Juveldesignern Dionea Orcini säljer drömmen om sitt framtida hus i Miami

Juveldesignern Dionea Orcini, känd för att ha kunder som Rihanna, Shakira och Lorde, designade under flera månader förra året sitt drömhus vid vattnet tillsammans med arkitekten Cody Thamann från Miami. Men innan byggprocessen kunde starta så flyttade Orcini och hennes man, Tony Cusenza, till Thailand. Nu lägger Orcini ut platsen för sitt orealiserade drömhem på marknaden – en tomt på 1 372 kvadratmeter på Biscayne Island som inkluderar det befintliga huset – och inkluderar även de arkitektoniska ritningarna som kostat henne nästan ett års tid och tusentals dollar att framställa. Fastigheten har lagts ut förra veckan för 14,5 miljoner dollar.

Det befintliga huset, byggt cirka 1948, har tre sovrum och tre badrum och har varit Orcinis och Cusenzas hem sedan 2009. Köparen kommer även att få Thamanns detaljerade ritningar för det ännu oskapade, samtida huset som sträcker sig över 781 kvadratmeter. “Dionea och Tony har ägnat en betydande tid åt att resa i Thailand och Sydostasien”, säger Senada Adžem från Douglas Elliman i Miami, fastighetsmäklaren. “Dionea finner stor inspiration för sitt arbete i den regionen och har etablerat tillverkningskapacitet där.” Orcini var i Thailand och otillgänglig för kommentar.

Adžem beskriver det befintliga hemmet som vackert, men betonar att det Orcini designade är extraordinärt. “Jag har arbetat inom förprojektering i 20 år och har inte stött på en arkitektur som så omfattande integrerar en avantgardekänsla, samtida utseende samtidigt som den maximerar sin plats med biophilia-element”, säger Adžem. Planerna inkluderar till exempel en levande japansk Niwaki-träd i hemmets entréhall. Priset är satt till marknadspriset, enligt Adžem, och ett nytt bygge skulle kunna säljas för “cirka 40 miljoner dollar. Detta är ett extraordinärt läge med vidsträckt utsikt över bukten från Biscayne Island, en av de mest eftertraktade öarna inom Venetian Isles. Du är nära alla områdets sociala och kulturella höjdpunkter”. Venetian Isles är en rad öar utanför kusten av Miami och Miami Beach.

Orcini och Thamann, som leder Miami-baserade Thamann Architecture + Design, började arbeta på huset förra juni. Enligt Thamann var det Orcinis avsikt att skapa ett hus som bröt mot den typiska sydflorida-designen. “Arkitekturen innehåller en korsbefruktning av andliga och ceremoniella designelement med en zen-trädgård bredvid ett japanskt tesrum, skärmar inspirerade av Mellanöstern och asiatiska influenser genom hela hemmet”, säger Thamann. “Tropical Modern har gjorts så mycket i Miami. Vi ville ha något starkare, zen-känslan blandad med det kraftfulla. Vi valde varma toner, svärtat stål och svart reflekterande metall i hela projektet”. Orcinis planer inkluderade även en smyckesdesignstudio och utställningsrum “som var en juvel som stack ut från arkitekturen, ett dubbelhöjdutrymme där hon kunde visa upp sitt arbete”, säger Thamann. “Hon ville att det skulle synas. Det är i en annan vinkel med sin egen höjd och sin egen stil.”

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen i artikeln:

1. Vad har Dionea Orcini gjort nyligen?
Dionea Orcini har designat sitt drömhem vid vattnet tillsammans med arkitekten Cody Thamann från Miami.

2. Var har Orcini och hennes man flyttat?
Orcini och hennes man har flyttat till Thailand.

3. Vad säljer Orcini nu?
Orcini säljer en tomt på 1 372 kvadratmeter på Biscayne Island, inklusive det befintliga huset och arkitektoniska ritningar.

4. Hur mycket är fastigheten till salu för?
Fastigheten har lagts ut för 14,5 miljoner dollar.

5. Hur länge har Orcini bott i det befintliga huset?
Orcini och hennes man har bott i det befintliga huset sedan 2009.

6. Vad kommer köparen att få?
Köparen kommer att få det befintliga huset samt detaljerade ritningar för det planerade, samtida huset.

7. Vilken inspiration har Orcini funnit i Thailand och Sydostasien?
Orcini har funnit stor inspiration för sitt arbete i Thailand och Sydostasien och har etablerat tillverkningskapacitet där.

8. Hur beskrivs det befintliga huset av fastighetsmäklaren?
Fastighetsmäklaren beskriver det befintliga hemmet som vackert men betonar att det Orcini designade är extraordinärt.

9. Vad ingår i ritningarna för det planerade huset?
Ritningarna inkluderar bland annat en levande japansk träd i hemmets entréhall.

10. Vilket är marknadspriset för byggandet av det planerade huset?
Enligt fastighetsmäklaren skulle ett nytt bygge kunna säljas för cirka 40 miljoner dollar.

11. Var ligger Venetian Isles?
Venetian Isles är en rad öar utanför kusten av Miami och Miami Beach.

12. När började Orcini och Thamann arbeta på huset?
Orcini och Thamann började arbeta på huset förra juni.

Definitions:

1. Juveldesigner – En designer som specialiserar sig på smycken.
2. Avantgardekänsla – En stil eller atmosfär som är nyskapande eller experimentell och går utanför det traditionella.
3. Biophilia-element – Designelement som använder naturliga material och grönska för att skapa en känsla av närhet till naturen.
4. Zen-trädgård – En japansk trädgård som har utformats för att skapa en känsla av lugn och harmoni.
5. Tropical Modern – En arkitektonisk stil som kombinerar moderna designelement med tropisk estetik.

Suggested related links:
Douglas Elliman
Thamann Architecture + Design