Frusterad kund efter smyckesaffärs stängning – tappade bort Rolex-klockband värt 10,000 kronor

En man från Green Country, Oklahoma, är frustrerad efter att en smyckesaffär stängde utan att ge tillbaka det Rolex-klockband värt 10,000 kronor som han lämnade in för reparation. Jeff Parker berättar att han tog av bandet från sin Rolex till Tulsa Time nära 91:a gatan och Sheridan för att få det fixat, och nu vet han inte vad han ska göra härnäst. Även om det inte är ett familjeägodelsband, betyder Rolex-klockan fortfarande mycket för Parker.
Parker berättar att hans far var en kaptenpilot och han flög över och såg männen från USS Indianapolis. Sig själv som veteran, när Parker hittade en klocka kopplad till militären visste han att han var tvungen att ha den. “Denna klocka var bara speciell för mig på grund av stämningen”, säger han.
Bandet på Rolex-klockan behövde repareras, så han lämnade in den till Tulsa Time i juli. Han säger att han skulle kolla in varje månad, men den var inte klar, och när han gick förra veckan var affären tom. “De svarade aldrig eller ringde tillbaka, och varje gång jag var i södra Tulsa hade det gått en eller två månader, och jag försökte ta mig dit”, säger han.
Bättre Affärsbyrån säger att affären har en F-betyg, och när en affär stänger är det inte mycket BBB kan göra för att hjälpa, men de säger att Parkers nästa alternativ skulle vara att stämma dem på civilrättslig väg. Parker säger att han bara vill ha tillbaka bandet. “Man kan inte använda en klocka utan ett band eller ett armband, så jag vet inte vad jag ska göra”, säger han.
Vi ringde till affären, men numret var urkopplat. Vi skickade ett meddelande till dem på deras sociala medier sida, men har inte hört tillbaka än.

Frågor och svar (FAQ):
1. Vad hände med mannen från Green Country, Oklahoma?
Mannen är frustrerad efter att en smyckesaffär stängde utan att ge tillbaka hans Rolex-klockband värt 10 000 kronor som han lämnade in för reparation.

2. Vilket företag lämnade mannen in Rolex-klockbandet till för reparation?
Mannen lämnade in klockbandet till företaget Tulsa Time nära 91:a gatan och Sheridan.

3. Varför är det Rolex-klockbandet viktigt för mannen?
Även om bandet inte är en familjeägodelsband, har Rolex-klockan stor betydelse för mannen på grund av dess koppling till hans tidigare militära erfarenheter och stämning.

4. Vilka problem upplevde mannen med smyckesaffären?
Mannen säger att han lämnade in klockbandet i juli och trots att han kontrollerade varje månad var det aldrig klart. När han besökte affären förra veckan var den tom och ingen svarade när han försökte kontakta dem.

5. Vad säger Bättre Affärsbyrån om smyckesaffären?
Bättre Affärsbyrån informerar om att affären har fått F-betyg, och när en affär stänger finns det begränsad hjälp de kan erbjuda. De föreslår att mannens nästa alternativ skulle vara att stämma affären på civilrättslig väg.

6. Vad önskar mannen i denna situation?
Mannen vill bara ha tillbaka sitt klockband eftersom han inte kan använda klockan utan det.

Definitioner:
1. Smyckesaffär – En butik som säljer smycken och erbjuder reparationstjänster.
2. Reparation – Åtgärd för att återställa eller fixa något som är trasigt eller skadat.
3. Rolex – Ett välkänt varumärke av exklusiva klockor.

Föreslagna länkar:
Oklahoma Watch: En nyhetswebbplats som rapporterar om aktuella händelser i Oklahoma.
Tulsa City Government: Officiell webbplats för Tulsas stadshus med information om lokala tjänster och resurser.
Better Business Bureau: En organisation som tillhandahåller information om bedrägerier och betyg för företag för att hjälpa konsumenter att fatta välgrundade beslut.