Kärlekens symboler i smycken – mer än bara hjärtan

När det gäller att symbolisera kärlek i smycken finns det otaliga designalternativ som fina smyckesvarumärken använder sig av – från knutar och sköldar till ädelstenar som “stavar” ut kärleksfulla känslor med mera. Inför Alla hjärtans dag känns det lämpligt att fira några av dessa hjärtliga former och stiliserade kärleksord. De är som hemliga kärlekssmeddelanden som delas endast mellan givare och mottagare, och det finns kanske inget mer romantiskt än det.

Formgivaren Serena Van Rensselaer säger att hennes kollektion LoVe hyllar själva ordets kraft. Hon kom på designen genom att skissa utan att tänka alltför mycket, och hon berättar hur ordet “kärlek” framträdde som om det styrt av intuitionen. En av skisserna fångade hennes intresse, och hon kunde genast föreställa sig den som en halsband.

Från den inledande gnistan följde en ström av idéer, och Van Rensselaer säger att hon utökar kollektionen för att inkludera ringar, örhängen och armband. Hon planerar också att introducera en ny design varje månad där ordet “kärlek” återfinns på ett annat språk. Hennes senaste tillskott, Amor, är för närvarande under produktion.

“Kärlek är en energisk, läkande balsam som jag verkligen tycker att världen behöver. Om vi alla kunde stråla kärlek skulle vi kunna föreställa oss vilka förvandlande förändringar som skulle ske”, säger Van Rensselaer. “Jag är tacksam för den här resan. Jag hoppas blygsamt att mina kollektioner kan skänka lite kärlek och ljus till denna värld.”

Här är några andra smycken som representerar kärlek på distinkta sätt – precis i tid för Alla hjärtans dag.

Guzemas guldörhängen i 14 karat guld (1 140 USD), från varumärkets Alla hjärtans dag-kollektion, är ingraverade med en romantisk fras som bara kan läsas om man tittar i spegeln.

John Hardy’s Love Knots, inklusive dessa sterling silver-halsband och armband, är tillverkade av separata vävda kedjor som knyts samman till en knut, som symboliserar engagemang, kärlek och styrka.

Delphine Leymarie har utvidgat sin Amour-kollektion med tillskottet av petit Heartbeat-stickade örhängen (275 USD) i 18 karats guld, vilket ger bäraren en “tyst ekko av hängivenhet” som viskar söta ord i örat, säger designern.

1stDibs erbjuder dessa manschettknappar i 18 karats guld “I Love You More Today” (5 575 USD) av Steven Fox Jewelry som bär de franska orden för alltid och aldrig, det vill säga, min kärlek till dig kommer alltid att växa (representerat av plustecknet) och aldrig minska (minustecknet).

Assaels toi et moi ring i 18 karats guld (49 000 USD) med en 12 mm gyllene South Sea-pärla och en 2,41 karats gul diamant skulle vara en fantastisk Alla hjärtans dag-present för vem som helst.

Ja, det finns ett litet hjärta här, men den symboliska skölden i Chris Ploofs handsmidda Yanone-hänge i Damascus-stål (480 USD) är inspirerad av formen på antika japanska pilspetsar.

Den här victorianska halvringen i 18 karats guld (3 600 USD), tillgänglig från 1stDibs, är en romantisk akrostikon: De inledande bokstäverna av dess ädelstenar – rubin, smaragd, granat, ametist, rubin, diamant – stavas ‘regard’.

Serena Van Rensselaers nya LoVe-halsband skulle vara en fantastisk Alla hjärtans dag-present.

Vanligt ställda frågor (FAQs):

1. Vad är några exempel på smycken som symboliserar kärlek?
Några exempel inkluderar Guzemas guldörhängen i 14 karat guld, John Hardys Love Knots halsband och armband, samt Assaels toi et moi-ring i 18 karat guld.

2. Vad representerar de olika designerna och materialen?
Designerna symboliserar engagemang, kärlek och styrka, medan materialen inkluderar guld, silver och ädelstenar.

3. Vilken är den senaste designen av Serena Van Rensselaer?
Hennes senaste design är Amor, och den är för närvarande under produktion.

4. Vad är syftet med Serena Van Rensselaers smyckekollektion?
Syftet är att sprida kärlek och ljus i världen genom smyckena.

5. Finns det andra smycken som representerar kärlek på distinkta sätt?
Ja, till exempel Delphine Leymaries Amour-kollektion och Chris Ploofs handsmidda Yanone-hänge.

Definitions:

1. Smycken: Dekorativa föremål som bärs som accessoarer, vanligtvis tillverkade av ädelmetaller och innehåller ädelstenar eller andra dekorativa material.

2. Designalternativ: Olika möjligheter eller val av design för smycken.

3. Halsband: Ett smycke som bärs runt halsen.

4. Ringar: Smycken som bärs på fingrarna.

5. Örhängen: Smycken som bärs i öronen.

6. Armband: Ett smycke som bärs runt handleden.

Related links:
Guzemas
John Hardy
Delphine Leymarie
Steven Fox Jewelry
Assael
Chris Ploof
1stdibs