Hantverk och ädelstenar: Utforskning av Stone Stop Jewelers Supply i Lakewood

Opal, variscite, turmalin, ametist och andra färgglada stenar pryder disken och skyltfönstren i Stone Shop Jewelers Supply i Lakewood.

Innanför de viktigaste utrymmena finns det som ägaren kallar Mini Metalsmith Museum and Library. Ett rum som är fyllt till bristningsgränsen med ringmallar, hammare, juvelerarlupper, litteratur och andra verktyg. Många av dem är årtionden gamla.

Bakom disken finns ett litet fönster, liknande det på en snabbmatsrestaurang, och inuti kan besökarna se Courtney Koster, en “gammal själ och kreativ bollplank”, som arbetar med ett par örhängen.

Koster, som öppnade butiken på West Colfax Avenue för cirka 14 år sedan, beskriver den som en “verktygs-, material- och stenshop”.

“Vi vill verkligen betjäna smyckesbranschen och de små, familjeägda butikerna, även de som kommer till oss från ädelstensmässor i andra städer”, säger Koster.

Koster är en tredje generationens lokal invånare i Lakewood och hon säger att hennes favoritaspekt av verksamheten är stenarna.

“Det är otroligt att tänka på, speciellt när det gäller stenar och fossil, att de är 20, 60, 100 miljoner år gamla”, säger Koster. “Hur de skapades och att vi sedan kan bearbeta dem. Det är riktigt coolt.”

Till skillnad från citaten i originalartikeln är Koster passionerad inte bara för stenarna utan även för de verktyg och prylar som används för att skapa smycken.

“Jag tycker att de är otroligt intressanta och hur de är designade och hur man plockar upp dem och använder dem”, säger Koster. Hon uppskattar den hand-ögonkoordination som hon utvecklat genom att använda dessa verktyg.

Förutom stenar har Koster en omfattande samling antika verktyg som hon har börjat samla på sig och kuraterat till ett museum.

“Vi har Mini Metalsmithing Museum and Library och har massor av gamla verktyg från de senaste 100 åren”, säger Koster.

Det äldsta verktyget i hennes samling är en valsverk från 1910 som kommer från Tiffany & Co.

“Det är förmodligen mitt mest kända verktyg”, säger Koster. “Valsverket används för att platta till metall eller göra tråd. Du kan ta en bit metall och börja rulla den.”

Kosters passion för att tillverka smycken började efter att hon misslyckades i ett musikkurs på Wheat Ridge High School. Koster säger att hon behövde ett annat valbart ämne och upptäckte smyckestillverkning.

“Jag gillade inte att måla och jag tycker inte om keramik, men att arbeta med metall och stenar var verkligen coolt, så jag tog en kurs där”, säger Koster.

Tre och ett halvt år senare förälskade sig Koster i hantverket och bestämde sig för att göra det till sin passion och yrke.

Koster började arbeta på en etablerad smyckesleverantör under sitt sista år i skolan och stannade där i cirka sju år innan hon öppnade Stone Stop.

Koster älskar att vara sin egen chef, men känner att det att äga en egen affärsrörelse drar henne åt “olika håll”.

“Vid slutet av dagen är det ditt eget ansvar och du får hantera människor, och det är coolt att se hur de använder produkter de har köpt från mig”, säger Koster.

Stone Stop har funnits i fjorton år och även om antalet kunder har växlat, säger Koster att hennes butik är en av de få i sitt slag som finns kvar.

“Vi är ungefär de enda som fortfarande sysslar med den här typen av förmedling och gamla stenshops”, säger Koster. “Många av dem, till följd av generationsskiften, har antingen passerat bort eller gått i pension. Så ingen annan har egentligen öppnat en butik som vår.”

Koster säger att Stone Shop inte har monopol på marknaden, men att det är unikt genom att det erbjuder förnödenheter personligen när de flesta människor köper verktyg och stenar online.

Koster säger att hon alltid har varit intresserad av manuellt arbete eftersom hon var intresserad av det tekniska arbete som hennes far och farfar utförde.

Framåt hoppas Koster att butiken kommer att fortsätta vara konsekvent och att kunderna fortsätter komma personligen för att titta på verktyg, stenar och mycket mer.

En FAQ-sektion baserad på huvudämnen och information som presenteras i artikeln:

1. Vad är Stone Shop Jewelers Supply?
Stone Shop Jewelers Supply är en butik i Lakewood som säljer verktyg, material och stenar för smyckestillverkning.

2. Vad finns det i Mini Metalsmith Museum and Library?
Mini Metalsmith Museum and Library är ett rum fyllt med ringmallar, hammare, juvelerarlupper, litteratur och andra verktyg som är årtionden gamla.

3. Vad är Courtney Kosters favoritdel av verksamheten?
Courtney Koster älskar stenarna och fascineras av deras ålder och hur de skapas och bearbetas.

4. Vad har Koster samlat på sig och ställt ut som ett museum?
Koster har en omfattande samling antika verktyg från de senaste 100 åren.

5. Vad är det äldsta verktyget i Kosters samling?
Det äldsta verktyget i Kosters samling är en valsverk från 1910.

6. Varför började Koster tillverka smycken?
Koster började tillverka smycken efter att ha upptäckt det som ett valbart ämne efter att ha misslyckats i en musikkurs.

7. Hur länge har Stone Shop funnits?
Stone Shop har funnits i fjorton år.

8. Vad är unikt med Stone Shop?
Stone Shop är unikt eftersom det erbjuder förnödenheter personligen när de flesta människor köper på nätet.

9. Vad hoppas Koster för framtiden?
Koster hoppas att butiken kommer att fortsätta vara konsekvent och att kunderna fortsätter komma personligen för att titta på verktyg, stenar och mycket mer.

Viktiga termer eller jargong i artikeln:

– Stenar: Syftar på olika färgglada stenar som opal, variscite, turmalin och ametist.
– Verktyg och prylar: Refererar till de verktyg som används för smyckestillverkning.
– Juvelerarlupper: En lupp eller förstoringsglas som används av juvelerare för att undersöka detaljer.
– Stenstor: En term som används för att beskriva en butik som säljer stenar och material för smyckestillverkning.
– Generationsskiften: När ägandet av en affärsrörelse eller företag går från en generation till en annan.
– Monopol på marknaden: När en enskild företagare eller ett företag har kontroll över hela marknaden för en viss vara eller tjänst.

Suggesterade länkar till huvuddomän:

1. Stone Shop Jewelers Supply
(Huvuddomän för Stone Shop Jewelers Supply)