En modern klassiker: Belperron Diamond Toggle Torque Necklace

När Dakota Johnson bar den 65-karats Belperron Diamond Toggle Torque Necklace med en kort klänning från Wardrobe.NYC på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon blev jag häpnad av att se en så enastående smyckesdesign visas upp i en kvällstalkshow. Stylisten Kate Young visste vad hon gjorde – det var verkligen en sensationell skapelse. Tidigare hade Young stylat Michelle Williams i en Schiaparelli-klänning och en Belperron-guld- och pärlhalsring.

Suzanne Belperron var en nyskapande designer och en av de mest inflytelserika under tidigt till mitten av 1900-talet. Hon hade kända kunder som Schiaparelli, och det är en del av historien bakom halsbandet som Johnson bar.

Belperrons arkiv köptes av Ward Landrigan och har nu överlämnats till hans son Nico. Företaget tillverkar fortfarande smycken, och ett av dessa är det smala, lackade halsbandet i form av en snodd runt en gammaldags slipad, ljusgul diamant.

Det ursprungliga halsbandet, som var en del av Belperrons strömlinjeformade svarta lackkollektion, ägdes av Schiaparelli och bars för en artikel i Paris Vogue. Skillnaden mellan det halsband som Johnson bar och Schiaparellis är att det ursprungliga hade en infattning av små diamanter runt den centrala snodden. Artikeln skrev: “Låt oss jubla: året är 1933 och konsten att skapa smycken återuppstår.”

Belperrons arkivdesigner ser fortfarande moderna ut och känns lika aktuella som när de skapades. Detta gör att varumärket kan ta fram nya smyckeskollektioner som hyllar och återuppväcker själen och kärnan i denna sanna pionjär, med en relevant twist. Ett exempel på detta är det fantastiska halsband som Johnson bar, som verkligen inspirerar till beundran.

Frågor och svar

Vad bar Dakota Johnson på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon?
Dakota Johnson bar en 65-karats Belperron Diamond Toggle Torque Necklace och en kort klänning från Wardrobe.NYC.

Vem är Suzanne Belperron?
Suzanne Belperron var en nyskapande smyckesdesigner och en av de mest inflytelserika under tidigt till mitten av 1900-talet.

Vem hade tidigare stylats i en Schiaparelli-klänning och en Belperron-guld- och pärlhalsring?
Michelle Williams hade tidigare stylats i en Schiaparelli-klänning och en Belperron-guld- och pärlhalsring av stylist Kate Young.

Vem äger nu Belperrons arkiv?
Belperrons arkiv köptes av Ward Landrigan och har nu överlämnats till hans son Nico.

Vad är speciellt med det smala halsbandet som Dakota Johnson bar?
Det speciella med det smala halsbandet är att det är lackat och format som en snodd runt en gammaldags slipad, ljusgul diamant.

Hur skiljer sig det halsbandet som Dakota Johnson bar från det ursprungliga från Schiaparelli?
Skillnaden är att det ursprungliga halsbandet hade en infattning av små diamanter runt den centrala snodden, medan det halsband som Johnson bar inte hade det.

Hur beskrivs Belperrons arkivdesigner idag?
Belperrons arkivdesigner beskrivs som moderna och aktuella, och de uppskattas lika mycket idag som när de skapades.

Vad gör att varumärket kan ta fram nya smyckeskollektioner?
Varumärket kan ta fram nya smyckeskollektioner eftersom de hyllar och återuppväcker själen och kärnan i Suzanne Belperrons verk, samtidigt som de ger en modern twist.

Vad inspirerar halsbandet som Dakota Johnson bar till?
Halsbandet som Dakota Johnson bar inspirerar till beundran och beundran. Det är en sensationell skapelse.