Sheriff’s Office Paramedic Accused of Burglary During Hospital Visits

En av sheriffens ambulanssjukvårdare anklagas för att ha gjort inbrott i hem efter att patienter hade förts till sjukhuset. En ambulanssjukvårdare från sheriffens kontor har blivit avstängd efter anklagelser om att ha gjort inbrott i patienters hem under sjukhusvistelser, enligt sheriffen i Albany County, Craig Apple.

Devvan Farina, 39 år, arbetade som deltidsambulanssjukvårdare hos sheriffens kontor och som brandman i Troy. Han greps på tisdagen misstänkt för försök till inbrott, inbrott, stöld av större värde och andra brott i staden Bethlehem.

Enligt dokumenten stannade han kvar i Albany County Jail på onsdagen. Ingen öppnade dörren på en adress som anges för Farina i rättsdokumenten.

Dokumenten hävdade att Farina försökte dörrar och klättrade genom ett fönster i ett hem där han vetade att de boende hade förts till sjukhuset. I ett fall påstods det att Farina stal smycken till ett värde av över 1600 dollar från ett hem.

Brotten ska ha ägt rum mellan den 3 januari och den 31 januari. Polisen i Bethlehem undersöker möjligheten att Farina kan vara misstänkt i äldre inbrottsfall, meddelade de.

Sheriff Craig Apple sa att Farina hade avstängts enligt protokollet och att myndigheten försökte få Farina avskedad.

“Det här är så illa som det kan bli, när du har någon som är betrodd att komma in i ditt hem för att hjälpa dig, rädda dig och transportera dig till sjukhuset, men samtidigt kartlägger ditt hem för att senare göra inbrott. Det är fruktansvärt. Men jag ber allmänheten att inte bedöma resten av min EMS-enhet baserat på den här killen”, sa han.

Apple sa att han var besviken på vägnar av de över 100 andra hårt arbetande EMS-anställda.

“Men det är allt som krävs, eller hur? Det krävs bara den där killen, den där idioten, för att smutsa ner ryktet för dem alla”, sa han.

Förhandlingar hålls preliminärt på fredag klockan 12.00 i staden Bethlehem.

Staden Troy berättade för NewsChannel 13 att de inte kan ge några uppdateringar om Farinas anställningsstatus där.

Vanliga frågor baserade på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Vilka brott anklagas ambulanssjukvårdaren för?
– Ambulanssjukvårdaren, Devvan Farina, anklagas för försök till inbrott, inbrott, stöld av större värde och andra brott i staden Bethlehem.

2. Vilken åtgärd har vidtagits mot ambulanssjukvårdaren?
– Devvan Farina har blivit avstängd och myndigheten försöker få honom avskedad.

3. Vilka brott misstänks ha ägt rum?
– Brotten misstänks ha ägt rum mellan den 3 januari och den 31 januari.

4. Vad säger sheriff Craig Apple om situationen?
– Sheriff Craig Apple är besviken och sa: “Det är allt som krävs, eller hur? Det krävs bara den där killen, den där idioten, för att smutsa ner ryktet för dem alla.”

5. Finns det pågående undersökningar om möjliga äldre inbrottsfall?
– Ja, polisen i Bethlehem undersöker möjligheten att Devvan Farina kan vara misstänkt i äldre inbrottsfall.

Viktiga termer och jargong i artikeln:

– Ambulanssjukvårdare: En person som arbetar inom ambulanssjukvården och ger medicinsk vård och transport till patienter som behöver akut sjukvård.

– Sheriff: En högre tjänsteman inom rättssystemet som har ansvar för brottsbekämpning och polisiära ärenden i ett visst område.

– Albany County: Ett län i delstaten New York, USA.

– Craig Apple: Sheriffen i Albany County.

– Bethlehem: En stad i delstaten New York, USA.

Rekommenderade relaterade länkar till huvuddomänen:

albanycounty.com: Den officiella webbplatsen för Albany County, där du kan hitta mer information om sheriffens kontor och relaterade nyheter.

troyny.gov: Den officiella webbplatsen för staden Troy, där du kan hitta mer information om anställningsstatusen för Farina i Troy.