En djupdykning i Navajo-kulturen: Andra årliga försäljningen av Navajo-mattor och smycken

The Holland Community Center kommer att vara värd för sin andra årliga försäljning av Navajo-mattor och smycken den 16-18 februari för att stödja det nationella Adopt-a-Native-Elder-programmet.

Den här helgen kommer att erbjuda över 200 traditionella handvävda Navajo-mattor, smycken och konsthantverk till försäljning, samt vävningar, berättelser, kulturella läror och lotterier. Försäljningen ger inte bara möjlighet att köpa unika föremål, utan också en djupare inblick i den infödda kulturen.

Helgen inleds med en exklusiv förhandsvisning och försäljning för VIP-gästerna den 16:e februari från kl. 17-20 på Holland Community Center i Scottsdale. Vid detta tillfälle får man tidigt tillfälle att beskåda och köpa mattor och andra handgjorda föremål. Priset för inträdet är $50 och inkluderar även en lottsedel för chansen att vinna en handvävd matta. Det kommer även att erbjudas tal av vävare om de mattor de har skapat, samt infödd musik, tilltugg och drycker.

Den 17-18 februari kommer försäljningen att hålla öppet från kl. 10-17. Inträdet är gratis och alla intäkter från mattförsäljningen går direkt till stöd för vävarna. Årets huvudvävare är Nellie Curley, som är känd för att införliva kulturella läror i varje matta hon skapar. Genom sina vävar berättar Nellie skapelsemyterna om sitt hemland och visar olika Navajo-ceremonier i rik detalj.

Flera av hennes mattor kommer att vara tillgängliga för köp. Besökare kommer också att ha möjlighet att se vävningar, träffa flera av vävarna och konstnärerna som har skapat mattorna och de andra tillgängliga föremålen.

Förra årets försäljning – den första i sitt slag i Scottsdale – hade över 1 200 besökare, och försäljningen matchade framgångarna hos andra liknande försäljningar runt om i landet.

Adopt-A-Native-Elder-programmet är en ideell organisation som syftar till att minska extrem fattigdom och svårigheter för äldre Navajo-folk som lever på reservationerna i Arizona, Utah och New Mexico. Många äldre bor i enkla bostäder utan rinnande vatten eller el. Sedan över 30 år tillbaka har Adopt-A-Native-Elder varit en pålitlig humanitär organisation som fokuserar på att leverera mat, medicinsk förnödenheter, brännved och annan form av stöd till äldre Navajo-folk.

“Organisationen är engagerad i att respektera traditionen och värdigheten för Navajo-äldste, samtidigt som man bygger relationer som hedrar och tjänar dem”, enligt ett pressmeddelande.

För att lära dig mer om Adopt-A-Native-Elder och olika sätt att stödja denna fantastiska organisation, besök anelder.org. För mer information om den andra årliga Scottsdale Navajo Rug & Jewelry Show, besök hollandcenter.org.

Vanliga frågor baserade på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Fråga 1: När äger försäljningen av Navajo-mattor och smycken rum?
Svar: Försäljningen äger rum den 16-18 februari.

Fråga 2: Vad kommer att finnas till försäljning under helgen?
Svar: Över 200 traditionella handvävda Navajo-mattor, smycken och konsthantverk kommer att finnas till försäljning.

Fråga 3: Vad ingår i VIP-entréavgiften till förhandsvisningen och försäljningen?
Svar: VIP-entréavgiften på $50 inkluderar tidig tillgång till mattorna och andra handgjorda föremål, en lottsedel för chansen att vinna en handvävd matta, tal av vävare, infödd musik, tilltugg och drycker.

Fråga 4: När kommer försäljningen att vara öppen för allmänheten?
Svar: Försäljningen kommer att vara öppen för allmänheten den 17-18 februari från kl. 10-17.

Fråga 5: Vem är årets huvudvävare?
Svar: Årets huvudvävare är Nellie Curley, som är känd för att införliva kulturella läror i sina mattskapelser.

Fråga 6: Vad stödjer intäkterna från mattförsäljningen?
Svar: Alla intäkter från mattförsäljningen går direkt till att stödja vävarna.

Fråga 7: Vad är Adopt-A-Native-Elder-programmet?
Svar: Adopt-A-Native-Elder-programmet är en ideell organisation som syftar till att minska extrem fattigdom och svårigheter för äldre Navajo-folk som lever på reservationerna i Arizona, Utah och New Mexico.

Några viktiga termer eller fackuttryck som används i artikeln:

– Navajo-mattor: Traditionella handvävda mattor skapade av Navajo-stammen.
– Adopt-A-Native-Elder-programmet: En ideell organisation som hjälper äldre Navajo-folk som lever i fattigdom på reservationerna.
– Navajo-ceremonier: Traditionella ceremonier som utförs av Navajo-stammen för att hedra sin kultur och traditioner.

Föreslagna länkar till relaterade webbplatser:

– För att lära dig mer om Adopt-A-Native-Elder-programmet och olika sätt att stödja organisationen, besök anelder.org.
– För mer information om den andra årliga Scottsdale Navajo Rug & Jewelry Show, besök hollandcenter.org.