Smycken på Siffror: Gina Drosos och Signets revolutionerande affärsbeslut

Att förlovningsringar och bröllop är en stor affär – och en stor utgift – för miljontals amerikaner är ingen hemlighet. Enligt The Knot’s Jewelry and Engagement Study 2023 spenderar par i genomsnitt 5 500 dollar på en förlovningsring. Om du någonsin har shoppat efter en förlovningsring vet du att det finns otaliga företag som konkurrerar om dina förlovningspengar… Ett intelligent, datadrivet företag skulle kunna rikta in sig på par i exakt det ögonblick de är redo att köpa en ring. Och det är precis vad Gina Drosos, VD för Signet Jewelers, gjorde.

Du kan säga att Gina Drosos har vetenskapen bakom de avgörande ögonblick som leder till en förlovning ned till minsta detalj. För sex år sedan, när hon tillträdde som VD för Signet, världens största diamantåterförsäljare, gick hon djupt in i all tillgänglig data om kärlek. “Vi identifierade 45 spårbara ögonblick som kan delas upp i fyra olika faser av dejting,” säger Drosos. “Och det finns vissa milstolpar som inträffar tidigare än andra. Till exempel träffar man ofta varandras vänner innan man träffar varandras familjer. Man går ofta på konsert eller idrottsevenemang tillsammans innan man åker på en romantisk resa tillsammans. Det vi fann var att när ett par har upplevt 25 till 30 av dessa milstolpar är de statistiskt signifikant mer benägna att förlova sig.” Signet använder sedan dessa milstolpar för att skicka målinriktade kampanjer baserat på vad par kan vara intresserade av vid en viss tidpunkt i sin relation.

Genialt, eller hur? Vi är inte de enda som tycker det. Drosos har fått äran att lyfta upp Amerikas största juvelerare ur en långvarig svacka. Signets försäljning nådde 7,8 miljarder dollar 2021 – en ökning med 50% från pandemin och ett nytt rekord. Drosos säger att hon ser sig själv som en “spindelnätledare”, vars ledarskap stärker medarbetarna åt alla håll, i motsats till en traditionell centraliserad ledare, där allting måste gå igenom henne för att få ett beslut. Hon omsätter denna filosofi i praktiken genom att vara på plats, besöker smyckesbutiker runt om i världen och lär sig vad de behöver. Oavsett om det är mer lager eller en skärm med högre upplösning implementerar hon sedan dessa förändringar över hela verksamheten så att alla vinner.

Gina Drosos har alltid strävat efter att lyfta fram andra kvinnor under sin karriär och säger att kvinnor i ledande positioner har ett ansvar att lyfta upp andra. “Det räcker inte att bara vara framgångsrik själv; det är viktigt att skapa en väg mot framgång för kvinnor som kommer efter dig. Det är fortfarande svårt för kvinnor i maktpositioner och vi måste vara snälla mot varandra. Vi måste hjälpa varandra att klättra uppåt.”

Smycken har alltid haft en sentimental och romantisk betydelse, men med Gina Drosos och Signets datadrivna beslut har branschen tagit ett stort steg in i framtiden. Med hjälp av insikter från kärlekens vägkartor och en innovationsinriktad ledarskapsstil har Gina Drosos gjort Signet Jewelers till en kraft att räkna med och banat vägen för framgång för både företaget och kvinnor i näringslivet.

Vanliga frågor (FAQs) om Gina Drosos och hennes roll som VD för Signet Jewelers:

1. Vad är Signet Jewelers?
Signet Jewelers är världens största diamantåterförsäljare.

2. Hur har Gina Drosos förändrat Signet Jewelers?
Gina Drosos har infört en datadriven strategi baserad på insikter om kärlekens olika faser och milstolpar. Dessa insikter används för att skicka målinriktade kampanjer till par i olika stadier av sin relation.

3. Vilken är den genomsnittliga kostnaden för en förlovningsring enligt The Knot’s Jewelry and Engagement Study 2023?
Enligt studien spenderar par i genomsnitt 5 500 dollar på en förlovningsring.

4. Vilken är Gina Drosos ledarskapsfilosofi?
Gina Drosos förespråkar ett “spindelnätsledarskap”, där hon stärker medarbetarna åt alla håll istället för att ha en traditionell centraliserad ledarroll. Hon besöker också smyckesbutiker runt om i världen för att lära sig deras behov och implementerar förändringar över hela verksamheten.

5. Vad har Gina Drosos gjort för att främja kvinnor i näringslivet?
Gina Drosos har alltid strävat efter att lyfta fram andra kvinnor under sin karriär. Hon anser att kvinnor i ledande positioner har ansvar att skapa vägar till framgång för kvinnor som kommer efter dem.

Definitioner:
– Förlovningsringar: Ringar som ges som en symbol för en partners förlovning.
– Bröllop: En ceremoni där två personer går samman i äktenskap.
– Signet Jewelers: Världens största diamantåterförsäljare.
– Milstolpar: Väsentliga händelser eller steg i en relation eller process.
– Pandemi: En sjukdom som sprider sig över en hel världsdel eller över hela världen.
– Juvelerare: En person eller ett företag som sysslar med tillverkning och försäljning av smycken.
– Ledarskapsfilosofi: Ett individens sätt att leda och inspirera andra.

Relevanta länkar:
Signet Jewelers webbplats
The Knot, en webbplats för bröllop och förlovningsråd