Million-dollar Jewelry Heist Shocks Wealthy Suburban Communities

En våg av vågade inbrott har skakat flera välbärgade förortsområden i Twinstäderna. Under ett av inbrotten, som fångades på övervakningskameror, stals en kassaskåp med smycken värda över en miljon dollar.

En maskerad misstänkt fångas på videon när han kastar ner kassaskåpet fyllt med smycken från balkongen på andra våningen ner på poolområdet. Han plockar snabbt upp det och gömmer sig sedan bland träden innan han flyr i en flyktbil, bara några minuter efter att ha brutit sig in.

“Tjuven är djärv. Han går in i husen i tron att ingen är hemma”, förklarar Jason Nelson, polischef i Medina. Polisen utreder tre inbrott i stora och dyra hem de senaste veckorna, varav två där tjuven kom över värdefulla saker som smycken och kontanter. Nelson tror att brotten kan vara kopplade till en serie liknande inbrott i flera välbärgade förortsområden, inklusive Lake Elmo, Edina och Wayzata.

“Inbrotten är förödande för samhället. Människors hem är deras privata plats, och oftast är de inte hemma”, säger Nelson. När inbrottet inträffade förra veckan krossade tjuven en glasdörr vid poolområdet, vilket aktiverade hemägarens avancerade larm- och säkerhetssystem. Trots att polisen var på plats inom åtta minuter, var det för sent att stoppa tjuven som var snabbt på väg bort.

“Tjuven gör sin research och bryr sig inte om hemmet är larmat eller inte, för han är in och ut så snabbt”, säger Nelson. “De väljer inte hus slumpmässigt och bryter sig in. De gör något. Vi har viss utredningsdata som visar att de varit i området antingen dagen innan eller flera dagar innan och spanat på dessa bostäder.”

Polisen har nu ansökt om en sökrätt i Hennepin County District Court för att få tillgång till GPS-data från Google i hopp om att kunna koppla de misstänkta till området.

Den här historien kommer att fortsätta följas av FOX 9.

Vanliga frågor baserade på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln.

1. Vilka områden har drabbats av inbrott?

Det har skett en våg av vågade inbrott i flera välbärgade förortsområden i Twinstäderna, inklusive Lake Elmo, Edina och Wayzata.

2. Vad har stulits under ett av inbrotten?

Under ett av inbrotten stals en kassaskåp med smycken värda över en miljon dollar.

3. Vad fångades på övervakningskameror under ett av inbrotten?

En maskerad misstänkt fångades på övervakningskameror när han kastade ner det stulna kassaskåpet från balkongen på andra våningen ner på poolområdet.

4. Vad säger polischeferna om tjuvens beteende?

Polischefen Jason Nelson säger att tjuven är djärv och går in i husen i tron att ingen är hemma. Han påpekar även att tjuven gör sin research och väljer inte hus slumpmässigt.

5. Vilka åtgärder har hemägarna vidtagit?

Hemägarna har installerat avancerade larm- och säkerhetssystem, men trots detta har inbrotten ändå inträffat.

6. Hur gör polisen för att försöka lösa brotten?

Polisen har ansökt om en sökrätt i Hennepin County District Court för att få tillgång till GPS-data från Google för att kunna koppla de misstänkta till området.

Definitioner för viktiga termer och jargong använda i artikeln:

– Välbärgat förortsområde: Ett område med hög inkomst och välstånd, där människor oftast bor i finare hem.

– Kassaskåp: En säkerhetslåda eller skåp som används för att förvara värdeföremål och kontanter.

– Tjuven är i och ut snabbt: Tjuven är mycket snabb på att bryta sig in i husen och ta sig ut för att minimera risken att bli upptäckt.

– GPS-data: Informationen som samlas in från GPS-enheter och används för att spåra eller kartlägga en persons eller objekts rörelser.

Förslagna relaterade länkar till huvuddomänen (inte undersidor):

fox9.com: FOX 9:s webbplats där artikeln kommer att följas.

medina-mn.gov: Medinas officiella webbplats där man kan få mer information om polisarbetet och säkerhetsåtgärder i staden.

edinamn.gov: Edinas officiella webbplats där man kan hitta information om säkerhetstips och polisinformation.

wayzata.org: Wayzatas officiella webbplats där man kan ta del av säkerhetsnyheter och information om polisens arbete.