Uppmärksammade ögonblick inom mode denna vecka

Denna vecka i mode har det varit några stora ögonblick som vi måste lyfta fram. Först upp är Kelly Rowland som var strålande vacker i en Alaïa-look på premiären av Bob Marley: One Love i Los Angeles. En annan utmärkt look var Sheryl Lee Ralph som bar en kreation av designer Nadine Merabi under en sen kvälls tv-framträdande. Sedan har det franska modevarumärket Chanel öppnat sin första flaggskeppsbutik för klockor och smycken på Fifth Avenue, med designinspiration från Place Vendôme i Paris.

Macy’s har precis annonserat en ny märkeskollektion för nattkläder som heter State Of Day. Märket fokuserar på basplagg för dagligt bruk inomhus, med mysiga, feminina och luftiga plagg. Slutligen har NFL-spelaren Russell Westbrooks märke Honor The Gift släppt sin senaste kollektion för våren/sommaren 2024. Kollektionen är inspirerad av det retroinspirerade 70-talet och innehåller streetwear-element i form av jeansplagg, matchande set och stickat.

Slutligen är NYFW värd för Boys & Girls Clubs of Southeastern Michigans Fashion Industry Club. Den svartägda återförsäljaren Maison Black har organiserat ett mentorskapsprogram för svarta designers och har även utökat verksamheten till Maison Black Foundation för att stärka svarta ungdomar inom den kreativa världen.

För att hålla dig uppdaterad om allt inom mode, fortsätt att scrolla.

Kelly Rowland bär Alaïa och Prada

Sångerskan Kelly Rowland ser lika chic ut som alltid i sin Alaïa-hjärtmönstrade svarta kavaj och byxor, tillsammans med en Prada-keps i nyhetspojkestil. Som accessoar bar hon långa guldörhängen med fyrkantiga länkar designade av Gulnoza Dilnoza och ett par svarta pumps designade av Florde Merino. Över sin kavaj bar hon en svart vinyljacka med en glansig yta och rödfärgade solglasögon för att binda ihop hela looken.

Macy’s lanserar nytt nattklädesmärke

Macy’s har lanserat ett nytt nattklädesmärke som heter State of Day, designat för kvinnor som vill koppla av samtidigt som de ser snygga ut utan ansträngning. Med plagg som mjuka linnen, morgonrockar och t-shirts sätter det nya märket fokus på att erbjuda komfort utan att kompromissa med stilen. Tillverkade av mjuka och lyxiga tyger har det aldrig varit så snyggt att stanna inomhus.

Sheryl Lee Ralph bär Nadine Merabi

Inför Late Night With Seth Meyers-showen bar Abbott Elementary-stjärnan Sheryl Lee Ralph en helvit uppsättning av Nadine Merabi, stylad av sin dotter Ivy Coco Maurice. Toppen var en tubtopp med en lång sidoslå för en dramatisk effekt, medan byxorna var av en vid modell som framhävde hennes figur. Hennes skor var svarta, kraftiga klackar för att bryta av den monokromatiska färgen. Maurice höll Ralphs smycken minimalistiska med bara en liten diamantkedja och örhängen i form av himlakroppar.

Chanel öppnar sin första klock- och smyckesflaggskeppsbutik i USA

Chanel har öppnat sin första smyckesflaggskeppsbutik på Fifth Avenue i New York City. Butiken inspirerades av Place Vendôme i Paris och designades av Peter Marino. “New York har alltid varit viktigt för Chanel”, säger Frédéric Grangié, chef för klockor och smycken på Chanel, till WWD. Marino har länge samarbetat med varumärket och har även designat Paris-lokalen för smycken. I butiken hänger “Dream Catcher” -kronorna från taket i ett rum med svart och guldpaneler. Det finns också ett gallerirum med en skulptur av Andre Dubreuil och förgyllda väggar. Marino vet hur man skapar glamourösa utrymmen och den nya lokalen i New York är inget undantag.

Besök den nya flaggskeppsbutiken på 730 5th Ave, New York, NY 10019.

Honor The Gift släpper sin vår/sommar 2024 kollektion

Russell Westbrooks märke Honor The Gift har släppt sin vår/sommar 2024 kollektion inspirerad av det retroinspirerade 70-talet. Plagg som jeansset med patchwork och lätta stickade plagg speglar den stämningsfulla och livliga eran. Färgerna blå, orange, gul och röd genomsyrar även kollektionen med streetwear-inspirerade plagg av veganläder och mohair, samt virkade stickningar. Kollektionen fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet och har en intentionell berättelse inspirerad av NFL-spelarens uppväxt och hans ursprung från Long Beach, Kalifornien.

