se till att vi höll priserna på en nivå som alla kan ha råd med”, säger McPike.

Permanent smycken tar bort stressen att hitta rätt storlek, att oroa sig för att förlora sitt favoritarmband eller att komma ihåg att sätta på det varje morgon. Om inte något händer och smycket går sönder kommer ditt permanenta smycke att hålla så länge du vill.

“Du behöver inte tänka på det när du vaknar på morgonen, du kan duscha med det, du kan göra allt i det”, säger McPike. “Det är superkul och enkelt, och om var sjätte månad vill du ändra det kan du absolut göra det.”

McPike säger att det inte finns några ålders- eller köngränser när det kommer till permanenta smycken, så alla kan njuta av det.

“Jag har gett armband till mina brorsöner och systerdotter, det är inte specifikt för en kön eller ålder, vem som helst kan få det och jag tycker att det är riktigt coolt och ett bra sätt att uttrycka sig själv”, säger McPike.

Missing Link är en smyckesbutik i Fountain Square Mall som erbjuder smycken av hög kvalitet och lågt underhåll. Butiken har olika prisklasser beroende på materialtyp och smyckesdel. De erbjuder permanenta smycken som är svetsade istället för att vara ihopkopplade med en låsning. Detta gör att man kan bära smycket så länge man vill tills man är redo att klippa av det. Processen att få en del svetsad är snabb och smärtfri. Bokningar kan göras på deras webbplats och tar 30 minuter. Det inkluderar val av material, diskussion om passform och sedan svetsning av smycket.

För att svetsa smycken, använder butiken inte en blåslampa utan istället en penna-liknande föremål som sänder en puls av elektricitet för att smälta metallen samman. Det finns videor på Missing Links Instagram som visar svetsningsprocessen.

Ägaren Amanda McPike är från Bloomington och har en examen i företagsekonomi. Detta är hennes första företag och hon fick idén om permanenta smycken från ett Instagram-inlägg. Hon ville applicera sin kunskap om svetsning på något roligt som hon trodde att människor skulle uppskatta. Hon älskar även saker som går att anpassa.

Butiken erbjuder även smycken med lås för dem som vill kunna ta av sina smycken. Det finns också olika kedjestilar och hängsmycken för alla typer av smyckesälskare. För personer som inte kan bära smycken, som idrottare, kan man applicera ett hängsmycke eller kedja på andra föremål som handtag eller skor.

McPike tycker det är viktigt att smyckena är prisvärda och håller priserna på en nivå som alla kan ha råd med. Permanent smycken tar bort stressen att hitta rätt storlek, oroa sig för att förlora smycket eller att komma ihåg att sätta på det varje dag. Smycket kan bäras i duschen och göras allt i. Om man vill ändra smycket kan man göra det var sjätte månad.

Det finns ingen ålders- eller köngräns för permanenta smycken, och alla kan njuta av dem som ett sätt att uttrycka sig själva.

Läs mer om Missing Link på deras hemsida.