Från Skapande Rymddesign till Personliga Memento

Jing Ju visste att hon var på något efter att ha insett att hon inte skulle byta sitt liv med någon annans. Ju är grundaren av JUJU Studio, en spatial designbyrå baserad i Queens, New York som skapar tillfälliga och permanenta utrymmen som utmanar gränserna för sinnliga och fördjupande upplevelser. Genom hela sin karriär har Ju arbetat inom olika skalar och kreativa discipliner, med inspiration från skulptur och arkitektur för att skapa unika varumärkesupplevelser som är funktionella och visuellt tilltalande. Allt detta överförs samtidigt till hennes andra roll som Senior Designer, Global Creative Visual Merchandising på Tiffany & Co.

När någon banar sin egen väg finns det ofta inte många exempel att lära av, men Ju söker stöd och inspiration från sina vänner. “Inte alla förstår vad jag gör, men mina vänner är mina kollektiva mentorer. De delar med sig av sin visdom när jag utforskar den här nya resan,” säger hon. “Vi binder samman genom att laga mat tillsammans, utforska museer och njuta av sport tillsammans. Effie är en förhandlingsproffs, Chloe hejar på mig och Shunyaos affärsråd driver min entreprenöriella tillväxt. Det är fantastiskt hur de har format mig.”

Ju minns den första konstverket som lämnade ett bestående intryck, hennes möte med Qi Baishis bläcktvättade räkor. Med bara några snabba penseldrag får han identiska skaldjur att leva, med sin egen visuella rörelse. Ju säger, “Liksom jazz kräver bläckmålning inte mycket redigering eller utkast, vilket gör processen mycket spontan. Du kan känna konstnärens närvaro i varje penseldrag. Den känslan av närvaro och fokus under den kreativa processen resonar med mig.” De som har möjlighet att uppleva Jus spatiala arbete känner troligen likadant när de befinner sig i hennes utrymmen.

Medan många kreativa verkar vända sig bort från idén att samla materiella minnen, omfamnar Ju det. För henne är saker som handskrivna brev från vänner och familj, till och med poängkort från spel, sätt att känna sig mer förbunden med hur hon ses genom deras ögon. “Dessa konkreta uttryck balanserar mina ibland negativa tankar om mig själv. För mig är handskrivna brev som språket i “Arrival” – de för med sig en doft, visuella intryck, känslor och en känsla av tid. De håller speciella ögonblick i mitt hjärta,” förklarar Ju.

Vi är glada att ha Jing Ju med oss i veckans Friday Five!

FAQs baserade på huvudämnena och informationen i artikeln:

1. Vem är Jing Ju?
Jing Ju är grundaren av JUJU Studio, en spatial designbyrå baserad i Queens, New York. Hon är också Senior Designer, Global Creative Visual Merchandising på Tiffany & Co.

2. Vad gör JUJU Studio?
JUJU Studio skapar tillfälliga och permanenta utrymmen som utmanar gränserna för sinnliga och fördjupande upplevelser. De arbetar inom olika skalar och kreativa discipliner för att skapa funktionella och visuellt tilltalande varumärkesupplevelser.

3. Vad inspirerar Jing Ju?
Jing Ju hämtar inspiration från skulptur och arkitektur för att skapa sina unika varumärkesupplevelser. Hon har även inspirerats av Qi Baishis bläcktvättade räkor, som lämnade ett bestående intryck på henne.

4. Vem är Jus kollektiva mentorer?
Jus kollektiva mentorer är hennes vänner. Hon får stöd och inspiration från dem när hon utforskar sin karriär och entreprenöriella tillväxt.

5. Vad betyder handskrivna brev för Jing Ju?
För Jing Ju är handskrivna brev sätt att känna sig mer förbunden med hur hon ses genom andras ögon. De balanserar hennes ibland negativa tankar om sig själv och håller speciella ögonblick i hennes hjärta.

Definitions:

1. Spatial designbyrå – en byrå som skapar design för rum och utrymmen som är funktionella och estetiskt tilltalande.
2. Varumärkesupplevelser – interaktioner och känslor som en person upplever när de kommer i kontakt med ett varumärke.
3. Bläcktvättade räkor – en typ av konstverk där konstnären använder bläck och pensel för att skapa en visuellt rörande representation av skaldjur.
4. Mentorer – personer som ger råd och stöd till någon med mindre erfarenhet inom ett visst område.
5. Entrepenöriell – relaterad till att starta och bedriva en egen verksamhet.

Suggested related links:
JUJU Studio
Tiffany & Co