Håll din diamantring glänsande med dessa effektiva rengöringsmetoder

Att ha en förlovningsring är inte det viktigaste när det kommer till att göra en seriös förbindelse till din partner, men det är fortfarande mycket spännande. Och om du har en sådan ring vet du hur roligt det är att titta på den. Diamanter är verkligen en tjejs bästa vän, som Marilyn Monroe sa. De som äger diamanter i sin smyckessamling vet att en nydiad diamant är full av glans och gnista, men den kan förlora sin lyster över tiden. Diamanter tenderar nämligen att bli smutsigare än någon annan typ av ädelsten. Diamond lockar naturligtvis till sig kroppsolja, som sedan fungerar som en magnet för att dra till sig smuts. Parfym, hårspray, bodylotion och handlotion är alla bovar när det gäller att smutsa ner smycken. Lotionen fastnar i smyckets skrymslen och vrår och hindrar stenarnas skönhet från att lysa.

Efter att jag förlovade mig blev jag mycket engagerad i att hålla min ring ren. Jag övervägde en ultraljudsrengörare för smycken, men jag blev varnad för att vibrationen kan lösa upp stenarna. Så jag började leta efter rengöringsprodukter som skulle vara bekväma, säkra för mina smycken och om möjligt också stilrena. Det goda nyheterna är att jag hittade tre alternativ som uppfyller alla krav! De är otroligt skonsamma men effektiva, kan användas på olika smycken och passar alla typer av diamantsmycken.

Vid handfatet: Shinery Radiance Wash

Shinery var ett varumärke jag aldrig hört talas om innan jag testade det, men jag älskade konceptet (det har faktiskt blivit en favorit hos Oprah!). Det är en handtvål som gör en dubbel funktion när det gäller att hålla smycken rena. Flaskan är smidig med en lättanvänd pump, och själva formulan är helt doftfri. Jag var dock skeptisk till Shinerys effektivitet. Hur bra kan en handtvål verkligen rengöra diamanterna?

Eftersom det här är en handtvål är det mest logiskt att använda den på ringar, men jag testade den både på mina örhängen och min ring. Jag använde den precis som jag skulle använda en vanlig tvål, pumpade ut den i handflatan, tillsatte vatten och skumma upp. Jag var extra noggrann med att arbeta in tvålen i örhängenas skrymslen och vrår, liksom i min förlovningsring.

Som en vardagsprodukt är Shinery genialisk. Den överträffade mina förväntningar som rengöringsmedel vid handfatet, och den innehåller till och med glycerin som återfuktar händerna! Jag måste erkänna att jag alltid blir lite nervös när jag tvättar ringen vid handfatet och riskerar att tappa den. Men min ring har en ganska låg infattning och tre stenar. Om du har en solitaire med hög infattning behöver du förmodligen inte ta av ringen alls för att få lite gnista från Shinery.

På språng: Connoisseurs Diamond Dazzle Stik

Min mamma skickade faktiskt Connoisseurs Diamond Dazzle Stik till mig efter att jag förlovade mig. Hon hade några liggandes hemma och älskar dem. Som erfaren skönhetsjournalist tyckte jag att förpackningen var ganska enkel – du vrider bara på pennan tills formulan strömmar ut ur borstspetsen. Om du tidigare har använt något liknande vet du att det kan ta några vridningar (ibland mer än vad du tror) för att få ut vätskan.

Med Diamond Dazzle Stik är det bra att vara redo för att vrida ett antal gånger innan formulan kommer ut ur tuben. Den ser ut som blå tandkräm, med en liknande konsistens. För att använda den blötte jag borstspetsen och masserade in pastan i mina smycken, vilket skapade en subtil löddringseffekt. Borsten var tillräckligt fin för att komma åt i de tajta infattningarna både på mina örhängen och min förlovningsring för att skrubba baksidan av stenarna.

Efter att jag sköljde av mina smycken gnistrade diamanterna som nya. Jag älskar den här produkten eftersom den är lika enkel att ta med sig som att slänga i en läppglans i handväskan, och det tar bara några sekunder för den att få smyckena att glänsa. Jag reser aldrig utan den.

Över natten: Diamond Drunk Non-Toxic Fine Jewelry Cleaner

Det här varumärket grundades av Jerrod Blandino, medgrundaren av Too Faced Cosmetics och en seriös diamantentusiast. Efter att ha träffat honom personligen och känt till hans passion för produktutveckling (och hans väldigt fina smycken) visste jag att hans produkt måste vara en vinnare, och jag hade rätt! Diamond Drunk skickade mig en rengöringsuppsättning när varumärket lanserades strax efter min förlovning, och jag har använt den sedan dess. Diamond Drunks produkter är visserligen dyrare än de andra, men jag tycker att deras sofistikation är värd utgiften.

I uppsättningen hittar du en behållare (i en av fyra färger) som innehåller en korg med örhänges- och ringkrokar, vilket gör det lätt att hålla dina smycken organiserade och fria från trassel, samt en liten borste. Du får också en kristallin skål att ställa behållaren på och den hemliga rengöringskoncentratet. Häll bara hela koncentratet i behållaren och fyll upp med vatten till fyllningslinjen, och sedan är du redo!

När du har låtit smyckena ligga i blöt över natten kan du ta ut dem ur behållaren, skrubba smyckena lite grand med den lilla borsten och skölja av dem. Behållaren tar inte mycket plats på din badrumshylla, men den ger en touch av elegans till den.

Om du föredrar att ta av dig dina smycken när du sover – något som är särskilt viktigt när det gäller örhängen, eftersom de kan fastna

i sängkläder eller kuddar – är Diamond Drunk ett bra alternativ. Dessutom är formuleringen icke-toxisk, vilket ger mig extra förtroende för att använda den på mina värdefulla smycken.

Vad betyder ultraljudsrengörare för smycken?

En ultraljudsrengörare för smycken är en apparat som använder ultraljudsvibrationer för att ta bort smuts och orenheter från smycken. Det kan vara effektivt för att rengöra smycken, men det kan också vara skadligt för värdefulla stenar som diamanter, eftersom vibrationerna kan lösa upp stenarna.

Vad är en infattning?

En infattning är den del av en ring eller annat smycke där ädelstenen är fastsatt. Det kan vara i olika former, såsom en prong, kanal, pavé och så vidare.

Vad är glycerin?

Glycerin är en transparent, trögflytande vätska som används i kosmetika och andra produkter för att återfukta och mjukgöra huden. Det kan hjälpa till att bevara fukt i huden och förhindra uttorkning.

Relaterade länkar:
Shinery
Connoisseurs
Diamond Drunk