Par avslöjade skandal efter att ha missbrukat pengar från begravningar

Ett par från Colorado, Jon och Carie Hallford, som drev Return to Nature begravningstjänst, har avslöjats för att ha missbrukat pengar som samlats in från familjer för deras miljövänliga begravningar. Istället för att använda pengarna för sina tjänster så spenderade de dem på lyxbilar, kryptovaluta och designer smycken. Detta rapporterade New York Post.

De föreställde sig sin begravningsbyrå som en “återgång till den traditionella sättet att begravas”. De erbjöd nedbrytbara begravningar och kremering till en kostnad av upp till $1,895. Men istället för att genomföra begravningar använde de pengarna för att köpa saker som en GMC Yukon XL för $92,566 och en Infiniti SUV för $28,336.

Under en tidsperiod på fyra år, från 2019 till 2023, njöt paret av lyxiga resor till Las Vegas och Kalifornien, samt shoppingrundor på high-end-butiker som Tiffany & Co. och Gucci. De investerade också i kryptovaluta.

Samtidigt förfallnade kropparna från 189 personer i deras anläggning. Rättshandlingar visade att kropparna förvarades utan kylning, i rum som var angripna av insekter och flytande förruttnelse. Chockerande nog staplades vissa kroppar till och med på varandra eller förvarades ihop i kroppspåsar som var förseglade med silvertejp.

Utredningen avslöjade också fall där Hallfords gav familjer påsar med blandad betong istället för askorna från deras älskade. De vidriga förhållandena på Hallfords anläggning kom ännu tydligare i fokus när myndigheterna genomförde en husrannsakan och hittade golv täckta av halkig vätska från förkroppsligandet.

Utredningen avslöjade också att Hallfords gjorde allvarliga misstag även när de faktiskt genomförde begravningar. I ett fall begravde de misstag en kvinnlig kropp i en grav avsedd för en manlig arméveteran på Pikes Peak National Cemetery. Veteranens kvarlevor hittades senare på en rättsläkarens kontor.

Hallfords agerande har väckt allvarliga frågor om behandlingen av avlidna personer och missbruket av medel som var avsedda för deras sista riter.

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Q: Vem var inblandad i missbruket av pengar för miljövänliga begravningar?
A: Jon och Carie Hallford, ägarna av Return to Nature begravningsbyrå i Colorado.

Q: Vad gjorde Hallfords med de insamlade pengarna istället för att använda dem för begravningstjänster?
A: De spenderade pengarna på lyxbilar, kryptovaluta och designer smycken.

Q: Hur länge pågick missbruket av pengarna?
A: Det pågick i fyra år, från 2019 till 2023.

Q: Vilka lyxiga inköp gjorde Hallfords under den här tiden?
A: De köpte en GMC Yukon XL för $92,566 och en Infiniti SUV för $28,336. De gjorde också resor till Las Vegas och Kalifornien och handlade på high-end-butiker som Tiffany & Co. och Gucci.

Q: Vad hände med kropparna som har förvarats i deras anläggning?
A: Kropparna förvarades utan kylning i rum som var angripna av insekter och flytande förruttnelse. Vissa kroppar staplades även på varandra eller förvarades i förseglade kroppspåsar som innehöll silvertejp.

Q: Vad hittades vid en husrannsakan på Hallfords anläggning?
A: Golv som var täckta av halkig vätska från förkroppsligandet.

Q: Vilka misstag gjorde Hallfords vid utförandet av begravningar?
A: I ett fall begravde de misstag en kvinnlig kropp i en grav avsedd för en manlig arméveteran. Veterankvarlevorna hittades senare på en rättsläkarens kontor.

Definitions:

1. Begravningstjänst – En tjänst som erbjuds för att genomföra begravningar och liknande ceremonier.
2. Nedbrytbar – Något som kan brytas ner naturligt i miljön.
3. Kremering – Processen att bränna en kropp till aska.
4. Kryptovaluta – Digitala valutor som använder krypteringsteknik för att säkra transaktioner och reglera skapandet av nya enheter.
5. Husrannsakan – En process där myndigheter söker igenom en plats med tillstånd för att hitta bevis på brott.

Suggested related links:

Return to Nature begravningsbyrås hemsida

Artikeln i New York Post