Mikroföretag i Kentwood stöttar kvinnliga entreprenörer

Det finns en gemenskap av mikroföretag längs Breton Road i Kentwood som hjälper entreprenörer, särskilt kvinnor från olika etniciteter, att lyckas. Charity Christine Suites öppnades i maj 2022 och erbjuder 22 lyxiga sviter för företagare som behöver en egen studio, butik eller kontor.

Ägaren Charity Bruce berättar att hon ofta hör kommentarer som “Det är så trevligt här inne” från sina hyresgäster. Hon öppnade företagssviter eftersom hon själv upplevde svårigheter när hon blev ung mamma och tvingades lämna sin första hyrda lokal. Nu är hennes fokus att hjälpa andra entreprenörer att växa sina verksamheter.

En del av företagen som har sina verksamheter i Charity Christine Suites verkar inom skönhetsbranschen, och flera ägs av kvinnor från olika etniciteter. Ett exempel är företaget Static Flow, som specialiserar sig på permanenta smycken.

Hailey Smith, ägaren till Static Flow, berättar att permanenta smycken har blivit populära i USA och börjar nu sprida sig till Mellanvästern. Hon själv upptäckte fenomenet på sociala medier och beslutade att prova det för sig själv under en resa till Florida. Sedan startade hon Static Flow med sin systers hjälp och flyttade in i Charity Christine Suites i juni 2023.

Static Flow erbjuder anpassade ringar, armband, fotlänkar och halsband i guld, roséguld eller silver. Smidetekniken som Smith använder innebär att smyckena inte har några spännen och kan användas dagligen utan att bli skadade av vatten eller svett. Hon har många återkommande kunder och berättar att en gång man har testat på permanenta smycken vill man ha mer.

Charity Christine Suites och samhället av mikroföretagare bidrar till att skapa en stöttande och samarbetsinriktad gemenskap. Bruce uppmuntrar särskilt kvinnor från olika etniciteter att ta plats i näringslivet och att följa sina drömmar som företagare. Hon anser att det är viktigt att hålla fast vid sin affärsidé och att vara stolt över sin identitet som kvinna och entreprenör.

För de som funderar på att starta en egen verksamhet ger Bruce rådet att våga ta steget och följa sina mål. Även om början kan vara liten leder den till större saker i framtiden. Genom att vara envis och fokuserad kan man overkomma eventuella hinder på vägen.

Vanliga frågor:

1. Vad är Charity Christine Suites?
Charity Christine Suites är en samling av 22 lyxiga sviter som erbjuder företagare, särskilt kvinnor från olika etniciteter, en egen studio, butik eller kontor. Det öppnades i maj 2022 för att hjälpa entreprenörer att lyckas och växa sina verksamheter.

2. Varför startade Charity Bruce Charity Christine Suites?
Charity Bruce startade Charity Christine Suites efter att ha upplevt svårigheter när hon själv blev ung mamma och tvingades lämna sin första hyrda lokal. Hennes mål är nu att hjälpa andra entreprenörer att växa sina verksamheter.

3. Vilken bransch verkar företagen som hyr på Charity Christine Suites i?
Många av företagen som har sina verksamheter på Charity Christine Suites verkar inom skönhetsbranschen. Ett exempel är företaget Static Flow, som specialiserar sig på permanenta smycken.

4. Vad erbjuder Static Flow?
Static Flow erbjuder anpassade ringar, armband, fotlänkar och halsband i guld, roséguld eller silver. Deras smycken är tillverkade med en smideteknik som gör dem vatten- och svettresistenta och perfekta att använda dagligen.

5. Vilken inverkan har Charity Christine Suites och samhället av mikroföretagare?
Charity Christine Suites och samhället av mikroföretagare skapar en stöttande och samarbetsinriktad gemenskap. De uppmuntrar kvinnor från olika etniciteter att ta plats i näringslivet och följa sina drömmar som företagare.

6. Vad är Charity Bruces råd till de som funderar på att starta en egen verksamhet?
Charity Bruce råder de som funderar på att starta en egen verksamhet att våga ta steget och följa sina mål. Hon betonar betydelsen av envishet och fokus för att överkomma hinder på vägen och uppnå framgång.

Definitioner:

– Mikroföretag: Ett mikroföretag är en mycket liten företagsform med få anställda och vanligtvis färre än 10 anställda.
– Entreprenör: En person som driver en verksamhet och är beredd att ta risker för att uppnå framgång.
– Etnicitet: Etnicitet refererar till en persons tillhörighet till en viss etnisk grupp baserat på gemensamma kulturella, nationalitets- eller rasliga drag.

Relaterade länkar:
Charity Christine Suites
Static Flow