Unikt designade klockor tar klocktillverkning till nästa nivå

Nu för tiden handlar det inte längre om storlek eller pris när det gäller att äga en imponerande klocka. Inte ens vintageklockor kan garantera det. Men det finns några märken som ger sina egna unika tolkningar av tidmätare.

För London-baserade juveleraren Patcharavipa Bodiratnangkura och hennes partner Kenzi Harleman handlar klockor inte om något de älskar, men något de har börjat uppskatta. Trots detta bär de inte regelbundet några klockor. Istället spelar de gärna runt med objektet och älskar designen av äldre modeller som skapades med en guldsmeds öga.

Patcharavipa-labeln, som grundades 2016, är starkt rotad i en uppskattning för föremål som bär på historien, vilket återspeglas i smyckena genom den textur som liknar “Siam Gold”. Märket säljs på fem Dover Street Markets runtom i världen och har sin egen flaggskeppsbutik i Bangkok.

Deras första egendesignade klocka var en 31mm Rolex som inte ens fungerade. Bodiratnangkura blev tilldraget av dess storlek och gjorde den till en ring genom att linda guld runt den. Numera renoverar de de klockor de säljer så att de blir funktionella, men vintage är fortfarande deras föredragna källa.

Även designer Samantha Conn från Luna Skye Jewelry i Los Angeles har skapat egendesignade klockor under sitt varumärke. För henne är klockorna förverkligandet av hennes långvariga intresse för tidmätning. Hon startade med att anpassa vintage Rolex-klockor, eftersom hon ville behålla deras integritet och speciella kvalitet. Bakom hennes design finns barndomsminnen från Kaliforniens kust som inspirerar till unika klockansikten med stjärnformade sjöstjärnor, diamantformade snäckor och fiskben.

André, känd under namnet seconde/seconde/, är känd för sin förmåga att skapa roliga och smarta ordlekar inom klockvärlden. Han gör om dykklockor till “Fifty Phantoms” och skapar en “Hitek Philippe” genom att använda en pixlad markör för att visa timmarna. Trots sin humoristiska approach har han lyckats samarbeta med ett antal klocktillverkare.

Alla dessa designers har gjort klockdesign till en konstform och tar den till nästa nivå genom att skapa unika och personliga klockor som inspirerar och får bäraren att känna något speciellt.

FAQ
1. Vad handlar artikeln om?
Artikeln handlar om olika designers som skapar unika och personliga klockor med en konstnärlig touch.

2. Vilka märken nämns i artikeln?
I artikeln nämns Patcharavipa-labeln, Luna Skye Jewelry och andre/seconde/.

3. Vad är Patcharavipa-labeln känt för?
Patcharavipa-labeln är känt för sin uppskattning för föremål med historia och säljer smycken med textur som liknar “Siam Gold”.

4. Vad var Patcharavipa-labelns första egendesignade klocka?
Patcharavipa-labelns första egendesignade klocka var en 31mm Rolex som inte fungerade, men som de gjorde om till en ring genom att linda guld runt den.

5. Vilken inspiration har designer Samantha Conn från Luna Skye Jewelry?
Samantha Conn från Luna Skye Jewelry hämtar inspiration från barndomsminnen från Kaliforniens kust, vilket syns i hennes unika klockansikten med stjärnformade sjöstjärnor, diamantformade snäckor och fiskben.

6. Vad kännetecknar designer André?
Designer André är känd för sin förmåga att skapa roliga och smarta ordlekar inom klockvärlden. Han har gjort om dykklockor till “Fifty Phantoms” och skapat en “Hitek Philippe” genom att använda pixlad markör för att visa timmarna.

7. Vad är gemensamt för dessa designers?
Gemensamt för dessa designers är deras förmåga att skapa unika och personliga klockor som inspirerar och får bäraren att känna något speciellt.

Definitions:
1. Vintageklockor – Äldre, tidigare modeller av klockor som ofta har samlarvärde.
2. Smyckena – Föremål som bärs som dekoration, ofta tillverkade av ädelmetaller och innehållande ädelstenar.
3. Textur – Ytstruktur eller konsistens av ett material eller en yta.
4. Egendesignade – Designade eller skapade enligt egna specifikationer eller önskemål.
5. Konstform – Ett uttryck eller medium för konstnärlig kreativitet och mer än bara en funktionell eller praktisk tjänst.

Suggested related links:
1. Luna Skye Jewelry
2. Dover Street Markets