Kalla sår går från apotek till diamanter

Att ha kalla sår är inte bara irriterande, utan de små blåsorna runt läpparna kan även sänka en persons självkänsla och vara källan till pinsamhet.

En undersökning från 2022, genomförd av Abreva, visade att två tredjedelar av unga människor medgav att deras självkänsla och självförtroende minskar när den virala infektionen blir synlig runt munnen.

Men kalla sår-krämmärket försöker avlägsna stigmat – på ett stilfullt sätt.

Abreva uppmanar konsumenterna att omfamna sina kalla sår och låta dem glimra med ett unikt och bisarrt par diamantläppar.

“Den juvelbesatta delen är utformad för att avdramatisera en tillstånd som många skäms över att diskutera, än mindre visa upp”, står det i ett pressmeddelande.

De eftertraktade 16-karats diamantläpparna är tillverkade av 197 lab-odlade diamanter som är formade och infogade i vitt guld, och har en ensam rubin för att symbolisera kalla såret.

De är designade för att bäras efter att kalla såret läkt med hjälp av Abrevas hjälpmedel.

“Abreva förstår den känslomässiga och fysiska påverkan av kalla sår och är engagerade i att förändra berättelsen bland unga personer som lider av kalla sår – och det börjar med lite extra glans”, säger Lauren Smith, Global Marketing Director på Haleon, i ett uttalande.

“Diamantläpparna är en fysisk manifestation av den djärva självförtroende och individualitet som Abreva vill inspirera till när man hanterar ett kalla sår – en upplevelse som underlättas med hjälp av Abrevas lindrande botemedel.”

Abreva blev först inspirerade av den virala TikTok-trenden #diamondlip, som först gjordes populär av Eva Larosa, och nu även #icymakeup-trenden.

De som lider av kalla sår och är intresserade av att bära de juvelbesatta läpparna kan delta i en tävling för att vinna det exklusiva smycket – som blev till verklighet med hjälp från Verstolo Fine Jewelry – från och med nu fram till den 29 februari.

En huvudvinnare kommer att få de 16-karats läpparna, och 25 förstaprisvinnare kommer att få ett silverhalsband med en enda ädelsten för att symbolisera kalla såret.

Alla tävlingens vinnare kommer även att få en Abreva Cold Sore Cream och Rapid Pain Relief-produkt.

Vanliga frågor om Abrevas diamantläppar

Vad är kalla sår?
Kalla sår är små blåsor som vanligtvis dyker upp runt läpparna och kan orsakas av herpes simplex-viruset. De kan vara smärtsamma och ta tid att läka.

Hur påverkar kalla sår en persons självkänsla?
Enligt en undersökning från 2022, genomförd av Abreva, uppgav två tredjedelar av unga människor att deras självkänsla och självförtroende minskar när de har synliga kalla sår runt munnen. Det kan vara pinsamt och påverka hur en person känner sig om sitt utseende.

Vad är Abreva?
Abreva är ett krämmärke som används för att behandla och lindra kalla sår. Det hjälper till att förkorta läkningsprocessen och minska symtomen.

Vad är Abrevas diamantläppar?
Abrevas diamantläppar är ett unikt smycke som är designat för att bäras efter att kalla såret har läkt med hjälp av Abrevas hjälpmedel. De är tillverkade av 16-karats lab-odlade diamanter som är formade och infogade i vitt guld. Smycket har en ensam rubin för att symbolisera kalla såret.

Vad är syftet med Abrevas diamantläppar?
Syftet med Abrevas diamantläppar är att avdramatisera och förändra berättelsen kring kalla sår. Smycket representerar mod, självförtroende och individualitet när man hanterar ett kalla sår.

Hur kan man få Abrevas diamantläppar?
De som lider av kalla sår och är intresserade av att bära de juvelbesatta läpparna kan delta i en tävling för att vinna smycket. Tävlingen pågår fram till den 29 februari och en huvudvinnare kommer att få de 16-karats läpparna. Dessutom kommer 25 förstaprisvinnare att få ett silverhalsband med en ädelsten för att symbolisera kalla såret. Alla tävlingens vinnare kommer också att få en Abreva Cold Sore Cream och Rapid Pain Relief-produkt.

Länkar:
Abreva (https://www.abreva.com/)
Mouth Sores (https://www.mouthsores.com/)
Om kalla sår (https://www.medicalnewstoday.com/articles/cold-sores)