Juvelaffärer utsatta för inbrott på köpcentret Paddock Mall

Två juvelförsäljningsställen på Paddock Mall har utsatts för inbrott de senaste veckorna, där stora mängder inventarier har stulits. Det första inbrottet inträffade den 23 januari och det andra den 3 februari. Affärerna som drabbades är Ocala Jewelers och Banter by Piercing Pagoda, vilket är en fristående verksamhet.

Anställda på båda ställena berättade för polisen att de märkte av saknade föremål när de kom till jobbet. Det är ännu oklart vad det stulna smycket är värt, men enligt utredarna är det av betydande värde. Polisen har ännu inte gått ut med några detaljer om hur inbrotten har genomförts och det är också okänt om de två fallen är relaterade till varandra.

När reportrar från Star-Banner besökte affärerna på tisdagen nekade personalen att kommentera händelserna. Däremot berättade anställda på intilliggande juvelaffärer att de har hört talas om inbrotten och att de vidtar extra försiktighetsåtgärder och håller koll.

Köpcentrets personal är fortfarande skakad efter det dödliga skottdramat som inträffade bara dagar före jul. Mellan åren 2011 och 2013 utsattes minst två andra juvelaffärer i centrala Florida för liknande rån. Även några affärer i Alachua County har rapporterat om liknande stölder.

Juwelaffärens ägare är frustrerad över att polisen ännu inte har några ledtrådar i jakten på tjuvarna och efterlyser allmänhetens hjälp. Om du har information om inbrotten på Paddock Mall kan du kontakta detektiv Evan Thomas på telefonnummer (352) 368-5410, Crime Stoppers på (352) 368-STOP eller besöka www.ocalacrimestoppers.com.

Kontakta Austin L. Miller på [email protected] för mer information.

Vanliga frågor om juvelinbrott i Paddock Mall

Vilka är de inblandade juvelaffärerna?
De drabbade affärerna är Ocala Jewelers och Banter by Piercing Pagoda.

När inträffade inbrotten?
Det första inbrottet ägde rum den 23 januari och det andra den 3 februari.

Vilka föremål har blivit stulna?
Det är ännu oklart vad de stulna smyckena är värda, men utredarna hävdar att de har betydande värde.

Har polisen gett några detaljer om inbrotten eller kopplingen mellan dem?
Polisen har ännu inte gått ut med några detaljer om hur inbrotten har genomförts och det är okänt om de två fallen är relaterade till varandra.

Har juvelaffärsägarna fått något stöd från allmänheten?
Ägarna är frustrerade över polisens brist på ledtrådar och efterlyser allmänhetens hjälp. Om du har information om inbrotten kan du kontakta detektiv Evan Thomas på telefonnummer (352) 368-5410, Crime Stoppers på (352) 368-STOP eller besöka www.ocalacrimestoppers.com.

Har det tidigare varit juvelinbrott i området?
Mellan åren 2011 och 2013 drabbades minst två andra juvelaffärer i centrala Florida av liknande rån. Det har även rapporterats om liknande stölder i Alachua County.

Finns det några nyhetsrapporter om händelserna?
Star-Banner har rapporterat om inbrotten. Kontakta Austin L. Miller på [email protected] för mer information.