Shocking Mob Ties Revealed in Michigan Jeweler Murder Trial

En rättegång om mordet på en framstående juvelerare i Michigan har avslöjat chockerande anklagelser om maffiakopplingar och en djup konspiration för att stjäla offrets tillgångar. Dan Hutchinson, ägaren av “The Hutch” i Oak Park, Michigan, dog den 1 juni 2022 när en misstänkt på en elcykel klev upp bredvid en SUV som innehöll Hutchinson och hans fru Marisa och öppnade eld med en pistol och träffade Hutchinson flera gånger, enligt en klagomål som lämnats in till Oakland County-domstolen. Fallet fick en femte åtalad, Phillip Sumpter, 59 år, i november 2023, men hans inblandning kom först i ljuset förra veckan när Oakland Press rapporterade om hans framträdande i domstolen. Fox News Digital fick en kopia av klagomålet, där Sumpter listas tillsammans med Marco Bisbikis, Angelo Raptoplous, Darnell Larry och Roy Larry som åtalade och alla sitter fängslade utan borgen.
Sumpter försökte hävda att han var en “oberoende medborgare” och inte mannen som anklagas för brotten, men domaren avvisade hans påståenden och sa till Sumpter att han “inte kan välja vilka lagar du vill (tillämpa) på dig själv.” Sumpter begärde sedan en ny advokat. Den mest explosiva anklagelsen hävdade att Bisbikis, en 38-årig advokat baserad i Detroit, hade maffiakopplingar. Darnell Larry påstod att Bisbikis var en högt rankad medlem av maffian som berättade för Larry-kusinerna att Hutchinsons skulle dö inom en “viss tid”, rapporterade Fox 2 Detroit. Larry hävdade att maffiafigurer i New York satte ut ett mordkontrakt på 200 000 dollar på Hutchinsons, och han och den ömsesidiga kontakten Raptoplous skulle få 50 000 dollar var om allt gick bra, medan hans kusin som påstås ha utfört mordet skulle få en Chevrolet Camaro.
Bisbikis anklagas för att ha iscensatt Hutchinsons mord efter att ha skrivit sig själv i juvelerarens testamente. Han står inför fem åtal, inklusive två mordanklagelser, en misshandelsanklagelse med avsikt att mörda och två vapenbrott. Bisbikis påstås också ha anlitat Roy Larry, 45 år, på rekommendation av sin kusin Darnell Larry, för att mörda Hutchinsons. Bisbikis hittade dem båda genom sin ömsesidiga kontakt Raptoplous, 33 år, som har kommit överens om att vittna mot de andra åtalade. Marisa Hutchinson vittnade också, och erhöll immunitet i förväg: Hon beskrev hur Bisbikis hanterade parets pengar och ofta erbjöd råd till Dan Hutchinson. Bolaget rapporterade inte alla kontanttransaktioner eftersom kontantbetalningar över 10 000 dollar kräver skatteanmälan. Vissa kunder ville inte ge den information som krävs för dessa formulär, till exempel socialförsäkringsnummer. Hutchinson hade många kända kunder, inklusive rappare, idrottare och lokala artister. Dan Hutchinson skapade ett par glasögon från Cartier som Detroit-rapparen Gmac Cash gav till Michigans guvernör Gretchen Whitmer, rapporterade Detroit Free Press. Bisbikis övertygade också paret att ta med betydande summor pengar till hans kontor, där han skulle sätta det i en trustfond. Trustfonden skulle sedan köpa fastigheter åt paret, inklusive ett pantlån värt 600 000 dollar. Marisa Hutchinson beskrev överenskommelsen som “ett gentlemannamässigt avtal” och “ett mycket oklart område inom verksamheten”, enligt Fox 2. Hutchinsons gav 2,1 miljoner dollar till Bisbikis, som skulle matcha investeringen med sina egna pengar och erbjuda en garanterad avkastning. “Vi fick råd av Mr Bisbikis att så länge vi inte tog ut ränta på denna typ av transaktion var det okej att genomföra det”, sa Marisa Hutchinson i sitt vittnesmål och avslöjade att paret senare upptäckte att Bisbikis bara investerade 900 000 dollar av parets pengar och inte återlämnade något.

En rättegång om mordet på en juvelerare i Michigan har avslöjat anklagelser om maffiakopplingar och en konspiration för att stjäla offrets tillgångar. Ägaren av “The Hutch” dog när en misstänkt klev upp bredvid en SUV och öppnade eld med en pistol. Fallet har lett till åtal mot fem personer, varav en påstås ha maffiakopplingar och vara inblandad i en planerad mordkontrakt. En av de åtalade anklagas för att ha iscensatt mordet genom att skriva sig själv i juvelerarens testamente. En annan åtalad påstås ha anlitats för att utföra mordet. Rättegången har avslöjat att vissa kontanttransaktioner inte rapporterades och att offret hade många kända kunder. Offret och hans fru hade också ett avtal med en advokat som innebar att de skulle investera pengar genom en trustfond. Tyvärr upptäckte de senare att deras pengar inte hade investerats korrekt och inte återlämnades.

Nyckelbegrepp:
– Mord: Att avsiktligt döda en annan person.
– Juvelerare: En person som handlar med och tillverkar juveler (smycken och ädelstenar).
– Maffia: En organiserad kriminell grupp, ofta involverad i brott som utpressning, droghandel och mord.
– Konspiration: En hemlig och planerad handling att begå olagliga handlingar.
– Anklagelse: En formell beskyllning om att ha begått ett brott.
– Domstol: En juridisk institution där tvister och brott behandlas och avgörs.
– Advokat: En person med juridisk utbildning som företräder klienter inför domstol och ger juridisk rådgivning.
– Trustfond: En legal enhet som används för att förvalta och skydda tillgångar åt en eller flera personer.

Vanliga frågor (FAQ):
1. Vad handlar artikeln om?
Artikeln handlar om en rättegång som avslöjat anklagelser om mord, maffiakopplingar och en konspiration för att stjäla tillgångar från en juvelerare i Michigan.

2. Vem är de åtalade i rättegången?
Det finns fem personer som åtalats för brotten, inklusive en advokat som påstås ha maffiakopplingar och en person som anlitats för att utföra mordet.

3. Vad är de viktigaste anklagelserna i fallet?
De viktigaste anklagelserna inkluderar mord, maffiakopplingar, iscensatt mord genom juvelerarens testamente, och att pengar inte investerades korrekt.

4. Hur var offrets affärsverksamhet?
Offret hade många kända kunder, inklusive rappare, idrottare och lokala artister. Det förekom också kontanttransaktioner som inte rapporterades korrekt.

5. Vad hände med de pengar paret investerade genom trustfonden?
Paret upptäckte senare att deras pengar inte hade investerats korrekt och inte återlämnades.

6. Finns det några länkar relaterade till artikeln?
Ja, här är en länk till en artikel från Oakland Press som rapporterade om Phillip Sumpters framträdande i domstolen: Länk till Oakland Press-artikel.