Framtidens diamantmarknad: Förändringar med Liquid Diamonds plattform

Liquid Diamonds, en sourcing-plattform för diamanter för smycken och diamantföretag, är på väg att förändra diamantmarknaden genom att erbjuda pristransparens och likviditet. Företagets toppmoderna plattform möjliggör snabba och enkla transaktioner till rätt marknadsvärde, samtidigt som den ger leverantörer möjlighet att omedelbart sälja sin inventering. En vinn-vinn-situation för alla parter.

Grundat 2018 av tre personer inom teknikvärlden, inklusive Kashyap Mehta, vars familj har varit en integrerad del av Indiens diamantindustri i generationer, Mark Molloy, en teknolog och uppfinnare, och Chetan Gupta, företagets Chief Technology Officer. Liquid Diamonds patenterade auktionsystem (US-patent 7792723) möjliggör för både grossister och återförsäljare att köpa diamanter till sina beställningar, samtidigt som de skyddar sina marginaler. Till skillnad från handelsplattformar som Rapnet och Idex, säkerställer Liquid Diamonds att diamantköpare får bästa möjliga pris från flera leverantörer som konkurrerar om säljarnas affärer.

Liquid Diamonds erbjudanden fokuserar på att hjälpa diamantköpare, oavsett om de bedriver grossist- eller återförsäljarverksamhet, att hitta rätt diamanter vid rätt tidpunkt till bästa möjliga pris. Plattformens höjdpunkter inkluderar:

Omvänd auktion – Genom att använda patenterad teknik konkurrerar leverantörer om diamantbehov för att ge köpare de bästa priserna.
Data Driven Diamonder – Marknadstrender kombineras med interna företagsdata för att minska lagerkostnader, öka omsättning och likviditet.
White Glove Service – En helhetslösning för kvalitetskontroll, konsoliderade leveranser, betalningar och returer.

“Vi sätter priskalibrering i centrum för diamantmarknaden med hjälp av en revolutionerande patenterad auktionsteknik”, förklarade Kashyap Mehta, företagets VD. “Liquid Diamonds etablerades för att underlätta handeln mellan smyckestillverkare, grossister och återförsäljare på en enda plattform, där köp och försäljning av diamanter görs till rätt marknadsvärde. Processen har varit krånglig och hemligförklarad alltför länge. Framtiden handlar om pristransparens.”

Om Liquid Diamonds
Liquid Diamonds är en teknikstartup baserad i New York som erbjuder en B2B-sourcingplattform för diamant- och smyckesföretag. Vårt uppdrag är att bringa pristransparens och likviditet till diamantmarknaden, för att möjliggöra snabba och enkla köp till rätt marknadsvärde för diamantköpare samt att hjälpa leverantörer att omedelbart avyttra sin inventering. För mer information, besök www.liquid.diamonds.

Frequentlty Asked Questions

Vad är Liquid Diamonds?
Liquid Diamonds är en sourcing-plattform för diamanter för smycken och diamantföretag som förändrar diamantmarknaden genom att erbjuda pristransparens och likviditet.

Vem grundade Liquid Diamonds?
Liquid Diamonds grundades 2018 av tre personer inom teknikvärlden: Kashyap Mehta, Mark Molloy och Chetan Gupta. Kashyap Mehta, vars familj har varit en del av Indiens diamantindustri i generationer, är företagets VD.

Vad gör Liquid Diamonds?
Liquid Diamonds erbjuder en toppmodern plattform som möjliggör snabba och enkla transaktioner till rätt marknadsvärde för diamantköpare samt hjälper leverantörer att omedelbart sälja sin inventering. Plattformen fokuserar på att hjälpa diamantköpare att hitta rätt diamanter vid rätt tidpunkt till bästa möjliga pris.

Vad är Liquid Diamonds patenterade auktionsystem?
Liquid Diamonds patenterade auktionsystem möjliggör för både grossister och återförsäljare att köpa diamanter till sina beställningar samtidigt som de skyddar sina marginaler. Systemet konkurrerar leverantörer om diamantbehov för att ge köpare de bästa priserna.

Vad ingår i Liquid Diamonds erbjudanden?
Plattformens höjdpunkter inkluderar:
– Omvänd auktion där leverantörer konkurrerar för att ge köpare de bästa priserna.
– Data Driven Diamonds där marknadstrender kombineras med interna företagsdata för att minska lagerkostnader och öka omsättning och likviditet.
– White Glove Service som erbjuder en helhetslösning för kvalitetskontroll, konsoliderade leveranser, betalningar och returer.

Vad är Liquid Diamonds uppdrag?
Liquid Diamonds uppdrag är att bringa pristransparens och likviditet till diamantmarknaden, för att möjliggöra snabba och enkla köp till rätt marknadsvärde för diamantköpare samt hjälpa leverantörer att omedelbart sälja sin inventering.

Vad är Liquid Diamonds webbplats?
För mer information om Liquid Diamonds, besök deras webbplats: www.liquid.diamonds.