Familjägda juvelerare i Atlanta hålls samman av starka band

I många branscher spelar familjeband en stor roll. Men i Atlanta är detta särskilt sant inom juvelerarbranschen. Många lokala företag sträcker sig över årtionden och generationer, och har djupa rötter i sina samhällen. Sara Beth Brown Prendeville, president för Brown & Co. Jewelers, tror att kunder attraheras av oberoende och familjeägda butiker på grund av deras erfarenhet, som ofta bygger på kärnvärden som etablerades generationer tidigare. När man investerar i fina smycken är det viktigt med långvariga relationer. ”Att köpa ett smycke är så mycket mer än en transaktion”, säger hon.

Ronnie Agami, ägare till Universal Diamonds, betonar också att ”relationerna du skapar inom denna bransch är ovärderliga, från kunden till leverantören. Nu jobbar vi med barn och barnbarn till våra pappas ursprungliga kunder. Det är en ära att arbeta inom ett familjeföretag.”

Här är sju familjeägda juvelerare i Atlanta-området att upptäcka inför Alla hjärtans dag.

Brown & Co. Jewelers

Brown & Co. Jewelers firar 50 år i år med stora nyheter, som till exempel den största David Yurman-boutiquen i delstaten som nyligen öppnade i Roswell, och Buckhead-platsens nyliga flyttning till Buckhead Village District. Företaget har lett sedan maj 2022 av presidenten och andra generationens familjemedlem Sara Beth Brown Prendeville (hennes far, Frank, tjänar fortfarande som VD). Brown & Co. Jewelers i Buckhead erbjuder Rolex, Cartier och designerklockor – och kommer att öppna en Patek Philippe-boutique i år.

D. Geller & Son

D. Geller & Son grundades 1939 av Dan Geller och var den första juvelgrossisten och diamanthandlaren i sydöstra USA. (Familjens kopplingar till branschen sträcker sig 15 generationer tillbaka, och en gren av Geller-familjen tjänade som juvelerare åt en rysk tsar.) De har tre butiker i Kennesaw, Atlanta och Sandy Springs, där de erbjuder brud- och detaljsmycken, reparationer och värdering. Mike Geller är nuvarande ägare och VD, med sonen Jonathan som verkställande direktör.

Guven Fine Jewelry

Guven-familjen har betjänat kunder i 40 år på sin butik i Buford. Startad av Isa Guven, som började sin affärsverksamhet i Turkiet 1969 innan han kom till Atlanta-området, är det nu en fullständig familjeaffär med Isa’s fru, son och dotter. De erbjuder detaljsmycken, specialanpassade smycken, klockor och värderingar med snabba leveranstider.

Icebox

Bröderna Zahir, Rafi och Mo Jooma driver Icebox, en juvelbutik som ursprungligen grundades av deras föräldrar 1976. Varumärket är känt för sina specialdesignade smycken åt kändisar som Ludacris, Grady Jarrett, Lil Baby och fler, och når miljontals visningar på sociala medier. År 2024 kommer den 2 240 kvadratmeter stora butiken att öppna en boutique som fokuserar på begagnade lyxklockor. Bröderna har även expanderat till grossistverksamhet för Saks Fifth Avenue, e-handel, diamanttillverkning och läderprodukter.

Pickens Jewelers, Inc.

Hays Pickens är den tredje generationens ägare av sin familjs smyckesföretag, en av de äldsta etablerade juvelerarna i Buckhead. Han är nu vice vd och anslöt sig officiellt till företaget efter college år 2010. Pickens Jewelers började som en verkstad som servade andra juvelerare och fortsätter att göra det även idag, förutom att sälja detalj- och specialanpassade smycken. De har nio juvelersnedvärkare som är ett hyllning till Pickens farfar, som började skapa fina smycken på 40-talet.

Solomon Brothers

Bröderna Ivan, Howard och Anthony växte upp i Kapstaden, Sydafrika. Ivan kom först till Atlanta och startade juvelaffären 1982. Bröderna anslöt sig snart efter det och nu är Ivan’s son Jaron president för företaget. De har butiker i Buckhead och Alpharetta.

Universal Diamonds

Universal Diamonds är en av de största diamanttillverkarna i sydöstra USA och specialiserar sig på förlovningsringar och diamantsmycken. Amos Agami grundade företaget för över 40 år sedan och driver numera företaget tillsammans med sina två söner, Ronnie och Jonathan. Universal Diamonds i Buckhead erbjuder också ädelstenar och lösa diamanter som kan tillverkas till specialdesignade smycken.

Detta artikel är hämtad från vår februari 2024 utgåva.

Här är våra svar på de vanligaste frågorna baserat på informationen i artikeln:

1. Vilka är några av de mest framstående familjeägda juvelbutikerna i Atlanta-området?

– Brown & Co. Jewelers
– D. Geller & Son
– Guven Fine Jewelry
– Icebox
– Pickens Jewelers, Inc.
– Solomon Brothers
– Universal Diamonds

2. Vad är fördelarna med att handla på familjeägda juvelbutiker?

– Familjeägda juvelbutiker erbjuder ofta långvariga relationer och erfarenhet baserade på generationers erfarenheter. De kan erbjuda personlig service och unika smycken som inte finns någon annanstans.

3. Vilka varumärken och produkter erbjuder Brown & Co. Jewelers?

– Brown & Co. Jewelers erbjuder märken som Rolex, Cartier och designerklockor. De kommer också att öppna en Patek Philippe-boutique i år.

4. Vad är historien bakom D. Geller & Son?

– D. Geller & Son grundades 1939 av Dan Geller och var den första juvelgrossisten och diamanthandlaren i sydöstra USA. Familjen har djupa rötter i juvelerarbranschen och har tjänat som juvelerare åt en rysk tsar.

5. Vilka är bröderna Zahir, Rafi och Mo Joomas företag?

– Bröderna Zahir, Rafi och Mo Jooma driver Icebox, en juvelbutik som är känd för sina specialdesignade smycken åt kändisar och som även expanderat till grossistverksamhet för Saks Fifth Avenue, e-handel, diamanttillverkning och läderprodukter.

6. Vem är ägaren av Universal Diamonds?

– Universal Diamonds ägs och drivs av Amos Agami och hans två söner Ronnie och Jonathan. Företaget är en av de största diamanttillverkarna i sydöstra USA.

7. Vad gör Pickens Jewelers, Inc. annorlunda än andra juvelbutiker?

– Pickens Jewelers, Inc. började som en verkstad som servade andra juvelerare och fortsätter att erbjuda den tjänsten än idag utöver att sälja detalj- och specialanpassade smycken. De har också nio juvelersnedvärkare till ära för Pickens farfar, som började skapa fina smycken på 40-talet.

8. Hur kan jag hitta ytterligare information om dessa juvelbutiker?

– För mer information om dessa familjeägda juvelbutiker i Atlanta-området kan du besöka deras officiella webbplatser:
Brown & Co. Jewelers
D. Geller & Son
Guven Fine Jewelry
Icebox
Pickens Jewelers, Inc.
Solomon Brothers
Universal Diamonds