Inbrottstjuvar försökte stjäla kassaskåpet men tvingades överge det

En grupp inbrottstjuvar gjorde ett misslyckat försök att stjäla ett massivt kassaskåp från Madison Park Jewelers, men tvingades överge det under en rörig flykt från polisen tidigt på tisdagsmorgonen. Stöldförsöket fick nästan förstöra alla hjärtans dag när tjuvarna kraschade en U-Haul-lastbil fylld med blommor in i butiken.

Det var en säkerhetslarm och övervakningsvideoklipp som visade hur lastbilen upprepade gånger kraschade in i byggnaden som fick polisen att rycka ut strax före kl. 06. När polisen kom till platsen rapporterade de att butiksfasaden var förstörd och att tjuvarna fortfarande var kvar.

Tjuvarna flydde i U-Haul-lastbilen samtidigt som de drog en stor kedja efter sig vilket skapade en gnistrande gnistrande bana när de körde i väg på E Madison. Polisen försökte stoppa lastbilen, men föraren fortsatte i hög hastighet och polisen förlorade bort lastbilen. Enligt polisradion fick polisen inte följa efter lastbilen eftersom brottet ansågs vara ett egendomsbrott.

Madison Park Jewelers drabbades av omfattande skador i det misslyckade rånet där de försökte flytta på det “väldigt stora” kassaskåpet. Det visade sig dock att tjuvarna redan hade något värdefullt på händerna innan de försökte stjäla kassaskåpet. U-Haul-lastbilen hade blivit stulen under natten från ett företag i Georgetown och var full av rapporterade 10 000 dollar i blommor.

Alla hjärtans dag blev inte helt förstörd för blomsterföretaget. Polisen rapporterade att en stor mängd blommor som matchade de stulna hade återhämtats och någon var på väg för att hämta dem precis i tid till helgdagen.

Det är oklart om U-Haul-lastbilen någonsin hittades. Inga skadade personer eller gripanden har rapporterats.

Krash-och-stöld-inbrott har blivit vanliga då cannabisbutiker, bankomater och kassaskåp är vanliga mål. I augusti rapporterades det om ett framgångsrikt rån av ett kassaskåp på Starbucks i Madison Park, bara några kvarter från tisdagsmorgonens försök.

Vanliga frågor baserat på artikeln:

1. Vad hände vid Madison Park Jewelers?
– En grupp inbrottstjuvar försökte stjäla ett massivt kassaskåp från butiken, men de tvingades överge det när de kraschade sin stulna U-Haul-lastbil fylld med blommor in i butiken.

2. Hur upptäckte polisen tjuvarnas försök till stöld?
– Polisen ryckte ut till platsen efter att ha fått larm och sett övervakningsvideoklipp som visade hur lastbilen kraschade in i byggnaden.

3. Hur försökte polisen stoppa tjuvarna?
– Polisen försökte stoppa lastbilen, men föraren fortsatte i hög hastighet och polisen förlorade bort den.

4. Vilka skador drabbade Madison Park Jewelers?
– Butiksfasaden blev förstörd och de försökte flytta på det stora kassaskåpet vilket orsakade omfattande skador.

5. Vad hade tjuvarna redan stulit innan de försökte stjäla kassaskåpet?
– U-Haul-lastbilen hade blivit stulen och var full med rapporterade 10 000 dollar i blommor.

6. Hittades U-Haul-lastbilen?
– Det är oklart om lastbilen någonsin hittades.

7. Finns det några rapporter om skadade personer eller gripanden?
– Inga skadade personer eller gripanden har rapporterats.

Definitions:

– Stöldförsök: Ett försök att stjäla något.
– Kassaskåp: En säker behållare för att förvara värdefulla saker.
– Polisradion: Radiosystem som används av polisen för kommunikation.
– Rån: Att ta något genom våld eller hot om våld.
– Cannabisbutiker: Butiker som säljer cannabisprodukter.
– Bankomater: Automater för att ta ut pengar från bankkonton.

Suggested Related Links:

Madison Park Jewelers
Starbucks