Shoppa den nya Honor The Gift vår/sommar 2024 kollektionen på honorthegift.com.

Maison Black stärker svarta ungdomar genom mode på NYFW

Maison Black har samarbetat med Boys & Girls Club of Southeastern Michigan Fashion Industry Club för att visa upp svarta ungdomars talang på NYFW. Maison Black är en svartägd återförsäljare baserad i New York, grundad av Tori Nichel. Nichel har utvidgat Maison Blacks verksamhet med Maison Black Foundation, som syftar till att stärka svarta ungdomar som är intresserade av konsten, främst inom mode. Programmet vid Maison Black Foundation har gått samman med stora designers som mentorer för dessa ungdomar, såsom Aaron Potts, Patrick Cupid, Dreu Breckemberg, Carlton Jones, Shelley Victory och Lola Faturoti. Ungdomarna från Fashion Industry Club som de har arbetat nära med är Nasya D., Zyana H., Lydia M., Logan H. och Ta Leah H. Visningen hade temat Afrofuturism.

“I takt med att vi närmar oss avslutningen av vår mentorns andra säsong i samarbete med BGCSM är vi stolta över att ha bidragit till att utveckla ett program som utvecklar unga designers färdigheter och ger verklig erfarenhet av vad som krävs för att bli en framgångsrik modedesigner i denna bransch”, säger Nichel i ett uttalande.

BFA

Här är en FAQ-sektion baserad på huvudämnena och informationen i artikeln:

Frågor och svar:

1. Vilka var några av modehöjdpunkterna denna vecka?
– Några av modehöjdpunkterna denna vecka inkluderade Kelly Rowlands Alaïa-look, Sheryl Lee Ralphs Nadine Merabi look och öppnandet av Chanels första smyckesflaggskeppsbutik.

2. Vilket märke har nyligen lanserat en ny kollektion för nattkläder?
– Macy’s har nyligen lanserat en ny kollektion för nattkläder som heter State of Day.

3. Vad innehåller Russell Westbrooks senaste kollektion för våren/sommaren 2024?
– Russell Westbrooks senaste kollektion för våren/sommaren 2024 är inspirerad av det retroinspirerade 70-talet och innehåller streetwear-element som jeansplagg, matchande set och stickat.

4. Var har Chanel öppnat sin första klock- och smyckesflaggskeppsbutik?
– Chanel har öppnat sin första klock- och smyckesflaggskeppsbutik på Fifth Avenue i New York City.

5. Vilket märke har släppt sin vår/sommar 2024 kollektion inspirerad av det retroinspirerade 70-talet?
– Honor The Gift, Russell Westbrooks eget märke, har släppt sin vår/sommar 2024 kollektion inspirerad av det retroinspirerade 70-talet.

6. Vilket mentorskapsprogram har Maison Black organiserat för svarta designers?
– Maison Black har organiserat ett mentorskapsprogram för svarta designers i samarbete med Boys & Girls Club of Southeastern Michigan Fashion Industry Club.

Viktiga termer och jargong:

1. Alaïa: Ett modevarumärke som grundades av den tunisiskfödda designern Azzedine Alaïa.

2. Flaggskeppsbutik: En butik som representerar ett varumärke och erbjuder det bredaste utbudet av produkter från varumärket.

3. Kreation: Ett annat ord för klädesplagg eller design.

4. Streetwear: En stil av kläder som hämtar inspiration från ungdomskulturen och street fashion.

5. Retroinspirerat: Något som tar inspiration från tidigare tiders mode eller stil.

6. Mentorskapsprogram: Ett program där erfarna personer inom ett visst område guidar och stödjer mindre erfarna personer.

Suggererade relaterade länkar:

1. chanel.com – Chaneles officiella webbplats för att utforska deras kollektioner och produkter.

2. Macy’s – Macy’s officiella webbplats för att utforska deras sortiment av kläder och accessoarer.

3. honorthegift.com – Honor The Gifts officiella webbplats för att shoppa deras senaste kollektioner.

4. Maison Black – Maison Blacks officiella webbplats för att lära dig mer om deras verksamhet och mentorskapsprogram.