Midsommarkransens juvelbutik stänger efter 54 år av verksamhet

En populär juvelbutik i Midsommarkransen kommer snart att stänga sina dörrar efter 54 år av verksamhet. Dems Juveler har meddelat att ägarna går i pension och att butiken kommer att stänga i de kommande veckorna.

Butikens ägare uttryckte sig såhär: “Detta är det svåraste inlägget att göra… Efter att ha betjänat folket i Midsommarkransen och närliggande områden i fyra generationer och i 54 år har vi med blandade känslor beslutat att gå i pension och stänga för alltid. ALLT MÅSTE BORT!! Kom och fira med oss under denna en gång-i-livet-rea innan dörrarna stänger för sista gången! Med mycket kärlek och glittriga hälsningar, D E M S ~ Din personliga juvelerare Mån-Fre / 10:00-18:00 Lör / 10:00-17:00 1068 Lake Murray Blvd, Midsommarkransen.”

Denna familjeägda juvelaffär startade år 1969 när grundaren, Barnard Livingston, köpte butiken från Reinhardt Dems. Dems var en överlevande från andra världskriget och en mästare inom guldsmedsyrket.

“Vi har varit här i 54 år och det är dags att gå i pension”, säger Steve Livingston, nuvarande ägare av juvelbutiken. “Det finns så många minnen att man inte kan peka ut bara ett.”

Reaktionerna på butikens Facebook-inlägg har kommit från medlemmar i samhället som både är ledsna och stöttande. En användare skrev “Grattis till alla dessa underbara år och till er pensionering. Ni kommer att saknas mycket. Jag hade aldrig en händelse under uppväxten som inte inkluderade något vackert från Dems! Tack för alla vackra minnen.” En annan tillade “Njut av er pension. Dems har varit en del av Midsommarkransen så länge jag kan minnas. Tack!”

Livingston tillade att deras kunder har varit en meningsfull del av deras resa. “Det har varit ganska rörande att se reaktionerna”, säger han. “De är inte bara kunder för oss, de är också våra vänner.”

Även om den nuvarande ägaren planerar att lämna juvelbranschen för pensionen har Livingston nämnt planer på att hyra ut byggnaden på 1068 Lake Murray Blvd. Han berättar att han och hans familj har samtal med några “mamma och pappa”-juvelerare som eventuellt kan ta över utrymmet och driva det på liknande sätt, kanske till och med behålla delar av det befintliga personalstyrkan.

Livingston säger att han förväntar sig att butiken kommer att vara öppen i cirka 60 dagar, eller tills varulagret är mestadels slutsålt. Just nu är allt varulager nedsatt med upp till 60 procent.

Vanliga frågor (FAQ) baserade på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Varför stänger Dems Juveler?
– Dems Juveler stänger efter 54 år av verksamhet på grund av att ägarna går i pension.

2. När kommer butiken att stänga?
– Butiken kommer att stänga inom de kommande veckorna.

3. När startade Dems Juveler?
– Dems Juveler startade år 1969 av grundaren Barnard Livingston.

4. Varför stänger Dems Juveler efter så lång tid?
– Ägarna anser att det är dags att gå i pension efter 54 år.

5. Vad kommer att hända med byggnaden på 1068 Lake Murray Blvd?
– Ägaren planerar att hyra ut byggnaden till eventuella nya juvelhandlare.

6. Kommer det att finnas rea innan butiken stänger?
– Ja, det kommer att finnas en “en gång-i-livet-rea” innan butiken stänger för alltid.

Viktiga termer och jargong som används i artikeln:

– Juvelbutik: En butik som säljer juveler och smycken.
– Midsommarkransen: En plats där Dems Juveler är beläget.
– Pension: En fas i livet när en person slutar arbeta och tar ut pension, vanligtvis på äldre ålder.
– Guldsmedsyrke: Yrket att tillverka och utföra arbete med guld och andra ädelmetaller.
– Varulager: Samlingen av varor som finns tillgängliga för försäljning i en butik.

Föreslagna relaterade länkar till huvuddomänen:

https://www.demsjuveler.se – Link name: Dems Juveler – Huvudwebbplatsen för Dems Juveler.
https://sv.wikipedia.org – Link name: Jul – Wikipedia-artikel om julen, en tid då smycken och juveler är populära presenter.
https://www.handelskraft.se – Link name: Online-handel i Sverige – En artikel om e-handel och hur den påverkar traditionella butiker.