En kvinna från Pacific, Missouri, har nyligen blivit anklagad i samband med en plan att råna en man i St. Louis på tusentals dollar i kontanter och smycken.

Rånet ägde rum på morgonen den 7 december 2023 i en lägenhet på Union Boulevard 1400 i Academy-kvarteret, enligt St. Louis polisavdelnings officiella anledning och skäl till misstanke.

Offret berättade för polisen att två maskerade personer kom in i hans lägenhet, riktade en pistol mot honom och sedan stal 4 300 dollar i kontanter samt smycken värda cirka 2 000 dollar.

St. Louis polisen granskade övervakningsvideon från offrets bostad.

Kvinnan som lurade offret och tillbringade natten i hans lägenhet, identifierad som Brittany Gilpin, 37 år, syns på övervakningsvideon när hon går ut genom ytterdörrn. Gilpin pratar i telefon medan hon går mot dörren. När hon lämnar bostaden kommer de två maskerade personerna in. Gilpin verkar inte oroad när de beväpnade individerna går förbi henne.

Utredarna upptäckte senare att Gilpin bodde med en man vid namn Lamandris Bobo, 32 år. Offret identifierade Bobo som en av de maskerade rånarna.

Polisen hävdar att Gilpin berättade för dem att Bobo inspirerade henne till att genomföra planen att råna offret. Polisen sökte igenom Bobos bostad och hittade flera vapen, varav ett som matchade beskrivningen av pistolen som användes vid rånet.

Polisen grep slutligen den tredje personen som var inblandad i rånet, identifierad som Keyera Moore, 27 år. Polisen hävdar att Moore erkände sin medverkan i planen.

Den 10 februari 2024 åtalade St. Louis Circuit Attorney’s Office Moore för förstegradens rån och förstegradens inbrott.

Åklagarna åtalade Bobo den 9 januari för förstegradens rån, förstegradens inbrott, väpnat kriminellt handlande och olagligt innehav av ett vapen. Bobo har tidigare dömts för ett grövre brott och har åtminstone ett pågående grövre brottmål i St. Louis.

Gilpin åtalades den 2 januari för förstegradens rån och förstegradens inbrott.

Både Bobo och Gilpin sattes i häkte utan borgen.

Frågor och svar:

1. Vad hände under rånet i St. Louis?
Under rånet bröt två maskerade personer in i offrets lägenhet, hotade honom med en pistol och stal kontanter och smycken.

2. Vem är Brittany Gilpin och vilken roll spelade hon i rånet?
Brittany Gilpin är en 37-årig kvinna som tillbringade natten i offrets lägenhet och narrade honom. Hon släppte in de maskerade personerna och verkade inte oroad när de passerade henne.

3. Vem är Lamandris Bobo och hur var han inblandad i rånet?
Lamandris Bobo är en 32-årig man som bodde med Brittany Gilpin. Offret identifierade honom som en av de maskerade rånarna. Polisen hittade även vapen i Bobos bostad, varav ett matchade beskrivningen av pistolen som användes vid rånet.

4. Vem är Keyera Moore och vilken roll spelade hon i rånet?
Keyera Moore är en 27-årig person som var den tredje inblandade i rånet. Polisen hävdar att hon erkände sin medverkan i planen.

5. Vilka brottsanklagelser har åklagarna väckt mot de misstänkta?
St. Louis åklagarkontor åtalade Keyera Moore för förstegradens rån och förstegradens inbrott. Lamandris Bobo åtalades för förstegradens rån, förstegradens inbrott, väpnat kriminellt handlande och olagligt innehav av ett vapen. Brittany Gilpin åtalades för förstegradens rån och förstegradens inbrott.

Definitioner:
– Rån: Att ta någon annans egendom med hot om våld.
– Inbrott: Att olagligt komma in i en byggnad med avsikt att begå brott.
– Vapen: Ett föremål, i detta fall en pistol, som kan användas för att skada eller hota någon.

Relaterade länkar:
St. Louis Police Department
St. Louis stadswebbplats