Kändisar rockar vintage smycken vid årets prisutdelningar

Stjärnor och fans har lagt märke till antalet kändisar som bär vintage smycken på årets prisutdelningar, och en av de stolta märken som har försett smycken till dessa stjärnspäckade evenemang är Maejean Vintage, som ägs av Amanda Jean Hornberger. Maejean Vintage lånade ut några smycken till stylisterna för indie-rocktrion Boygenius inför Grammys (där gruppen vann tre priser). Hornberger säger att hon och Maejeans kvinnliga team var hedrade att få samarbeta med Boygenius och nöjda med resultatet. Amanda Jean grundade den onlinebutiken – som fokuserar på smycken från den viktorianska, edwardianska och art deco-eran, samt andra retrostilar – 2010 tillsammans med sin syster, Laura Mae.

Maejean Vintage sålde “Enid”-armbandet igen efter Grammys. Låt oss hoppas att någon riktig Boygenius-fan bär det nu. Maejean Vintage skickade ett namnsmycke-armband från 1940-talet till Boygenius-stylisten för övervägande, och sångaren-gitarristen Julien Baker bar det på Clive Davis pre-Grammys fest. Efter att återförsäljaren fått tillbaka armbandet, sålde de det igen.

Bakers bandkollega Lucy Dacus bar Maejeans diamanthumlebrosch från 1980-talet på en Grammys efterfest och visade upp dess 14k gula guld med 12 singel-cut diamanter som glittrar. Den här smyckesbiten finns för närvarande tillgänglig på återförsäljarens hemsida.

JCK bad Hornberger att beskriva processen för att få smycken att inte bara bli märkta, utan också bäras av kändisar. Här är en redigerad transkription av hennes uttalanden.

“Det vi gillar att göra är att följa kändisarnas sociala mediekonton som vi älskar. Boygenius är ett av mina favoritband, och jag älskar att följa deras musikaliska resa på Instagram, liksom deras ikoniska fotografier. Jag märkte att de ofta samarbetar med en stylist från Los Angeles, så vi började följa henne på Instagram.

“Hennes styling är edgy och rolig. Förutom Boygenius stylar hon regelbundet Paramore, Rico Nasty och andra kändisar”, säger Hornberger. “Vi skickade ett meddelande till stylisten på Instagram i november där vi bara sa att vi älskar hennes arbete och skulle vara hedrade att låna ut smycken till några fotograferingar eller evenemang. Hon svarade några dagar senare och sa att hon hade en kommande fotografering med Maya Hawke där hon skulle vilja ha broscher.

Maejean Vintage erbjöd den här gulddiamantbroschen från 1980-talet ($595) till stylisten som arbetade med Boygenius inför Grammys. “Vi skickade över smycken över natten för fotograferingen, och hon stylade många av broscherna på Hawkess blazer. Fotografierna från den fotograferingen har ännu inte släppts, men vi är så exalterade över att få se det färdiga projektet på våren.

“Efter framgången med den fotograferingen nämnde vi för stylisten att vi skulle vara överlyckliga att låna ut smycken till Boygenius om möjligheten dök upp. Hon svarade och sa att hon skulle älska att få låna en stor mängd smycken inför Grammys, där Boygenius var nominerade i flera kategorier och hade många röda mattan-evenemang att delta i.

“Att se våra smycken vid en så ikonisk händelse på ett av mina favoritband får mig verkligen att tänka ‘Wow, drömmar kan bli verklighet.’ Jag tycker att det är så viktigt inom den här branschen att använda sociala medier för att verkligen koppla samman och söka efter de möjligheter man drömmer om. Det värsta som kan hända är att man inte får svar, och det är okej.”

Topp: Maejean Vintage fick denna behind-the-scenes bild från Boygenius där medlemmen Julien Baker bär ett vintage namnsmyckearmband som lånades ut av Maejean för Grammy Awards. (Foton med tillstånd av Maejean Vintage)

Följ mig på Instagram och Twitter. Följ JCK på Instagram: @jckmagazine Följ JCK på Twitter: @jckmagazine Följ JCK på Facebook: @jckmagazine

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Q: Vilket företag har försett kändisar med vintage smycken på årets prisutdelningar?
A: Maejean Vintage.

Q: När grundades Maejean Vintage?
A: 2010.

Q: Vilka smyckesstilar fokuserar Maejean Vintage på?
A: De fokuserar på smycken från den viktorianska, edwardianska och art deco-eran, samt andra retrostilar.

Q: Vilka artister bar Maejean Vintages smycken på Grammys?
A: Indie-rocktrion Boygenius bar smycken från Maejean Vintage på Grammys.

Q: Vilket smycke bar Julien Baker från Boygenius vid Clive Davis pre-Grammys fest?
A: Han bar ett namnsmyckearmband från 1940-talet.

Q: Vilket smycke bar Lucy Dacus från Boygenius vid en Grammys efterfest?
A: Hon bar en diamanthumlebrosch från 1980-talet.

Q: Vilken typ av guld används i Maejean Vintages diamanthumlebrosch?
A: 14k gult guld.

Q: Var kan man hitta den diamanthumlebrosch som Lucy Dacus bar?
A: Den finns tillgänglig på Maejean Vintages hemsida.

Q: Hur fick Maejean Vintage smyckena att bli bärande av kändisar?
A: De följde kändisarnas sociala mediekonton och skickade sedan ett meddelande till en stylist som de gillade för att erbjuda sina smycken för fotograferingar eller evenemang.

Definitioner för viktiga termer och jargong:

– Vintage smycken: Smycken som har ålder på sig och är vanligtvis minst 20 år gamla.
– Viktoriansk era: Perioden som sträcker sig från 1837 till 1901 då drottning Viktoria regerade i Storbritannien.
– Edwardiansk era: Perioden som sträcker sig från 1901 till 1910 då kung Edward VII regerade i Storbritannien.
– Art deco-eran: En stilperiod som sträcker sig från 1920-talet till tidigt 1940-tal och kännetecknas av geometriska mönster och modernistisk design.

Föreslagna relaterade länkar till huvuddomänen:

Maejean Vintage
Maejean Vintage på Instagram
Maejean Vintage på Twitter
Maejean Vintage på Facebook
JCK Magazine
JCK Magazine på Instagram
JCK Magazine på Twitter
JCK Magazine på Facebook