Skapandet av smycken: En dialog mellan passion och erfarenhet

Under den 8:e februari samlades konstälskare, designstudenter och modeentusiaster på Edsa Shangri-La Hotel för den sjätte upplagan av Vogue Talks i Filippinerna. Vid detta tillfälle fick publiken möjlighet att lyssna till två respekterade visionärer inom smyckesdesign, nämligen Suzette Ayson från JMA Jewelry och John-Paul Pietrus från Francis de Lara. Hostad av Joyce Oreña, bjöd Ayson och Pietrus på en fängslande dialog där de delade med sig av anekdoter och insikter från sina respektive karriärer.

John-Paul Pietrus, som först blev känd som mode- och skönhetfotograf, fann sig plötsligt lockad av smyckesdesign efter en resa till Florens i Italien. Det var där, på en smyckeskurs vid Stazione Leopolda, som han insåg att hans passion för smycken kunde matcha hans passion för fotografi. Att kombinera sina två intressen har inneburit många utmaningar för Pietrus, men han betonar vikten av etiskt resurshantering och jobbar därför med återvunnet guld och ansvarsfullt framställda ädelstenar.

Pietrus berättade också om ursprunget till sitt varumärkesnamn, Francis de Lara, som är en hyllning till hans filippinska arv. “Idén om handgjorda och hantverksmässiga ting är en stor del av det filippinska hantverket och kulturen. Jag ville alltid att mina smycken skulle vara handgjorda från början”, förklarade han.

Suzette Ayson, å sin sida, kommer från en lång tradition av smyckesdesign och värnar om att hedra de personer som har bidragit till hennes utveckling. Hon trycker på vikten av konsistens när det kommer till att driva en framgångsrik verksamhet inom smyckesbranschen, liksom betydelsen av goda relationer med kunderna.

Samtalet mellan Ayson och Pietrus bjöd på en fascinerande inblick i smyckets värld och inspirerade åhörarna. En nyutexaminerad designer, Ar Valdez, berättade hur hon tog till sig Pietrus råd om att fortsätta göra det man älskar, trots eventuell stress. Även modeformgivare Carl Jan Cruz noterade vikten av att lära sig om olika material och distributionsmetoder inom olika delar av modeindustrin.

Avslutningsvis gav Pietrus en viktig uppmaning till alla smyckesentusiaster: “Om du vill komma in i smyckesbranschen, studera allt du kan, inklusive geologi, design och historia. Så småningom kommer du att hitta ditt eget ämnesområde som du älskar mest”. Ayson delade också med sig av tre ledord för att lyckas i livet: “Bete dig som en professionell, hitta ditt sammanhang, och var dig själv”.

Vogue Talks-evenemanget erbjöd en unik och tankeväckande panel där smyckesdesignens passion mötte erfarenheten. Det var en kväll som lämnade kreativa spår hos både etablerade och aspirerande konstnärer inom branschen.

FAQ:

1. Vad handlade Vogue Talks-evenemanget om?
Vogue Talks-evenemanget handlade om smyckesdesign och bjöd på en dialog mellan Suzette Ayson från JMA Jewelry och John-Paul Pietrus från Francis de Lara.

2. Vilka är Suzette Ayson och John-Paul Pietrus?
Suzette Ayson är en smyckesdesigner och kommer från en lång tradition av smyckesdesign. Hon betonar vikten av konsistens och goda relationer med kunderna.

John-Paul Pietrus är känd som mode- och skönhetfotograf men har även intresserat sig för smyckesdesign. Han använder återvunnet guld och ansvarsfullt framställda ädelstenar i sitt arbete.

3. Vilket varumärkesnamn hyllar John-Paul Pietrus sitt filippinska arv?
John-Paul Pietrus’ varumärkesnamn är Francis de Lara, vilket är en hyllning till hans filippinska arv.

4. Vilka råd gav John-Paul Pietrus till smyckesentusiaster?
John-Paul Pietrus uppmanade smyckesentusiaster att studera allt de kan inom smyckesbranschen, inklusive geologi, design och historia. Han betonade vikten av att hitta sitt eget ämnesområde som man älskar mest.

5. Vilka ledord delade Suzette Ayson för att lyckas i livet?
Suzette Ayson delade tre ledord för att lyckas i livet: bete dig som en professionell, hitta ditt sammanhang och var dig själv.

Related links:
Vogue Philippines