Mardi Gras: Skapa egna armband för en färgglad festlighet

Mardi Gras, också kallat fettisdagen, äger rum varje år på tisdagen före askonsdagen (i år faller det på den 13 februari). Det markerar starten på den kristna fasteperioden som varar i cirka sex veckor och avslutas precis före påsk.

Idag kom Adria Ruff, medägare av AR Workshop, till programmet för att prata om pärlor, armband, halsband, masker och mycket mer.

Först ut är armband, perfekta för Mardi Gras:

Du kan använda alla möjliga färger och bokstäver för att skapa festliga armband. Adria säger att de är enkla och roliga att göra (och passar även bra tillsammans med guldsmycken).

För att göra armbandet behöver du elastiskt snöre som du klipper cirka 7 tum långt. Trä på pärlor efter eget önskemål och knyt sedan ihop snöret i en knut.

När du köper armbands-kit på Amazon följer det ofta med en nål, men du kan också hitta inspiration på Pinterest.

AR Workshop har flera platser runt om i Charlotte-området och under sommaren kommer de att hjälpa barn att skapa pärlsmycken på sina sommarläger på AR Workshop.

Lär dig mer och anmäl dig till deras workshops för alla åldrar genom att kolla in deras kalender på arworkshop.com. Följ dem också på sociala medier: @ARworkshoppineville på Instagram.

Charlotte Today är ett lokalt livsstils- och underhållningsprogram där du kan lära dig allt om Queen City tillsammans med programledarna Mia Atkins och Eugene Robinson på WCNC Charlotte, varje vardag klockan 11.

Från hetaste trenderna till lokala restauranger, evenemang och underhållning – allt finns med i programmet.

Charlotte Today innehåller även sponsrad information från lokala och nationella företag. Är du intresserad av att annonsera med oss? Gå till WCNC.com/advertise eller ring (214) 977-6001.

Har du en fråga till Charlotte Today-teamet? Skicka ett mail till [email protected].

Glöm inte att följa Charlotte Today på Facebook, Twitter och Instagram.

Vanliga frågor om Mardi Gras (Fettisdagen)

1. Vad är Mardi Gras?
Mardi Gras, eller Fettisdagen, är en årlig händelse som äger rum på tisdagen före askonsdagen. Det markerar starten på den kristna fasteperioden före påsk.

2. När äger Mardi Gras rum?
Mardi Gras äger rum på tisdagen före askonsdagen varje år. I år kommer det att vara den 13 februari.

3. Vad kan man förvänta sig under Mardi Gras?
Under Mardi Gras firas det med färgstarka masker, pärlor, båtar, parader och festliga kläder. Det är också vanligt att njuta av mat och dryck.

4. Hur kan man skapa festliga armband för Mardi Gras?
För att skapa festliga armband kan du använda elastiskt snöre och pärlor. Klipp snöret cirka 7 tum långt, trä på pärlor efter eget önskemål och knyt sedan snöret ihop i en knut.

5. Var kan jag få inspiration för att skapa Mardi Gras armband?
Du kan hitta inspiration för att skapa Mardi Gras armband på sidor som Pinterest. Det finns också armbands-kit att köpa på Amazon.

6. Var kan jag delta i workshops för att lära mig skapa pärlsmycken?
AR Workshop, ett företag med flera platser runt om i Charlotte-området, erbjuder workshops för alla åldrar där du kan lära dig skapa pärlsmycken. Besök deras hemsida på arworkshop.com för att få mer information och anmäla dig till deras workshops.

7. Finns det några sociala mediekonton jag kan följa för att få mer information?
Ja, du kan följa AR Workshop på Instagram under användarnamnet @ARworkshoppineville.

Definitioner:
– Mardi Gras: En årlig händelse som firas på tisdagen före askonsdagen för att markera starten på den kristna fasteperioden före påsk.
– Fettisdagen: En annan term för Mardi Gras, som kommer från seden att äta fet mat innan fasteperioden börjar.
– Askonsdagen: Den första dagen i fasteperioden, som kommer efter Mardi Gras.

Relaterade länkar:
– AR Workshop: arworkshop.com