I en vågad kross-och-grip operation lyckades två rånare komma över tusentals dollar i smycken medan ägaren till smyckesbutiken i Riverside försökte jaga i väg dem med hjälp av skottlossning. Incidenten fångades på övervakningskamera på lördagsmorgonen vid Canyon Crest Towne Center.

De två maskerade misstänkta gå in i Geneva Jewelry och tycks ha tagit sig in genom en låst dörr som inte stängdes ordentligt efter att den sista personen gick in. De börjar omedelbart krossa glasmontern med hammare.

En skrämd kund försöker fly ut genom främre dörren men kan inte öppna den och skyndar sedan förbi de misstänkta för att komma ut genom bakdörren.

Ögonblick senare öppnar butikens ägare eld mot de misstänkta, i ett försök att skrämma iväg dem utan att träffa dem direkt. Ett skott träffar marken och ett annat krossar butikens fönster samtidigt som den förskräckta misstänkte faller till marken på sin väg ut.

“Han sköt en gång mot marken. Omedelbart när han sköt mot marken, sprang de”, säger Michelangelo Torchia, ägarens son. “En av killarna, som du kan se på övervakningsvideon, föll till golvet av skräck. Han tog upp sin hammare igen eftersom han hade tappat den och även ett av våra armband som han försökte stjäla.”

Ägarna, som har varit verksamma sedan 1989, säger att de är skakade av rånet men tacksamma över att ingen har kommit till skada.

En vågad kross-och-grip operation ägde rum på en smyckesbutik i Riverside. Två maskerade rånare lyckades komma över tusentals dollar i smycken medan ägaren försökte skrämma iväg dem genom att avfyr muskötskott. Incidenten fångades på övervakningskamera vid Canyon Crest Towne Center.

De två misstänkta tog sig in i Geneva Jewelry genom en olåst dörr. De använde hammare för att krossa glasmontrarna. En kund försökte fly genom främre dörren men den var låst, så hen skyndade sig istället genom bakdörren för att undkomma.

Butikens ägare öppnade eld mot de misstänkta i ett försök att skrämma iväg dem. Ett skott träffade marken och ett annat krossade butikens fönster samtidigt som en av de misstänkta föll till marken av rädsla. Han plockade upp sin hammare och ett av armbanden som de försökte stjäla.

Ägarna, som har varit verksamma sedan 1989, är skakade av händelsen men tacksamma över att ingen skadades.

**Vanliga frågor (FAQ)**
1. Vad hände i smyckesbutiken i Riverside?
– Två maskerade rånare begick en kross-och-grip operation och kom över tusentals dollar i smycken.

2. Hur kom rånarna in i butiken?
– De misstänkta tog sig in genom en olåst dörr som inte hade stängts ordentligt.

3. Vad gjorde ägaren för att försöka skrämma iväg rånarna?
– Ägaren avfyrade två skott mot marken i ett försök att skrämma iväg dem.

4. Skadades någon under incidenten?
– Nej, ingen skadades under rånet.

**Definitioner:**
– Kross-och-grip operation: En typ av rån där förövarna krossar glasmontrar och snabbt tar med sig värdefulla föremål.
– Övervakningskamera: En kamera som används för att spela in händelser och övervaka en plats.
– Hammare: Ett verktyg med ett huvud och ett skaft, vanligtvis används för att slå sönder eller slå fast saker.

För mer information om smyckesbutiken och deras verksamhet, besök Geneva Jewelry.