Nelson’s Jewelry Welcomes New Era with Retirement Sale

En stor gul skylt med texten “retirement sale” utanför Nelson’s Jewelry i Crystal Lake syns från Route 14. Rean markerar en ny början för det 61-åriga företaget då det för första gången utanför Nelson-familjen. Nelson’s Jewelry öppnade 1962 av makarna Art och Alice Nelson. Efter att de gått i pension på 1980-talet tog sönerna Robert och Richard Nelson över.

Under de senaste 60 åren har familjen etablerat sig som en viktig del av samhället, skapat förtroende hos sina kunder och deltagit i välgörenhet och samhällsevenemang. Nuvarande ägaren Katie Caven säger att hon strävar efter att fortsätta Nelsons värderingar av förtroende och rättvisa. Caven tog över för cirka nio månader sedan efter att långvariga diamant- och smyckesleverantören Sam Gevisenheit rekommenderade henne till Nelson.

Teamet arrangerar retirement sale, där vissa varor har upp till 75% rabatt, som ett sätt att få in nytt lager, säger Caven. Nya kollektioner och leverantörer kommer att komma till butiken med priser som sträcker sig från överkomligt till lyxigt. Caven syftar till att erbjuda smycken som ett barn kan ge till en förälder samt speciella föremål som kan fira jubileer.

Butiken kommer också att bli renoverad i år för att “få lite kärlek”, säger hon. En tidigare manager, Justin Banaszynski, har arbetat på butiken i över 20 år. Efter att ha gått tillbaka till skolan och börjat sitt drömjobb som samhällslärare på Richard Bernotas Middle School i Crystal Lake, är han fortfarande på juveleraren på deltid.

Banaszynski säger att Robert och Richard Nelson omedelbart behandlade honom som familj och beskriver dem som “positiva inflytelser” i sitt liv. Deras engagemang för samhället inspirerade Banaszynski att bli volontär för den ideella baseballklubben Crystal Lake Babe Ruth League.

Trots att butiken nu ägs utanför Nelson-familjen för första gången känner personalen sig säker på att samma värderingar kommer att upprätthållas. Och några anställda har varit där i över 50 år för att bevisa det. “Det är samma förtroende vi har byggt upp i generationer, och det försvinner inte”, säger Banaszynski.

Vanliga frågor om Nelson’s Jewelry Retirement Sale

1. Vad markerar Nelson’s Jewelry Retirement Sale?
Nelson’s Jewelry Retirement Sale markerar en ny början för det 61-åriga företaget, då det för första gången ägs utanför Nelson-familjen.

2. När öppnade Nelson’s Jewelry?
Nelson’s Jewelry öppnade år 1962 av Art och Alice Nelson.

3. Vem tog över företaget efter Art och Alice Nelson?
Sönerna Robert och Richard Nelson tog över företaget efter att deras föräldrar gick i pension på 1980-talet.

4. Vem är den nuvarande ägaren av Nelson’s Jewelry?
Katie Caven är den nuvarande ägaren av Nelson’s Jewelry, efter att ha rekommenderats av långvariga diamant- och smyckesleverantören Sam Gevisenheit.

5. Varför arrangerar teamet en retirement sale?
Teamet arrangerar en retirement sale för att få in nytt lager till butiken. Vissa varor har upp till 75% rabatt.

6. Vad kan man förvänta sig av den renoverade butiken?
Den renoverade butiken kommer att få “lite kärlek” och förväntas erbjuda nya kollektioner och leverantörer med ett sortiment som sträcker sig från överkomligt till lyxigt.

7. Vem är Justin Banaszynski och hur är han involverad i butiken?
Justin Banaszynski är en tidigare manager på Nelson’s Jewelry och har arbetat på butiken i över 20 år. Trots att han nu är en samhällslärare på deltid, är han fortfarande involverad i verksamheten.

8. Hur har Nelson-familjen påverkat Banaszynskis liv?
Robert och Richard Nelson har behandlat Justin Banaszynski som familj och har varit positiva inflytelser i hans liv. Deras engagemang för samhället inspirerade honom att bli volontär för en ideell baseballklubb.

9. Kommer Nelson’s Jewelry behålla samma värderingar trots ägarförändringen?
Ja, personalen är säker på att samma värderingar kommer att upprätthållas även efter ägarförändringen. Vissa anställda har varit där i över 50 år, vilket bevisar kontinuitet och förtroende.

För mer information om Nelson’s Jewelry och deras retirement sale kan du besöka deras hemsida på nelsonsjewelers.com.