Skönheten och kreativiteten i design av konstsmycken hyllas på The Artisan Jewellery Design Awards

En enorm våg av kreativitet skapades när nästan 600 deltagare från Indien och utomlands utmanade konventionerna och skapade en ny designgrammatik på The Artisan Jewellery Design Awards. Under den 7:e upplagan av tävlingen, arrangerad av Gem & Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) och drivet av GIA, uppmanades designers att använda ovanliga material och älskade objekt i sina smyckesdesigner för att ge dem en unik identitet.

Den begåvade skådespelerskan och stilikonen Sonam Kapoor närvarade vid GJEPC:s prisutdelning för Artisan Jewellery Design Awards i Mumbai och överräckte priser till vinnarna. Sonam Kapoor stod på scenen med en aura av elegans och karisma tillsammans med bland andra Vipul Shah (Ordförande, GJEPC) och Sriram Natarajan (VD för GIA India) som delade ut de eftertraktade utmärkelserna till sex hantverksvinnare.

Årets tema för Artisan Jewellery Design Awards var två otraditionella teman – “Objet Trouvé” (Funna föremål) och “Ovanliga material”. Temat “Objet Trouvé” handlade om att skapa smycken som fångar essensen av älskade objekt från det förflutna och placerar dem i en samtida kontext. Det andra temat, “Ovanliga material”, uppmuntrade designers att skapa en dialog mellan det bekanta och det oväntade genom att kombinera kontrasterande material med minst 50 % ädelmetaller.

De tekniska jurygrupperna inkluderade välkända experter och designers inom smyckesindustrin och det var de som valde ut de bästa och mest begåvade smyckesdesignerna.

Milan Chokshi, konvener för Promotions & Marketing inom GJEPC, betonade betydelsen av smycken som en konstform och sa att intresset för smycken ökar och ses alltmer som en konstform i sig själv. Han var mycket imponerad av bidragen till årets upplaga av The Artisan och är övertygad om att överlämningen av skapandet till framtida designers kommer att lyfta Indiens smyckesdesign till nya höjder.

Genom tävlingen hedrades även branschledare som gjort en bestående inverkan, däribland den berömda smyckesdesignern Farah Khan och Rahul Jhaveri, Creative Head och medgrundare av Studio Renn, som mottog priset för Global Indian Jewellery Designer.

The Artisan Jewellery Design Awards är en hyllning till skönheten och kreativiteten inom konstsmyckesdesign och visar hur smycken kan vara så mycket mer än bara accessoarer – det är konstformer som uttrycker en persons personlighet och stil. Genom att söka nya gränser för design och innovation inspirerar tävlingen unga talanger att skapa en ny dimension inom smyckesindustrin och befäster Indien som en ledande designnation.

Vanliga frågor (FAQs):

1. Vad är The Artisan Jewellery Design Awards?
The Artisan Jewellery Design Awards är en tävling för konstsmyckesdesign som arrangeras av Gem & Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) och drivs av GIA (Gemological Institute of America). Tävlingen uppmuntrar designer att använda ovanliga material och älskade objekt för att skapa unika smycken.

2. Vad var temat för årets upplaga av tävlingen?
Årets tema för The Artisan Jewellery Design Awards var “Objet Trouvé” (Funna föremål) och “Ovanliga material”. Temat “Objet Trouvé” handlade om att skapa smycken som fångar essensen av älskade objekt från det förflutna och placerar dem i en samtida kontext. Temat “Ovanliga material” uppmanade designers att skapa en dialog mellan det bekanta och det oväntade genom att kombinera kontrasterande material med minst 50 % ädelmetaller.

3. Vem närvarade vid prisutdelningen?
Skådespelerskan och stilikonen Sonam Kapoor närvarade vid GJEPC:s prisutdelning för The Artisan Jewellery Design Awards i Mumbai. Hon överlämnade priser till vinnarna tillsammans med Vipul Shah (Ordförande, GJEPC) och Sriram Natarajan (VD för GIA India).

4. Vilka var de eftertraktade utmärkelserna?
De eftertraktade utmärkelserna i tävlingen delades ut till sex hantverksvinnare.

5. Vem valde ut de bästa smyckesdesignerna?
De bästa smyckesdesignerna valdes ut av tekniska jurygrupper som inkluderade välkända experter och designers inom smyckesindustrin.

6. Vem fick priset för Global Indian Jewellery Designer?
Priset för Global Indian Jewellery Designer gick till Farah Khan, en berömd smyckesdesigner, och Rahul Jhaveri, Creative Head och medgrundare av Studio Renn.

7. Vilket syfte har tävlingen?
The Artisan Jewellery Design Awards är en hyllning till skönheten och kreativiteten inom konstsmyckesdesign och visar hur smycken kan vara mer än bara accessoarer – de kan vara konstformer som uttrycker en persons personlighet och stil. Genom att söka nya gränser för design och innovation inspirerar tävlingen unga talanger att skapa en ny dimension inom smyckesindustrin och befäster Indien som en ledande designnation.

8. Vilka branschledare hedrades genom tävlingen?
Branschledare som gjort en bestående inverkan hedrades genom tävlingen, inklusive de berömda smyckesdesignern Farah Khan och Rahul Jhaveri, Creative Head och medgrundare av Studio Renn.

För mer information om tävlingen, besök The Artisan Jewellery Design Awards.