På kvällen den 15 februari svarade polisen på larm om ett rån mot en smyckesaffär i Conestoga Mall. Fem ungdomar har nu gripits i samband med händelsen.

En grupp killar gick in i affären beväpnade med hammare och en pistol. De började slå sönder skyltfönster och stjäla smycken samtidigt som de hotade personalen. Efter rånet lämnade ungdomarna affären och hoppade in i en väntande bil.

Polisen lyckades snabbt lokalisera bilen med misstänkta personer ombord när de försökte lämna området. Bilen vägrade stanna för polisen och körde in i en trottoarkant, vilket resulterade i en brutet axel.

De fem ungdomarna flydde därefter till fots från bilen. Poliser från våra hundpatruller, insatsstyrka, snabbinsatsgrupp och rånroteln deltog i en förföljelse till fots i området kring Wyman Road i Waterloo. Misstänkta ungdomar kunde lokaliseras och gripas i närheten av Frobisher Drive.

Efter utredningen har polisen nu arresterat och åtalat de fem ungdomarna. Två av dem, 13 och 16 år gamla, kommer från Waterloo-regionen och tre, 15 och 17 år gamla, kommer från Toronto-området. De har åtalats för flera brott, inklusive rån med skjutvapen och innehav av stöldgods över 5000 dollar.

Det visade sig att bilen hade stulits i Toronto i början av februari 2024. Bilen och ett laddat skjutvapen beslagtogs som en del av utredningen.

Alla misstänkta hålls nu i polisens förvar inför en häktningsförhandling. Det har inte inkommit några rapporter om fysiska skador i samband med händelsen.

Vanliga frågor (FAQ)

1. Vad hände i Conestoga Mall den 15 februari?
På kvällen den 15 februari rånades en smyckesaffär i Conestoga Mall av en grupp ungdomar.

2. Hur genomfördes rånet?
De fem ungdomarna gick in i affären beväpnade med hammare och en pistol. De slog sönder skyltfönster och hotade personalen samtidigt som de stal smycken.

3. Vad hände efter rånet?
Efter rånet lämnade ungdomarna affären och flydde i en bil. Polisen försökte stoppa bilen, men den körde in i en trottoarkant och fick en brutet axel.

4. Hur slutade förföljelsen av ungdomarna?
Poliser från olika enheter deltog i en förföljelse till fots i området kring Wyman Road i Waterloo. De lyckades lokalisera och gripa de misstänkta ungdomarna i närheten av Frobisher Drive.

5. Vilka brott har de misstänkta ungdomarna åtalats för?
De fem ungdomarna har åtalats för flera brott, inklusive rån med skjutvapen och innehav av stöldgods över 5000 dollar.

6. Varifrån kommer de misstänkta ungdomarna?
Två av de misstänkta ungdomarna, 13 och 16 år gamla, kommer från Waterloo-regionen och tre, 15 och 17 år gamla, kommer från Toronto-området.

7. Vad hände med den stulna bilen?
Bilen hade stulits i Toronto i början av februari 2024 och beslagtogs av polisen tillsammans med ett laddat skjutvapen.

8. Var hålls de misstänkta ungdomarna nu?
De misstänkta ungdomarna hålls nu i polisens förvar inför en häktningsförhandling.

9. Fanns det några fysiska skador i samband med händelsen?
Det har inte inkommit några rapporter om fysiska skador i samband med händelsen.

Viktiga termer:

– Småckesaffär: En butik som säljer smycken.
– Hammare: Ett verktyg som används för att slå eller slå sönder saker.
– Skyltfönster: Ett fönster i en butik som används för att visa upp varor.
– Häktningsförhandling: Ett juridiskt förfarande där en domstol beslutar om en person ska hållas häktad i väntan på rättegång.

Relaterade länkar:

Polisen.se
Regeringen.se