En Rosig Oas: Smyckesbutiken med en Touch av Texas

Los Angeles-baserade designstudion Gharib Studio har skapat en smyckesbutik i Austin med en kontrastrik design där betonggolv och synliga tak möter mjuka rosa väggar och enkel linjering. Butiken är skapad för vänskapssmyckesvarumärket Little Words Project (LWP), och Gharib Studio har använt sig av element från varumärket för att informera butikens färgsättning och fört in bågar i inredningen för att skapa kontrast till byggnadens industriella karaktär som lämnades synlig.

Enligt Nora Gharib, grundare av Gharib Studio, var tanken att förstärka varumärket på ett storslaget sätt genom att lokalizera LWP:s estetik till Texas och implementera unika designelement, som varumärkets bågar och upplevelsen kring pärlbordet. Besökarna möts av en stor huvudlokal där inbyggda utställningsvitriner är integrerade i väggarna.

Utställningsvitrinerna, som på ena sidan liknar små bokhyllor, och på andra sidan visas armband genom en serie av bågar. I mitten av huvudlokalen finns två långa bord med meta-belagda baser som används för utställning. Ett cirkulärt bord, som liknar en toalettbord, är placerat i mitten och erbjuder också utrymme för varumärkets smycken.

Bakom huvudlokalen har Gharib skapat tre bågar för att accentuera takets höjd och locka besökare till en annan del av butiken, där det finns möjlighet att sätta ihop egna smycken. För att ge utrymmet en extra touch av personlighet finns det även färgglada neonbelysningar och en skylt som lyser med orden “Du kan sitta med oss”.

Den rosalila färgsättningen hittas även i tapeterna som är designade av Belarte Studio, medan resten av butikens inre är täckt av en rosrosa nyans. Det finns även metalliska inslag i inredningen, inklusive aluminiumlampor, en spegel med metallram och utställningsbordets metallbaser – alla inspirerade av metalliska detaljer från LWP-armbanden.

Denna butik utgör LWP:s första etablering i Austin och är en välkomnande smyckesverksamhet som speglar både varumärkets estetik och den unika atmosfären i Texas.

Vanliga frågor om smyckesbutiken i Austin

1. Vilket designstudio har skapat smyckesbutiken i Austin?
Designstudion Gharib Studio, baserad i Los Angeles, har skapat smyckesbutiken i Austin.

2. Vilket varumärke är butiken skapad för?
Butiken är skapad för vänskapssmyckesvarumärket Little Words Project (LWP).

3. Hur har Gharib Studio använt varumärkets element i butikens design?
Gharib Studio har använt element från LWP för att informera butikens färgsättning och fört in bågar i inredningen för att skapa kontrast till byggnadens industriella karaktär.

4. Vad kan besökare förvänta sig när de kommer till butiken?
Besökare möts av en stor huvudlokal med inbyggda utställningsvitriner i väggarna. Det finns också möjlighet att sätta ihop egna smycken i en annan del av butiken.

5. Vilka är de unika designelementen i butiken?
En serie av bågar används för att visa armband på ena sidan och på andra sidan liknar utställningsvitrinerna små bokhyllor. Det finns även tre bågar bakom huvudlokalen som accentuerar takets höjd och lockar besökare.

6. Vilka är färgsättningen och materialen som används i inredningen?
Butiken har mjuka rosa väggar och enkel linjering. Det finns även tapeter i rosalila och resten av butikens inredning är täckt av en rosrosa nyans. Det finns också metalliska inslag, som aluminiumlampor och en spegel med metallram.

7. Vad är målet med butikens design?
Målet med butikens design är att förstärka LWP:s varumärke och skapa en unik atmosfär som speglar både varumärkets estetik och den unika atmosfären i Texas.

Läs mer om Little Words Project:
Little Words Project