Polisen söker allmänhetens hjälp efter skottlossning i Guildford-området

Under söndagen den 18 februari klockan 18:23 fick Surrey RCMP larm om skottlossning vid en juvelerarbutik på 101 Avenue, enligt ett pressmeddelande. Polisen kom till platsen och fastställde att ett rånförsök hade ägt rum. En person hade blivit skjuten av gärningsmännen, som flydde innan polisens ankomst.

Offret fördes till sjukhus med icke livshotande skador, meddelade Surrey RCMP.

Polisen fortsätter utredningen och samlar in övervakningskamerabilder samt vittnesmål från personer i närheten. De ber också alla som befann sig i området mellan kl. 18:00 och 18:30 på söndagen den 18 februari att kontakta Surrey RCMP på telefonnummer 604-599-0502 och ange ärendenummer 2024-23721 om de har sett något eller om de har dashcam-filmning från tiden.

Detta incident är en påminnelse om behovet av samhällets deltagande och hjälp för att lösa brott och skapa trygghet. Genom att samarbeta med polisen kan allmänheten bidra till att identifiera skyldiga och säkerställa att rättvisa skipas.

Surrey RCMP uppskattar all information som kan ge klarhet i detta fall och uppmanar människor att inte tveka att kontakta dem om de vet något. Tillsammans kan vi göra vårt samhälle säkrare och motverka brottslighet.

Vanliga frågor (FAQ):

1. Vad hände i Surrey den 18 februari?
Svar: En skottlossning ägde rum vid en juvelerarbutik på 101 Avenue, där ett rånförsök skedde och en person sköts av förövarna.

2. Vad hände med skadade personen?
Svar: Offret fördes till sjukhus med icke livshotande skador.

3. Vilket telefonnummer kan man kontakta polisen om man har information?
Svar: Man kan kontakta Surrey RCMP på telefonnummer 604-599-0502 och ange ärendenummer 2024-23721.

4. Vilka tidsintervall ber polisen om information om?
Svar: Polisen ber om information från personer som befann sig i området mellan kl. 18:00 och 18:30 på söndagen den 18 februari.

5. Hur kan allmänheten hjälpa till att lösa brottet?
Svar: Genom att samarbeta med polisen kan allmänheten bidra till att identifiera skyldiga och säkerställa att rättvisa skipas.

Definierade termer och jargong:

– Surrey RCMP: Royal Canadian Mounted Police (RCMP) i Surrey, en stad i British Columbia, Kanada.
– Rånförsök: Ett försök att stjäla genom hot eller våld.
– Dashcam-filmning: Filminspelning gjord av en bilmonterad kamera.

Förslag på relaterade länkar:

Surrey RCMP
Rapportera brott
Anmälningar och rapporter